Robert F. Kennedy Jr. och Project Vertitas togs ner från Instagram respektive Twitter

1
James O'Keefe och John F. Kennedy Junior, egna verk
James O’Keefe och John F. Kennedy Junior, egna verk

De sociala mediejättarna fortsätter tillslagen mot avvikande röster. Två av de största representanterna för oberoende kritik mot det officiella coronaberättandet respektive Big Tech: Robert F. Kennedy Jr. och Project Vertitas har i dagarna tagits ner från Instagram och Twitter.

Instagram tog bort kontot för den framstående vaccinskeptikern Robert F. Kennedy Junior med motiveringen att Instagram bekämpar påstått falsk och vilseledande information om Covid-19. Instagram meddelade under onsdagen att företaget permanent tagit bort kontot för att det upprepade gånger ska ha delat förkastade påståenden om coronavirus och coronavacciner. Robert F. Kennedy Jr. hade fler än 800.000 följare på Instagram innan kontot stängdes, enligt Instagram. Kennedys primära kanal är Childrens Health Defense.

Twitter stängde permanent Project Veritas konto på torsdagen. Veritas är en amerikansk konservativ grupp grundad av den oberoende journalisten James O’Keefe. Twitter uppger att kontot stridit mot Twitters community guidelines.

Project Veritas gjorde på sin Telegram-kanal ett uttalande där de hävdar att avstängningen inträffade efter att Veritas publicerat en video där gruppen anklagade Facebooks vice president för censur.

Tillslaget från Twitter mot Project Veritas kom alltså efter att gruppen pressat en högt uppsatt chef på Facebook.

De nedstängda kontona:

Text: NewsVoice

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Katrine Martinsson
Katrine Martinsson
Gäst
12 februari 2021 kl 09:23

Vidrig censur och brott mot yttrandefriheten. Diktaturfasoner att bara tillåta provaccin propaganda och att kritiska röster tystas. Dags att bojkotta twitter, vaccin och hela fascistagendan som tydligen räds sanningen.