Annie Lööfs medlemskap i Trilaterala Kommissionen gör henne olämplig i en svensk regering

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 17 mars 2021
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

OPINION. Historikern Christer Nilsson anser att Annie Lööfs medlemskap i Trilaterala Kommissionen gör henne direkt olämplig i en svensk regering eftersom kommissionen försöker indoktrinera skolor, universitet och kyrkan med ett tydligt globalistikst budskap och för att organisationen verkar för en global centralregering.

Text: Christer Nilsson, statsvetare, historiker, författare | Stöd gärna Christers skrivande genom en donation via Swish till 0709-661450 / redaktionen

Låt mig få påminna om Centerpartiets tidigare historia som det i debatten verkar nästan tabu att granska. Även om alla som läst grundkursen i statskunskap har kommit i kontakt med den. 1957 bytte Bondeförbundet namn till Landsbygdspartiet Centerpartiet för att året efter bli enbart Centerpartiet. Bondeförbundet hade 1933-1946 som enda svenska riksdagsparti rasismen inskriven i sitt partiprogram:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling”.

Det hindrade inte Socialdemokraterna fem år senare, efter att denna passus strukits, att bilda koalitionsregering med just detta Centerparti under åren 1951-1957. Det är hög tid för Annie Lööfs Centerparti – och även för Socialdemokraterna – att komma ut ur sina skelettgarderober och göra upp med sin rasistiska historia!

Varför är Annie Lööf (C) olämplig som regeringskandidat, undrar en fåkunnig? Hon är medlem av Trilaterala kommissionen, något som hon har försökt dölja, enligt Birger Schlaug, f.d. språkrör i Miljöpartiet. Andra svenskar som också är medlemmar är Urban Ahlin, Carl Bildt, Anna Ekström och Peter Wallenberg Jr.

Trilaterala Kommissionen grundades på sjuttiotalet av bland andra Henry Kissinger, David Rockefeller och Zbigniew Brzezinski med det uttalade syftet att främja samarbetet i ett globalt nätverk mellan världens miljardärer och maktfigurer inom politik, media och ekonomi. Man tillåter ingen insyn i verksamheten, mötena är hemliga och vad som diskuterats rapporteras inte i medierna, vilket har öppnat för konspirationsteorier. Man har anklagat Kommissionen för att följa en antidemokratisk agenda och kritiserat deras manifest ”The Crisis of Democracy”. Närmast ökänt är att man i manifestet ansåg folkets politiska engagemang som icke önskvärt. Man talar om ”mer måtta i demokratin”, dvs. få medborgarna mer lydiga och passiva och inte bråka med statsmakterna.

Medlemmarna i Trilaterala Kommissionen anser också att de har en viktig uppgift att indoktrinera skolor, universitet och kyrkan med ett tydligt globalt budskap och att verka för en global centralregering som en vidareutveckling av FN, där även EU:s makt bör centraliseras på bekostnad av nationell identitet, självkänsla och klara gränser.

Jag tror att de flesta svenskar inte skulle gilla en sådan världsordning – och skulle inte heller gilla att ha en tydligt maktlysten och opålitlig Annie Lööf som en sådan global förespråkare i en regering.

Text: Christer Nilsson, statsvetare, historiker, författare | Stöd gärna Christers skrivande genom en donation via Swish till 0709-661450 / redaktionen

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice