Strängare coronarepression införs 1 mars 2021

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven, 24 feb 2021. Foto: Regeringen.se
Stefan Löfven, 24 feb 2021. Foto: Regeringen.se
Stefan Löfven, 24 feb 2021. Foto: Regeringen.se

SVERIGE. En pressad Stefan Löfven meddelade under kvällens pressträff att coronarepressionen från och med 1 mars ska fördjupas. Strängare restriktioner realiseras. Efter vad jag förstod av Löfvens presskonferens idag: inga fler klockor till Ulla och på restauranger smittas man efter kl 20.30, kommenterar journalisten Chris Forsne torrt på Twitter.

 • Tusenmannamarschen den 6 mars 2021
  Annons: Tusenmannamarschen den 6 mars 2021

  Serveringsställen (restauranger, kaféer) måste stänga 20:30 för allmänheten, även de som inte säljer alkohol. Avhämtning påverkas inte.

 • Ingen tävlingsverksamhet under elitnivå kommer tillåts. Undantaget för enstaka matcher för barn födda 2005 och senare tas bort.
 • Butiker ska uppmana människor att handla ensamma, undantaget barn och personer som behöver stöd.
 • Besöksantalet i butiker och gallerior ska ytterligare begränsa (oklart hur många, besked kommer).
 • Nya smittskyddsåtgärder på arbetsplatser ska införas (oklart vilka, besked kommer).
 • Skärpt maxantal personer i butiker och på gym (oklart hur många, besked kommer).
 • Folkhälsomyndigheten skärper sin avrådan till idrottsföreningar gällande arrangemang av läger, cuper och tävlingar.
 • Uppmaningen att inte resa kvarstår utan vidare begränsning.

“Du ska absolut inte ge dig iväg på en resa, till exempel till fjällen eller annanstans, för att besöka släkt och vänner, om du inte känner dig kry och kan hålla alla restriktioner. Om man inte klarar det ska man avstå”, säger Johan Carlsson, Folkhälsomyndighetens generaldirektör.

“De restriktioner som har beslutats, eller kommer beslutas, drabbar berörda branscher hårt. Regeringen höjer därför takten i stödåtgärderna för att rädda jobb och se till att samhället snabbt kan komma igång när tillräckligt många i befolkningen är vaccinerade, och vi kan återgå till en mer normal vardag. En del av syftet med de åtgärder som regeringen och Folkhälsomyndigheten aviserade i dag är att skolor i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vara öppna.” – Regeringen

Text: NewsVoice | Källa: Follkhälsomyndigheten och Regeringen

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq