REDAKTÖREN. NewsVoice lanserades som nyhets- och debattidning den 22 april 2011. Året därpå skyddades varumärket NewsVoice Web Magazine. Det har varit 10 fantastiska år med hårt arbete, uppgångar, motgångar och en ökande besöksstatistik över tid. Tack vare alla insatser från många skribenter och hjälpare påverkade vi debatten.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Redaktören med NewsVoice-jacka. Foto: F. Sassersson

När NewsVoice lanserades i april 2021 skrev undertecknad följande på Torbjornsasserson.com där NewsVoice startat som blogg något år tidigare:

“Journalister på DN, SvD, Sveriges Radio och SVT och andra medier vittnar viskandes i korridoren om en ackumulerande obehagskänsla av att inte få utöva sitt yrke. Skulle de gå emot ”intressena” är det bara att säga upp sig. Styrningen av dagens gammelmedia sker framför allt genom rekryteringen. Endast journalister med ”rätt” tankar blir anställda.” – Torbjornsassersson.com

Vi på NewsVoice anade inte att denna utveckling skulle förvärras ännu mer för varje år som gick. Sedan 2011 har flera andra nya nätmedier startat och fyllt det tomrum som de tidigare etablerade medierna skapade genom att inte fullfölja sitt uppdrag, att faktakorrekt beskriva verkligheten och att granska makten. Istället blev de etablerade medierna ekokammare för sina egna, storföretagsägarnas och politikernas gemensamma mittfåra och intressen.

Med tiden myntades och intensifierades begrepp som: filterbubblor, fake news och politiskt korrekthet. Begreppen blev slagträn för många nya och gamla aktörer.

NewsVoice väcker starka känslor

NewsVoice har framför allt gjort ett avtryck i den samtida debatten trots minimala resurser. Tidningen har anklagats för många saker vilket är ett betyg på att NewsVoice väckt starka känslor hos etablissemangets frustrerade journalister och politiker som genom åren förlorat kontrollen över människors tänkande och politiska trygghet hos framför allt Socialdemokraterna och sossarnas partnerpartier.

NewsVoice har av diverse tankesmedjor anklagats för att vara en Kreml-kanal eftersom vi återgivit vad Russia Today skrivit om Väst och för att vi kritiserat Sveriges vekhet inför Washingtons påverkanspolitik riktad mot Sverige och Europa. Vi har av Myndigheten för Press Radio och TV (MPRT) anklagats för att avvika från det konventionella systemtänkandet alltså från det politiskt korrekta narrativet. Vi har anklagats för ovetenskaplighet när vi påpekat att det finns vetenskaplig forskning av hög kvalitet som visar att alternativmedicinska metoder fungerar. Våra geopolitiska artiklar har anklagats för att vara konspiratoriska när de egentligen bara beskrivit “business as usual”.

Vi kan konstatera att det finns politiskt korrekt vetenskap, en självmotsägelse eftersom vetenskap aldrig får färgas av politik. Vi noterar att det finns politiskt inkorrekta fakta, historisk korrekthet (och motsatsen) samt opålitliga faktainkorrekta narrativ. Det är rent ut sagt en jävla röra och det är inte konstigt att vanligt folk, myndighetspersoner och politiker är förvirrade. Vi lever i en värld där alla försöker ha ryggen fri, där de flesta lutar sig åt det håll där de uppfattar att mest makt är samlad.


Detta leder till att sanning blivit något riskabelt, något misstänkt och något som många inte vill investera i. Konsekvensen blir ett aldrig tidigare skådat kaos i världssamhället. Vi har idag fått en neurotisk tvärtomvärld där ett äpple inte längre är ett äpple utan kan vara vad som helst.


 

NewsVoice hade dock inte avsikten att spela med i det politiska spelet, men färgstarka debattörer placerade NewsVoice i ett hörn i den politiska boxningsringen där kampen handlar om hur Sverige borde styras, vad som egentligen händer i världen och om vad som egentligen är äkta nyheter.

Vi fortsätter.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare, redaktör och ansvarig utgivare för NewsVoice.se. Pressmeddelandet publicerades först på Mynewsdesk.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

13 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Margareta LundströmD
Margareta Lundström
18 februari 2021 kl 22:19

Tack Torbjörn för en ovärderlig nättidning.
Livet skulle vara lite tommare och man skulle vara lite dummare
utan Newsvoice.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
18 februari 2021 kl 04:05

Du har fått det socialistiska monstret att yrvaket uppleva svenska folket inte accepterar vad som helst när det gäller utplundring och förnedring.
Der riktigt bubbler och stinker ifrån träsket. Vi hjälps åt att sanera.
Härliga tider, tack för det.

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
18 februari 2021 kl 03:08

Hjärtligt Grattis till de 10 åren! 🙂

Jag har läst praktiskt taget alla NewsVoice artiklar nästan sedan starten – helt otroligt vad fort tiden gått och så mycket som hunnit dryftas här. Du har verkligen jobbat hårt och oavsett motgång emellanåt går NewsVoice ”from strength to stength”.

Jag är en av många som är tacksam att NewsVoice finns – en ”röst i öknen” där ”freedom of speech” gäller.
Så TACK Torbjörn (och team!). Länge leve NewsVoice.. Hurra! Hurra!! Hurra!!!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
18 februari 2021 kl 01:17

Grattis!

CHRISTER NILSSON
18 februari 2021 kl 00:05

Torbjörn!
Du är värd allt beröm för allt detta slit.
Tack för väldigt gott samarbete.
Beundrar din uthållighet, skaparkraft,
integritet, din fina redigeringsförmåga
och analytiska kapacitet.

Per aspera ad astra –
Genom svårigheter mot stjärnorna…

Erik Forsman
Reply to  CHRISTER NILSSON
18 februari 2021 kl 08:53

Bra sammanfattande ord om Torbjörns karaktär Christer.

Det som är förvånande är att Torbjörn, trots att han har så mycket att stå i tar sig tid med människor; tid som han inte har. Det känns verkligen när man möter honom att han är öppen och nyfiken på människor.

Torbjörn har betytt mycket för mitt skrivande.

Kerstin Unger Salen
Kerstin Unger Salen
Gäst
17 februari 2021 kl 23:28

Grattis Torbjörn! Tack för att jag får vara med i teamet och röra om i grytorna. Utan ditt mod och uthållighet hade Newsvoice.se aldrig kunnat bli den viktiga plattform för det fria ordet som som den är idag.Sällan hade jag trott vi skulle få uppleva så mycket censur som vi gör just nu.Du behövs mer än någonsin.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
17 februari 2021 kl 20:37

Många många stora tack!

Hade bjudit på tårta om jag inte varit “en vit priviligerad medelålders man”.
Dvs sjukpensionär utan värde. Eller om jag varit “människa” kanske man ska säga?
Alla människor är ju “lika mycket värda” som man säger. Men Steffe fick ju mer i löneförhöjning
än vad jag skall leva på i månaden efter fasta kostnader……..

Nog gnällt!
Vad jag vill säga är att du är av ypperligt värde för oss alla Torbjörn!

“Keep up the good work” som någon sa.

MVH Josef

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
17 februari 2021 kl 20:26

Tack så enormt mycket, Torbjörn, för din fantastiska insats för sanningssökande människor i en förljugen värld!

”Nel paese della bugia, la verità è una malattia.”
Gianni Rodari

Översättning av Gianni Rodaris maxim från italienskan:

“I lögnens land är sanningen en sjukdom.”

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
17 februari 2021 kl 19:26

Grattis och tack för många intressanta och upplysande artiklar genom åren!

Helene Karlsson
Helene Karlsson
Gäst
17 februari 2021 kl 19:17

STORT och varmt TACK skall Du ha TORBJÖRN!
Helt suveränt arbete Du/ni gjort! Riktigt bra jobbat!
Keep up the good work!
Med önskningar om allt gott!
Heléne

Erik Forsman
17 februari 2021 kl 14:22

Grattis och tack för alla fantastiskt upplysande artiklar genom åren, din integritet och alla givande kompetenta kommentatorer.