Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Se Rudy Giulianis video som Youtube raderade – “What Really Happened on January 6th?”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Rudy Giuliani, jan 2021. Common Sense.

MEDIA. Många inom den internationella internet-communityn är irriterade över att Youtube raderade Rudy Giulianis video med rubriken “What Really Happened on January 6th?”. Det är bara ett exempel i en lång rad av videos, uppdateringar, politiker och privatpersoner som rensats bort den senaste tiden av Big Tech.

NewsVoice publicerar Giulianis video ovan, en video som inte verkar innehålla något som kan hetsa upp någon till att begå våldshandlingar. Däremot har Giuliani valt att ta med ett klipp där en person skjuts ihjäl inne i Kapitolium.

Rudy Giulianis budskap kompenserar för en lång rad mainstream-medier som enhälligt pekar ut Trump och hans supporters som orsaken till våld och oroligheter i USA.

När Rudy Giulianis postade ett tweet på Twitter om att Youtube tagit ner hans video varnar Twitter med att påstå att Giulianis video innehåller ifrågasatt information om USA-valet och att den kan uppmana till våld. Twitter stoppar även alla att svara eller dela tweeten, trots att Giuliani i videon tar avstånd från allt våld.

Rudy Giuliani, tweet den 10 januari 2021
Rudy Giuliani, tweet den 10 januari 2021

Rudy Giuliani tonar ner Trump-anhängarnas beteende under stormningen av Kapitolium på Capitol Hill den 6:e januari och ger istället exempel på hur vänsterextremister från Antifa agerade under förklädnad som Trump-supporters med avsikten att skapa våld och sedan kasta all skuld på Trump.

Våldsamheterna används nu av Youtube, Twitter och Facebook för att stänga eller begränsa konton i massvis inklusive Trumps egna sociala konton. En av Trumps advokater Sidney Powell uppges ha uppmanat intresserade att de som vill följa Trump och hans team bör öppna ett användarkonto på Telegram eller Signal Private Messenger.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq