Elsa Widding: Vi befinner oss inte i en klimatkris

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Elsa Widding, 2020. Foto: Eget verk

Elsa Widding debatterar i denna video fakta som är bra att känna till så att du inte går på klimatkrismyten. Widding kallar dagens klimatpolitik för dumdristig och hon menar att vilseledande politiker är det stora problemet.

Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har jobbat i energibranschen för flera större kraftbolag i olika länder i nästan 25 år. Widding har en bakgrund även på Regeringskansliet där hon arbetat med statligt ägande med ansvar för bland annat Vattenfall.

Widding anser att miljö- och klimatpolitiken är inkonsekvent och slarvigt hanterad. Det finns viktigare frågor än en svagt ökande temperatur i atmosfären. Sverige saknar tex en organiserad kontroll av ”miljögiftsimporten”. Hon vill uppmärksamma riskerna med högfluorerade ämnen (PFAS-ämnen) och litiumjonbatterier från elbilar.

“Innan man offrar miljö i klimatets namn borde våra politiker ta ett steg tillbaka och verkligen fundera över om rädslan för en långsamt stigande temperatur ens är ett problem och framförallt om miljökonsekvenserna för att lösa det eventuella problemet står i proportion till den upplevda eller förväntade skadan.”

“Klimatministern borde kunna berätta vad vi svenska skattebetalare får tillbaka om vi lever upp till Parisavtalet som antas sänka den globala medeltemperaturen med ett par tiondels grader vid seklets slut, under förutsättning att alla lever upp till avtalet vill säga. Vad är det som är så viktigt med de där tiondels graderna?”

Widding ställer den retoriska frågan:

“Energisystemet ska ställas om så att det blir förnybart och hållbart. Men vad menar man med förnybart och hållbart? Orden låter trevliga och bra men vad döljer sig bakom?”

Text: NewsVoice | Källa: Elsa Widding på YouTube

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq