NewsVoice firar 10 år – Tack för perioden 2011-2021

publicerad 17 februari 2021
- av Torbjörn Sassersson red.

REDAKTÖREN. NewsVoice lanserades som nyhets- och debattidning den 22 april 2011. Året därpå skyddades varumärket NewsVoice Web Magazine. Det har varit 10 fantastiska år med hårt arbete, uppgångar, motgångar och en ökande besöksstatistik över tid. Tack vare alla insatser från många skribenter och hjälpare påverkade vi debatten.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Redaktören med NewsVoice-jacka. Foto: F. Sassersson

När NewsVoice lanserades i april 2021 skrev undertecknad följande på Torbjornsasserson.com där NewsVoice startat som blogg något år tidigare:

"Journalister på DN, SvD, Sveriges Radio och SVT och andra medier vittnar viskandes i korridoren om en ackumulerande obehagskänsla av att inte få utöva sitt yrke. Skulle de gå emot ”intressena” är det bara att säga upp sig. Styrningen av dagens gammelmedia sker framför allt genom rekryteringen. Endast journalister med ”rätt” tankar blir anställda." - Torbjornsassersson.com

Vi på NewsVoice anade inte att denna utveckling skulle förvärras ännu mer för varje år som gick. Sedan 2011 har flera andra nya nätmedier startat och fyllt det tomrum som de tidigare etablerade medierna skapade genom att inte fullfölja sitt uppdrag, att faktakorrekt beskriva verkligheten och att granska makten. Istället blev de etablerade medierna ekokammare för sina egna, storföretagsägarnas och politikernas gemensamma mittfåra och intressen.

Med tiden myntades och intensifierades begrepp som: filterbubblor, fake news och politiskt korrekthet. Begreppen blev slagträn för många nya och gamla aktörer.

NewsVoice väcker starka känslor

NewsVoice har framför allt gjort ett avtryck i den samtida debatten trots minimala resurser. Tidningen har anklagats för många saker vilket är ett betyg på att NewsVoice väckt starka känslor hos etablissemangets frustrerade journalister och politiker som genom åren förlorat kontrollen över människors tänkande och politiska trygghet hos framför allt Socialdemokraterna och sossarnas partnerpartier.

NewsVoice har av diverse tankesmedjor anklagats för att vara en Kreml-kanal eftersom vi återgivit vad Russia Today skrivit om Väst och för att vi kritiserat Sveriges vekhet inför Washingtons påverkanspolitik riktad mot Sverige och Europa. Vi har av Myndigheten för Press Radio och TV (MPRT) anklagats för att avvika från det konventionella systemtänkandet alltså från det politiskt korrekta narrativet. Vi har anklagats för ovetenskaplighet när vi påpekat att det finns vetenskaplig forskning av hög kvalitet som visar att alternativmedicinska metoder fungerar. Våra geopolitiska artiklar har anklagats för att vara konspiratoriska när de egentligen bara beskrivit "business as usual".

Vi kan konstatera att det finns politiskt korrekt vetenskap, en självmotsägelse eftersom vetenskap aldrig får färgas av politik. Vi noterar att det finns politiskt inkorrekta fakta, historisk korrekthet (och motsatsen) samt opålitliga faktainkorrekta narrativ. Det är rent ut sagt en jävla röra och det är inte konstigt att vanligt folk, myndighetspersoner och politiker är förvirrade. Vi lever i en värld där alla försöker ha ryggen fri, där de flesta lutar sig åt det håll där de uppfattar att mest makt är samlad.


Detta leder till att sanning blivit något riskabelt, något misstänkt och något som många inte vill investera i. Konsekvensen blir ett aldrig tidigare skådat kaos i världssamhället. Vi har idag fått en neurotisk tvärtomvärld där ett äpple inte längre är ett äpple utan kan vara vad som helst.


 

NewsVoice hade dock inte avsikten att spela med i det politiska spelet, men färgstarka debattörer placerade NewsVoice i ett hörn i den politiska boxningsringen där kampen handlar om hur Sverige borde styras, vad som egentligen händer i världen och om vad som egentligen är äkta nyheter.

Vi fortsätter.

Text: Torbjörn Sassersson, grundare, redaktör och ansvarig utgivare för NewsVoice.se. Pressmeddelandet publicerades först på Mynewsdesk.com