Upprorsmakare invaderade Capitol Hill – Minst en person skjuten

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 januari 2021
- NewsVoice redaktion

VÄRLDEN. Vice president Mike Pence evakuerades medan medlemmar av den amerikanska kongressen försökte ta skydd på plats medan säkerhetsstyrkor kämpade för att hålla tillbaka demonstranter som stormade byggnaden. En kvinna har skjutits.

Mike Pence var ordförande under kongressmötet som formellt skulle certifiera att valet 2020 var avgjort och att Joe Biden blir nästa president. Huset och senaten hade delats in i separata sessioner för att diskutera invändningar från några republikanska lagstiftare om giltigheten av resultat från Arizona, när demonstranter som samladts utanför bröt sig in i Capitol Hill.

Text: NewsVoice

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq