Börje Peratts intryck av Tusenmannamarschen – Föreningen Humanism & Kunskap

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Börje Peratt på Tusenmannamarschen 2021. Foto: Börje Peratt , eget verk
Börje Peratt på Tusenmannamarschen 2021. Foto: Börje Peratt, eget verk

SVERIGE. Filmaren Börje Peratt och ordförande i föreningen Humanism & Kunskap redovisar sina intryck från manifestationen. Han skriver att massmedierna rapporterade helt felaktigt om händelserna på Medborgarplatsen, Slussen och Kungsträdgården.

”Det blev än tydligare hur okunnigt eller avsiktligt felaktigt massmedia rapporterade med en förminskning av hur många som deltog och vad som orsakade denna proteströrelse. Enligt SVT skulle samlingen ha upplösts klockan 14, dvs då den inleddes. Deltagarna gick lugnt därifrån kl 15.00. och vandrade ofta hand i hand mot Kungsträdgården. Påfallande många pensionärer och tjejer i tåget.”

Se videon och läs hela Börje Peratts redogörelse

Text: NewsVoice

Folksamling på Medborgarplatsen - Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Börje Peratt i centrum av bilden med blå keps och solglasögon. Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq