Se Rudy Giulianis video som Youtube raderade – “What Really Happened on January 6th?”

publicerad 11 januari 2021
- av NewsVoice
Rudy Giuliani, jan 2021. Common Sense.

MEDIA. Många inom den internationella internet-communityn är irriterade över att Youtube raderade Rudy Giulianis video med rubriken “What Really Happened on January 6th?”. Det är bara ett exempel i en lång rad av videos, uppdateringar, politiker och privatpersoner som rensats bort den senaste tiden av Big Tech.

NewsVoice publicerar Giulianis video ovan, en video som inte verkar innehålla något som kan hetsa upp någon till att begå våldshandlingar. Däremot har Giuliani valt att ta med ett klipp där en person skjuts ihjäl inne i Kapitolium.

Rudy Giulianis budskap kompenserar för en lång rad mainstream-medier som enhälligt pekar ut Trump och hans supporters som orsaken till våld och oroligheter i USA.

När Rudy Giulianis postade ett tweet på Twitter om att Youtube tagit ner hans video varnar Twitter med att påstå att Giulianis video innehåller ifrågasatt information om USA-valet och att den kan uppmana till våld. Twitter stoppar även alla att svara eller dela tweeten, trots att Giuliani i videon tar avstånd från allt våld.

Rudy Giuliani, tweet den 10 januari 2021
Rudy Giuliani, tweet den 10 januari 2021

Rudy Giuliani tonar ner Trump-anhängarnas beteende under stormningen av Kapitolium på Capitol Hill den 6:e januari och ger istället exempel på hur vänsterextremister från Antifa agerade under förklädnad som Trump-supporters med avsikten att skapa våld och sedan kasta all skuld på Trump.

Våldsamheterna används nu av Youtube, Twitter och Facebook för att stänga eller begränsa konton i massvis inklusive Trumps egna sociala konton. En av Trumps advokater Sidney Powell uppges ha uppmanat intresserade att de som vill följa Trump och hans team bör öppna ett användarkonto på Telegram eller Signal Private Messenger.

Text: NewsVoice

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Rudy Giuliani
 • Nu är det ju företag som väljer att agera som de gör, företag som inte har någon skyldighet att skydda det amerikanska folkets yttrandefrihet. Däremot om företagen skulle tvingas att agera på ett visst sätt, t.ex tvång att inte ta bort videos resp inlägg, så skulle företagens yttrandefrihet inskränkas. Det är alltså inte en yttrandefrihetsfråga.

  För övrigt kan jag rekommendera att titta på Rafenbergers (?) genomgång där han visar det filmade förloppet som Guliani körde lite cherry picking ifrån. Inga konstigheter alls.

  • Fast sociala media är de facto en integrerad infrastruktur i våra samhällen. Det är bara att öppna vilket operativsystem som helst för att få det vidimerat. Jmf med privat finansierade fysiska kommunikationssystem, om de gör motsvarande blir de obevekligen fällda för diskriminering.

 • Fullt krig!

  Ger ju Trump en utmärkt tillfälle till att använda USAs “emergency broadcasting system” utan att skapa panik. Apple gick tydligen ut och uppdaterade sina telefoner direkt för att inte kunna sända och ta emot nödsignalerna. Människor uppmanas stoppa automatiska uppdateringar på telefonerna.

  Om det stämmer är svårt att avgöra. Men stämmer det börjar det väl mer eller mindre likna krig, på riktigt. Att stoppa ett nödsystem från att användas är väl inget mindre än en krigshandling? Sägs också att man instiftat en ny lag mot “pandemic fraud”.

  Misstänker att dagarna fram till den 20e kommer bli minst sagt händelserika.

 • Oavsett om man tycker om Trump eller inte är det ett maktmissbruk att stänga ner sociala media och det fria ordet såvida man inte uppviglar till våldshandlingar och hat mot folkgrupper. Det är dessutom bättre att ha koll på vad “motståndarna” säger än att stänga ner deras röst. Vi måste också vara försiktiga med vem som sätter upp kriterier för vad som får och inte får sägas. Vilka intressen står bakom dem?Vem har rätt att bestämma? Nu testas vår demokrati och censur aktivister tror att de har rätt att bli moraliska väktare som ska hålla skockens åsikter inramade av deras politiska ställningstagande.

 • Washington Times: YouTube removes Rudy Giuliani podcast episode after booting Steve Bannon show

  “The newest episode of “Common Sense” hosted by Mr. Giuliani, President Trump’s personal lawyer, has been replaced with a message saying it was removed for violating YouTube’s Community Guidelines.”

  https://www.washingtontimes.com/news/2021/jan/9/rudy-giuliani-podcast-episode-about-capitol-attack/

  Vilka är egentligen Youtubes community guide lines? Svar:

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *