Regeringen: Vaccinationsintyg blir digitala

39
Bild: Anders Ygeman, 2014. Foto: Niklas Maupoix, Wikimedia Commons
Bild: Anders Ygeman, 2014. Foto: Niklas Maupoix, Wikimedia Commons

Regeringen har idag gett Myndigheten för digital förvaltning (Digg) i uppdrag att projektleda ett arbete med en förvaltningsgemensam digital infrastruktur för vaccinationsintyg.

Samtidigt får Folkhälsomyndigheten och E-hälsomyndigheten i uppdrag att samordna det svenska deltagandet kring digitala vaccinationsintyg i Världshälsoorganisationen (WHO) samt på EU-nivå.

“Med ett digitalt vaccinationsintyg blir det snabbt och enkelt att uppvisa genomförd vaccination”, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman.

“Internationella processer pågår redan kring tekniska lösningar och standarder för vaccinationsintyg. Det finns ett behov av svensk närvaro för att båda säkerställa att svenska ståndpunkter lyfts, men också för att återföra eventuella slutsatser och rekommendationer till berörda svenska aktörer”, säger socialminister Lena Hallengren.

Vaccinationsintyg kan komma att krävas av vissa länder vid inresa, eller vid andra sammanhang, exempelvis kultur- och idrottsevenemang.

Den digitala infrastrukturen för vaccinationsintyg ska i möjligaste mån bygga på befintliga informationsresurser, följa internationella riktlinjer och standarder samt säkerställa att kraven på skydd för den personliga integriteten efterlevs. Den ska bland annat möjliggöra en verifiering av intyg genom att individen eller tredje part kopplar upp sig mot infrastrukturen.

Uppdraget ska utföras i samverkan med E-hälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten, Sverige Kommuner och Regioner (SKR) samt andra relevanta aktörer t.ex. offentliga och privata utfärdare av vaccinationsintyg och lösningsleverantörer. Digg ska kalla samman en expertgrupp som snabbt och effektivt kan stödja projektet. En utgångspunkt för arbetet är att infrastrukturen bör kunna generaliseras och över tid kunna användas för att hantera olika typer av vaccinationsintyg.

Målsättningen är att infrastrukturen för utfärdande av digitala vaccinationsintyg ska vara tillgänglig från och med den 1 juni 2021.

Regeringen ger även Folkhälsomyndigheten i uppdrag att delta i och samordna det svenska deltagandet i Världshälsoorganisationens (WHO) arbete rörande digitala vaccinationsintyg för covid-19. Uppdraget syftar till att säkerställa att de förslag och rekommendationer som WHO fastställer i så hög utsträckning som möjligt ligger i linje med eller går att integrera i såväl den nationella som i den EU-gemensamma struktur som arbetas fram på området. Uppdraget ska rapporteras den 5 mars 2021.

Vidare får E-hälsomyndig­heten i uppdrag att delta i Europeiska kommissionens arbete rörande ett samordnat förhållningssätt till vaccinationsintyg för covid-19. I uppdraget ingår att medverka i lämpliga arbetsgrupper, följa utvecklingen och de diskussioner som förs på europeisk nivå kring intygen samt verka för att svenska intressen och ståndpunkter framförs. Uppdraget ska rapporteras den 5 mars 2021.

Text: Fredrik Persson, Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

39 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
15 mars 2021 kl 11:05

Sen har vi Thomas Johansson, vd på Live Nation Nordic som säger följande:

” Jag tänker så här om man får det här digitala passet för att kunna resa, ska det kunna användas i andra sammanhang. För att gå på konsert, idrott, restauranger, bibliotek. På alla ställen där människor kommer många tillsammans, vi får tillbaka våra liv”.
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/live-nation-nordic-hoppas-pa-vaccinintyg-for-storre-evenemang

Den här artikeln ligger precis under den ovan länkade med Ygeman. Det här är ju SVT:s allt annat än subtila försök till indoktrinering. Där både politiker och representanter ur näringslivet gemensamt ska hamra in att du i princip inte kommer kunna göra någonting utan detta vaccinintyg. Det är rätt cyniskt när de först förstör mångas livsverk för att sen utnyttja t.ex. krögare för något som kan liknas vid ett illa dolt tvångsvaccinationsförsök. Varför inte kombinera så att pizzabagaren kan hugga sprutan i armen på en när man hämtar Capricciosan.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
15 mars 2021 kl 10:31

Apartheidministern är snart klar med den svenska versionen av “Ihre Papiere, bitte”.

“Anders Ygeman: Om du inte vaccinerar dig kommer du inte kunna göra samma saker”
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anders-ygeman-om-du-inte-vaccinerar-dig-kommer-du-inte-kunna-gora-samma-saker

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
5 mars 2021 kl 09:46

Det går inte en enda dag utan att detta människofientliga klientel försvårar, försurar, försämrar, fördyrar eller beskattar sönder tillvaron för människor. Det är detta maligna klientel som är det verkliga viruset. Anders Ygeman kan skriva ut mitt för evigt tomma vaccinationsintyg på ett räfflat A0 ark och sen origami-vika-ihop det till en bakleksak.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 mars 2021 kl 08:28

Senaste nytt från regeringen (5 mars):

“Fredagen den 5 mars tar digitaliseringsminister Anders Ygeman emot den första rapporten om framtagandet av en digital infrastruktur för vaccinationsintyg. I samband med mottagandet hålls en pressträff. Vid pressträffen medverkar Anders Ygeman och Mats Snäll, projektledare vid Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).”

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/03/presstraff-om-digitala-vaccinationsintyg-med-anders-ygeman#formContentArea

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
7 februari 2021 kl 20:26

Ygerman vill alltså villkora den mänskliga rättiheten att resa, med att ingå i farliga experiment.

1. Alla har rätt att resa vart som helst inom sitt land och att själva välja var de vill bo. 2. Alla har rätt att lämna varje land, också sitt eget, och de har alltid rätt att återvända till sitt eget land.

FN:s Allmänna förklaring om de mänskliga rättigheternawww.levandehistoria.se

Skall alla tvingas använda mobil trots bevisat albuminläckage i hjärnan redan 2006? se sid 72

https://vagbrytaren.org/Bertil-Persson.htm

Är det så att Anders Ygerman företräder ovetenskapliga VOF? se “så tuktas en elallergiker”

http://www.teknikaliteter.se/2020/10/20/sa-tuktas-en-elallergiker/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
7 februari 2021 kl 17:26
Suzanne
Suzanne
Gäst
6 februari 2021 kl 20:37

Ja, det är bara att inse att regering och “viruspaket” organiseras och styrs under Big Tech och Big Pharma.

Sacha Stone är väl insatt i the Crown Corporation vilken styr globen. I denna video samtalar han med Leaha Mattinson.
https://youtu.be/6HX_1RnN9K8

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
6 februari 2021 kl 19:05

I en artikel av Dr Mercola fanns det en länk till en sida som samlat inlägg från sociala medier där människor skriver om biverkningar och död i samband med vaccination. Svårt att veta hur korrekta inläggen är men de kan knappast vara mindre pålitliga än MSN som knappt nämner ämnena biverkning och död. Hursomhelst så är det bra att någon sparar de inlägg som nätjättarna censurerar. Det är många utan underliggande sjukdomar som har dött några timmar eller dagar efter såväl första som andra injektionen. Är man själv lite tveksam kan läsningen vara en motpol till mycket av den övriga medians positiva vaccinpropaganda.
https://prezi.com/i/byzl22mqwfaa/experiences-following-cvvaa/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
6 februari 2021 kl 18:01

Bra video om grunder i bedrägeriet, som bla visar att den normala säsongsinfluensan nu “försvunnit” ur statistiken samtidigt som “coviden” ökar https://youtu.be/oHhCYkEwbAQ

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
6 februari 2021 kl 22:50

Tack för filmen Magnus!

Det förklarar ju varför man vill blanda och ge mellan olika vaccin till enskilda patienter.
Då kommer det ju uppenbarligen att bli väldigt svårt att säga vilken av dom som gav
upphov till biverkningar.
Barnen brukar ju svara “det var inte bara jag” när nåt händer.
Kul att vuxna nu tar efter i den retoriken 😉

Finns det något rätt i den här hanteringen av den som jag tror skapade pandemin.
Inte säker på att viruset skapats artificiellt men pandemin är definitivt det.

Galet

LeifB

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
6 februari 2021 kl 12:34

Tänker också att Agenda2030 kan vara del i hysterin.
https://www.youtube.com/watch?v=aztvWxRKqDQ
Dvs att The Great Reset från WEF har ett finger med i spelet. Vi vet ju redan att våra invalda bara är marionetter i det stora spelet om makten.
Finns ju massor om WEF och återställningen nu.
Faktiskt också storföretag som manar på för “Quick Reset”
Målet med agenda2030 är att bara dom stora multinationella företagen
kan garantera bra mat och effektiv matproduktion.
COOP har ju redan sorterat ut dom flesta så. Nu är dom flesta från ORCLA undrar varför men helt i linje med Agenda2030 som alla myndigheter arbetar mot.
Tänk Amazon. Förresten VD:n avgick. Sägs att han sponsrade Jeffrey Ipstein o hans kärleksparadis.Berättas lite här om Ipstein o hans verksamhet.
https://sverigesradio.se/avsnitt/1523744
Verkar som att alla maktens företrädare besökta hans kärleksparadis om man kollar amerikanska siter.
Vem av oss röstade fram agenda2030 planen?
Make Orwell Fiction Again!

LeifB

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
6 februari 2021 kl 11:18

Även att de inte vet speciellt mycket om det här experimentella “vaccinets” effekt så hävdar de att du trots vaccination fortfarande kan smitta ned andra men att du själv då får ett lindrigare sjukdomsförlopp. Detta betyder ju att argumenten “att vaccinera sig för andras skull” och “för att få ned smittspridningen” är helt irrelevanta och vaccinationen blir då ett personligt val. Där du kan välja mellan att riskera få eventuella biverkningar av vaccinet och ett utlovat lindrigare sjukdomsförlopp vid eventuell infektion eller så satsar du på ett ovaccinerat sjukdomsförlopp där ca 99.92 till 99.99 procent överlever.

Om vaccinet inte förhindrar smittspridning i samhället utan bara resulterar i ett mildare sjukdomsförlopp på individnivå, så vilket syfte har då denna påtvingat “frivilliga” massvaccination av hela befolkningen? Om de vaccinerade sen fortfarande kan smitta ned både andra vaccinerade som de ovaccinerade, så vilket syfte har då detta vaccinpass?

Erik Forsman
Reply to  Anders Johansson
6 februari 2021 kl 16:11

Anders, du är en lysande analytiker. Varför inte ta steget ut och skrivs egna artiklar här?

Mats Ericsson
Mats Ericsson
Gäst
6 februari 2021 kl 00:03

Det flesta berörs inte särskilt mycket av smittan. Både jag och frun har gått igenom eländet med typiska men ganska lindriga symtom. PCR visade inga antikroppar,. Dessa utvecklas inte då T-celler och övrigt reguljärt hemvärn lyckas stoppa invasionen.
Vi tillhör alltså den sannolikt största delen av befolkningen, den som redan har tillräckligt immunförsvar. Vi behöver ingen vaccinering.
Pass för att få flyga? Man kan mycket väl vara smittbärare fast man vaccinerats!

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Mats Ericsson
6 februari 2021 kl 12:18

[NewsVoice skrev om detta 22 januari: Freedom Airway ger dig frihet att flyga utan vaccinkrav]

Dags att flyga !!!
Kolla denna https://www.freedomairway.com/

Ett riktigt bra initiativ. Lyssna på https://www.corbettreport.com/freedom-airway-solutionswatch/
där Dolores Cahill förklarar. Härligt!!!

LeifB

Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
5 februari 2021 kl 23:55

Nu skapas en ny folkgrupp. Made in Sweden.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
5 februari 2021 kl 21:53

När en kultur inträder i den messianska perioden är dess dagar räknade. “Messias” är den store ledaren. I vår centralbankstid syns inte denne, men ett antal förkunnare blomstrar i all välmåga.
Ordet jämställd bör utbytas mot homologisering, vilket i ett biologisk avseende på denna planet blir en slutstation för vår organism. Naturens motmedel i en sådan situation har/är mängdprolifiering typ insektsägg e.dyl. Tänkte inte på de!
Det räcker sedan med att en nyser fel virus och hela gänget far till ….? Biologin måste då slösa med enheter i hopp om några överlevare och/eller blir gnagaren herre på täppan med den enorma generationsomsättning dessa kan skapa.
Och den vetenskapsperson som gjorde det sista vaccinet får det ganska tråkigt.
Där sprack en agenda!

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
5 februari 2021 kl 12:53

En liten anmärkning – se Rubriken, där står skrivet “Regeringen”. Inget märkvärdigt med det.
Men så får vi en borgerlig regering, då skiftar den typen av rubrik lätt till “den borgerliga regeringen”.
Så var det med den integrationen.

Erik Forsman
Reply to  Åke Södergren
5 februari 2021 kl 13:06

Ha ha bra observerat där. Vi får väl hoppas på att L gör alvar sitt hot och fäller regeringen. L har tappat många väljare, för förortsvalboskapen går alltid till S, och ska L ha något, måste börja profilera sig.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 februari 2021 kl 12:37

Kommentaren som avhandlade off-topic-ämnen som: Jesuiterna, Blavatsky, Holy Church och tex Bibeln är raderad.

Åke Södergren
Åke Södergren
Gäst
5 februari 2021 kl 12:36

De små stegens taktik! För ditt eget bästa.
Och sedan kommer sociala poäng kopplat till ekonomiska “förmåner”!

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
5 februari 2021 kl 09:43

Genom såväl ekonomisk utpressning som inskränkning av våra personliga friheter försöker staten tvinga oss att “frivilligt” delta i ett medicinskt experiment som de inte har en aning om vare sig kort- eller långsiktiga biverkningar av. Det här är ju statsterrorism per definition.

Erik Forsman
Reply to  Anders Johansson
5 februari 2021 kl 10:46

Kanske poletten trillar ner hos Svensson nu? Men jag tror att en absolut majoritet av befolkningen är följarhjärnor, som följer först och frågar sen. Det är inte deras eget fel, ty dom verkar skapta så. Det gäller istället att utnyttja detta.

Den ledaren man kan lita på är den som alltid säger sanningen, hur obekväm den än är. Därifrån bygger man upp relationen till följarna. Det gäller här att vara tydlig med sitt budskap, att detta inte är för alla, utan enbart för dom som törstar efter sanning, hur den än må gestaltar sig.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
5 februari 2021 kl 12:52

Tror inte vi kan räkna ut alla Svenssons. Läste om någon medelstor stad där vården var “bekymrade” över att så få ur de prioriterade riskgrupperna dök upp för vaccination så att vården kände behov av att “informera”.

De påstår att vaccinationstakten är långsam p.g.a. leveransproblem och sen läser man om korrumperade chefer som smiter före i kön för livselixiret. Men artificiell brist som falsk efterfrågan är ju klassiska försäljningsknep. Att takten är långsam kan eventuellt också bero på dålig efterfrågan av giftsprutan. Regeringens tilltagande repression tyder just på detta.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
5 februari 2021 kl 01:33
Anders Wiman
Gäst
4 februari 2021 kl 22:54

De kan ju börja med att vaccinera de som invandrar hit från MENA länderna, “för att skydda
våra innevånare”. Den första sprutan är (om du har tur) Placebo. Den andra däremot????

Erik Forsman
Erik Forsman
Gäst
Reply to  Anders Wiman
5 februari 2021 kl 07:28

Bra där, det är en möjlighet; eller att vissa förstasprutor är plasebo, eller vad dom helst, men den riktiga chippuppkopplings(rDNA)vaccinet kommer med 2:an. Sedan tror jag alla makthavare är införstådda att de får en ofarligt glykoslösning, filmst så klart för bevisligen lura på oss nr#…

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
5 februari 2021 kl 09:26

Den här specifika “vaccinationen” i sig är inte det viktigaste utan den är bara början på en tillvänjning av något som sen kommer bli en årligt återkommande företeelse när viruset påstås ha muterat. Om alla är uppskrämda/korkade nog att delta i detta massvaccinationsexperiment så kan nästa års experimentella “uppgradering” innehålla precis vad som helst.

Så det viktigaste är att säga NEJ, oavsett vilket pris det nejet än får.

Erik Forsman
Reply to  Anders Johansson
5 februari 2021 kl 10:37

Absolut enig med dig. Borde vi inte starta någon förening: Föreningen för hälsofrihet. Här kunde vi arbeta med förebyggande, uppsökande och avslöjande informationsarbete. Är själv en gammal föreningsräv ( som mest 10 föreningar samtidigt) och min erfarenhet är att verka FÖR något, aldrig emot. Då får man människor med sig. Det ska alltså inte framgår att föreningen motarbetar vacciner, utan vill främja allt vad hälsofrihet kan innebära.

Ingvar Kullberg
Reply to  Erik Forsman
5 februari 2021 kl 17:37

Det finns redan en förening för hälsofrihet,

National Health Federation Sweden

med en medlemstidning som just heter “Hälsofrihet” 🙂

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Ingvar Kullberg
5 februari 2021 kl 20:04

Enormt bra och viktig tidning!

Även jag är prenumerant.

När vi prenumererar på HÄLSOFRIHET, så ger vi samtidigt stöd till National Health Federation, som kämpar för dina och mina rättigheter som individer!
https://www.thenhf.se/tidningen-halsofrihet/

Stefan Lönn
Stefan Lönn
Gäst
Reply to  Ingvar Kullberg
7 februari 2021 kl 21:30

En AVGJORT FÖRSTKLASSIGT LEDANDE! tidning på Hälsofronten. Vilket JOBB!! de lägger ner i “tysthet”.
Missar man den så missar man samtidigt en Källa till vanlig enkel förståelse…

Kerstin Unger Salen
4 februari 2021 kl 20:51

Vilket drömläge, västvärlden ska tvinga medborgarna att bli underordnade WHO s beslut som ju får minst 9% av den totala budgeten från donationer av Bill Gates som tjänar stora pengar på läkemedelsindustrin. Bingo! Nu kommer vaccinationsintyg att avkrävas om man ska få delta i samhället eller resa eller besöka sjukhus. Vi ska tvingas ta ett vaccin som är obeprövat och inte godkänt ens av EU eller FDA annat än för emergency use. Vi ska alla in i fållan och
svenska folket kommer snällt och fogligt att ställa sig i ledet…. Tror jag

Erik Forsman
4 februari 2021 kl 18:57

Det nya vaccinet innehåller som alla vet svinblod. Hur kommer då våra muslimska vänner att förhålla sig detta faktum?

Erik Forsman
4 februari 2021 kl 18:26

Så kom det till Sverige till sist: regeringen ska införa vaccinintyg.

Regeringen har inlett arbetet med att
till sommaren upprätta en digital
infrastruktur för internationellt
standardiserade vaccinationsintyg. Alla som vaccineras i Sverige
ska ha rätt att få ett intyg av
vaccinatören.

-Vaccinationsintyg är nog nästan lika
efterlängtat som vaccinationen, säger
Lena Hallengren.

Vad säger man? Dom snabbar på måste jag säga. Innebär detta även att alla som inte väljer att vaccinera sig också kommer att registreras, genom att inte vara registrerade som vaccinerade? Vad skulle det innebära för inskränkningar för den gruppen?

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
4 februari 2021 kl 18:14

Den nya järnridån ska tydligen vara skolmedicinbaserad och styrd av multinationella bolag. Effekten är dock densamma som under det förra kalla kriget.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
4 februari 2021 kl 17:56

Är det verkligen folkets vilja att diskriminera människor som avstår vaccin el trådlös teknik?

Nyttan är ju knappast heller legalt proportonell enligt svenska regeringsformens mandat.

Ex på stor erkänd grupp som helt olagligt skulle diskrimineras om förslaget blev verklighet.

https://www.balanspunkten.info/eloverkanslighet-en-erkand-funktionsnedsattning/

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
4 februari 2021 kl 14:43

Det här vansinnet kommer bara eskalera fram till dess att alla “frivilligt” deltar i det stora vaccinexperimentet eller att vi sätter stopp för det här. Säga vad man vill om nazisterna men de försökte ju i alla fall inte utföra medicinska experiment på precis hela befolkningen.

Maj Rehnberg
Maj Rehnberg
Gäst
Reply to  Anders Johansson
8 februari 2021 kl 09:30

Nej men Djupa Staten tog hand om Dr. Mengeles forskning och fortsatte med den i USA.