Nio boende på vårdhem dog och 69 smittades sex dagar efter coronavaccination

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Vårdhemmet El Salvador i Spanien, läsarfoto.
Vårdhemmet El Salvador i Spanien, läsarfoto.
Vårdhemmet El Salvador i Spanien, läsarfoto.

Nio boende på ett vårdhem i Spanien för äldre har dött efter att ett covidutbrott uppstod endast några dagar efter att boende fått den första dosen av Pfizers coronavaccin.

Utbrottet skedde på vårdhemmet El Salvador i Lagartera, Spanien. Alla smittades utom en av totalt 78 personer. Både anställda och vårdmottagare injicerades med vaccinet från Pfizer. Sex dagar efter den första dosen började 10 invånare visa symptom på viruset.

Anställda på vårdhemmet tror att de äldre redan smittats innan de fick injektionerna. De boende på vårdhemmet skulle få den andra dosen den 3 februari.

Vårdhemmet El Salvador drivs av välgörenhetsorganisationen Messengers of Peace. Generaldirektör Sergio Mella sa till radiostationen COPE, att han tror att utbrottet orsakades av en symptomfri anställd. Mella sa att man på vårdhemmet är mycket nöjda med att vaccinera sina äldre och tillade: ”Ju tidigare alla får sitt vaccin, desto bättre”.

”I do not think it was because of the vaccine – that is to save lives and not to infect residents.” – Swrgieo Mella

Text: NewsVoice | Källa: The Sun


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq