Elsa Widding: Vi befinner oss inte i en klimatkris

2

KLIMAT & DEBATT. Elsa Widding diskuterar i denna video fakta som är bra att känna till så att du inte går på klimatkrismyten. Widding kallar dagens klimatpolitik för dumdristig och hon menar att vilseledande politiker är det stora problemet.

Elsa Widding är civilingenjör från Chalmers i Göteborg och har jobbat i energibranschen för flera större kraftbolag i olika länder i nästan 25 år. Widding har en bakgrund även på Regeringskansliet där hon arbetat med statligt ägande med ansvar för bland annat Vattenfall.

Widding anser att miljö- och klimatpolitiken är inkonsekvent och slarvigt hanterad. Det finns viktigare frågor än en svagt ökande temperatur i atmosfären. Sverige saknar tex en organiserad kontroll av ”miljögiftsimporten”. Hon vill uppmärksamma riskerna med högfluorerade ämnen (PFAS-ämnen) och litiumjonbatterier från elbilar.

“Innan man offrar miljö i klimatets namn borde våra politiker ta ett steg tillbaka och verkligen fundera över om rädslan för en långsamt stigande temperatur ens är ett problem och framförallt om miljökonsekvenserna för att lösa det eventuella problemet står i proportion till den upplevda eller förväntade skadan.”

“Klimatministern borde kunna berätta vad vi svenska skattebetalare får tillbaka om vi lever upp till Parisavtalet som antas sänka den globala medeltemperaturen med ett par tiondels grader vid seklets slut, under förutsättning att alla lever upp till avtalet vill säga. Vad är det som är så viktigt med de där tiondels graderna?”

Widding ställer den retoriska frågan:

“Energisystemet ska ställas om så att det blir förnybart och hållbart. Men vad menar man med förnybart och hållbart? Orden låter trevliga och bra men vad döljer sig bakom?”

Text: NewsVoice | Källa: Elsa Widding på YouTube

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
28 februari 2021 kl 23:34

Elsa lyckades hålla ett nästan 33 minuter långt intelligent resonemang byggt på vetenskap. Tänk hur annorlunda det hade varit om vi hade haft såna här människor som politiker.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
28 februari 2021 kl 22:37

Väldigt bra att inte dra förhastade slutsatser av avhuggen statistik. (som fiaskot ozonhålet)

Om vi vore det minsta oroliga för växthusgaser borde vi inse att den största växthusgasen vattenånga https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4xthuseffekten

ökar med stigande effekt av mikrovågs-mobilsändare se länk nedan om mikrovågstorkning
https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/omraden/magnetfalt-och-tradlos-teknik/uppvarmning-med-mikrovagor/mikrovagstorkning/