Börje Peratts intryck av Tusenmannamarschen – Föreningen Humanism & Kunskap

4
Börje Peratt på Tusenmannamarschen 2021. Foto: Börje Peratt , eget verk
Börje Peratt på Tusenmannamarschen 2021. Foto: Börje Peratt, eget verk

SVERIGE. Filmaren Börje Peratt och ordförande i föreningen Humanism & Kunskap redovisar sina intryck från manifestationen. Han skriver att massmedierna rapporterade helt felaktigt om händelserna på Medborgarplatsen, Slussen och Kungsträdgården.

“Det blev än tydligare hur okunnigt eller avsiktligt felaktigt massmedia rapporterade med en förminskning av hur många som deltog och vad som orsakade denna proteströrelse. Enligt SVT skulle samlingen ha upplösts klockan 14, dvs då den inleddes. Deltagarna gick lugnt därifrån kl 15.00. och vandrade ofta hand i hand mot Kungsträdgården. Påfallande många pensionärer och tjejer i tåget.”

Se videon och läs hela Börje Peratts redogörelse

Text: NewsVoice

Folksamling på Medborgarplatsen - Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Börje Peratt i centrum av bilden med blå keps och solglasögon. Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Kersti Wistrand
9 mars 2021 kl 08:03

Jag vill påpeka att rubriksättningen är satt av Torbjörn Sassersson. Börje Peratt är ordförande i Humanism och Kunskap, det är sant. Medlemmarna i föreningen har dock olika åsikter men med en humanistisk förankring och uppslutning kring föreningens värdegrund. För egen del vägrar jag – med underliggande sjukdomar samt av respekt för smittan- att delta i demonstrationståg och jag tror mig inte vara helt ensam om denna åsikt inom föreningen. Jag ser det inte som en rädsla från min sida utan som sunt förnuft utifrån min situation. Med grävande journalistik försöker jag istället skapa klarhet i vad som sker bakom kulisserna.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Kersti Wistrand
9 mars 2021 kl 15:58

Men artikel och videon (som jag skriver om i min artikel ovan) är tidigare publicerad på Humanism och Kunskaps hemsida.

Bernth Fredriksson
Bernth Fredriksson
Gäst
Reply to  Kersti Wistrand
9 mars 2021 kl 16:59

Hur långt har du kommit in bakom kulisserna då ? Jag var heller inte där men stöder det till 100%. En fråga till dig personligen om det går bra : Känner du till själva innehållet i det s.k. Covid 19 !? Om i så fall tar jag emot svar ! MVH Bernth.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
8 mars 2021 kl 10:08

Lennart Matikainen: Rapport från tusenmannamarschen 6/3 Stockholm!