Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Så här ska Sverige ta sig ur coronarepressionen – “Koncentrationsläger” upprättas i Tyskland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 januari 2021
- Torbjörn Sassersson
Brian Rose. Foto: eget verk, jan 2021. Steve Baker. Foto (beskuret): Chris McAndrew. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons. Brian Rose. Foto: eget verk, jan 2021

DEBATT & AKTIVISM. Den tidigare finansmannen Brian Rose som numera är opinionsbildare och kandidat för att bli Londons nästa borgmästare säger att det är dags att människor och politiker reser sig upp ur coronarepressionen som förstör ekonomier och människors liv. Den 8:e mars 2021 ska det ske, senast.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad kl 13:27

Steve Baker. Foto: Chris McAndrew. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons
Steve Baker. Foto (beskuret): Chris McAndrew. Licens: CC BY 3.0, Wikimedia Commons

I det brittiska parlamentet finns en minister vid namn Steve Baker som leder The Covid Recovery Group. Baker säger att England måste ha en plan och strategi för att ta sig ur coronakrisen. Medborgare och företagare har tappat hoppet och de behöver en handlingsplan för återhämtning. Det måste finnas en proportionell respons på viruset. Trycket ökar nu mot det brittiska parlamentet. Folk är förbannade.

“A forecast brought us into lockdown, so why can’t a forecast take us out of lockdown?” – Steve Baker

Brain Rose säger att England behöver hålla sig till tre handlingspunkter:

  1. Ett starkt ledarskap som klarar av att presentera innovationer, lösningar och utbildning istället för det enda verktyg som nuvarande ledarskap använder, lockdown.
  2. Vetenskapsbaserat beslutstagande. Vi använder inte vetenskapliga rön och fynd.
  3. Proportionell coronarespons. De allra äldsta behöver beskydd, men låt de friska gå tillbaka till sina jobb. Lockdown är inte lösningen, säger Rose. Han uppger att bedömare tror att en halv miljon britter kommer att dö på grund av lockdown. Detta måste få ett slut.

“TORY MPs are heaping pressure on Boris Johnson to lay out plans now for an easing of the national lockdown from March 8. Members of the influential Covid Recovery Group want the PM to give people and businesses hope by committing early to a roll back of restrictions as soon as he can. They have earmarked mid-March as the moment when the protective effect of mass vaccinations is projected to kick in.” – “Tory MPs demand Boris Johnson publishes plan to end lockdown from March 8”, The Sun

Uppror mot coronarepression, 2021.
Uppror mot coronarepression, 2021.

Det skulle krävas “koncentrationsläger”…

Entreprenörer och privatpersoner i flera länder struntar i restriktionerna och öppnar sina verksamheter. Människor går ut igen på restauranger och barer medan polisen tvingas att backa undan. Myndigheterna klarar inte av att massarrestera 10,000 människor. Det skulle krävas koncentrationsläger för att hålla alla dessa människor fängslade för att de nyttjar sina mänskliga rättigheter.

Tyskland har börjat inrätta “koncentrationsläger” för coronadissidenter och de som myndigheter anser är i behov av tvångskarantän. Flera stora tyska medier som Bild rapporterar. Denna utveckling måste stoppas.

Senast den 8:e mars 2021 ska vinden vända

Målet är att den 8:e mars ska vara ett datum att ta fasta på, ett datum när England ska återgå till det normala, ett samhälle fritt från lockdown. Nu är det dags för den svenska Regeringen att följa detta goda exempel och sluta att krampaktigt hålla fast det svenska folket i coronalimbo.

Svenska folket måste redan idag gå samma väg som miljontals människor i andra länder nu gör, de som öppnar sina restauranger, de som besöker restauranger, de som ifrågasätter munskydd och de som ifrågasätter vacciner som “magiska piller”.

Folkrörelsen mot coronarepression har redan pågått i månader i världen – Svenskar och invandrare gå samman!

Mytilini-lägret, Samos, 29 aug 2020. Foto: F. Sassersson, NewsVoice.se
Redaktören vi Mytilini-lägret ett “koncentrationsläger” för migranter på Samos, 29 aug 2020. Foto: F. Sassersson, NewsVoice.se

Ute i världen har en folkrörelse redan pågått i månader, något som massmedierna i Sverige knappt rapporterar om. Ute i världen protesterar regelbundet miljontals människor på gator och torg, 10.000-tals restauranger öppnar och kanske allra mest, människor pratar med varandra. Vreden mot coronarepressionerna växer trots förtryck av det fria ordet och trots förtryck av vetenskapliga fakta som visar att repressiv lockdown, smutsiga infektuösa munskydd och riskabla experimentvacciner inte alls är lösningar på coronakrisen.

Vänta inte på den 8:e mars. Börja nu, annars händer inget den 8:e mars.

Text: Torbjörn Sassersson

Svensk politiker i fosterställning. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)
En viss svensk beslutsoförmögen statsminister måste agera nu. Lyssna på Steve Baker. Foto: Shutterstock.com (redaktionell licens)


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq