Samordnad attack mot Parler av Big Tech – ”Det vill att vi ska hata varandra”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 januari 2021
- NewsVoice redaktion
John Matze Foto: Fox News
John Matze Foto: Fox News
John Matze, VD på Parler. Foto: Fox News

MEDIA. Amazon kastar ut den sociala kanalen och appen Parler, förmodligen både Facebooks och Twitters största konkurrent. Detta händer strax efter att både Apple och Google förbjudit Parler i sina app-butiker. Parlers VD John Matze kallar det för en ”samordnad attack.”

”Brottet” är att Parler är vänligt sinnat till konservativa användare. Medieföretaget har nu stora problem med att migrera till en ny teknisk plattform eftersom flera bolag inom Big Tech utestängt Parler samtidigt.

John Matze fördömer attacken mot Parler. Han skriver på sitt eget konto på Parler att attacken är ett angrepp mot alla, mot liberala, konservativa, ateister, kristna svarta och vita etc.

”De vill ha monopol på yttrandefrihet. De vill att vi slåss mot varandra. De vill inte att vi ska samarbeta med varandra. Det vill att vi ska hata varandra.”

”This is a battle against all of us. Liberals, conservatives, atheists, Christians, black, white, etc. They want to keep their monopoly over speech. They want us fighting. They don’t want us working together. They don’t want us working with each other, they want us hating one another. ”

 

”This is a battle against all of us. Liberals, conservatives, atheists, Christians, black, white, etc. They want to keep their monopoly over speech. They want us fighting. They don’t want us working together. They don’t want us working with each other, they want us hating one another.”

 

”Parley – brings two people with conflicting ideas together. Our mission is free speech, democracy and us the people having the power. The elite don’t want us to be free, they want hate division and power!” – John Matze, VD, Parler

Angreppet mot Parler kommer i kölvattnet av det amerikanska Capitol Hill-upploppet, vid en tidpunkt då Twitter, Facebook och andra jättar i sociala medier rensar bort president Donald Trump och hans anhängare, vilket i huvudsak handlar om att tysta åsikter som avviker från mainstream-narrativet som styrs av Demokraterna i USA.

Strax efter att Twitter plötsligt förbjöd Donald Trump på obestämd tid övervägde Donald Trump att flytta till Parler, enligt rykten på nätet.

Donald Trump stängs av från Twitter permanent – förlorar kontakten med 88 miljoner följare, skriver Nya Dagbladet.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq