Per Shapiro om Covid-19 och oliktänkarna

publicerad 2 mars 2021
Per Shapiro, 31 okt 2020. Foto Isac Boman, Nya Dagbladet
Per Shapiro, 31 okt 2020. Foto Isac Boman, Nya Dagbladet
Per Shapiro, 31 okt 2020. Foto Isac Boman, Nya Dagbladet

MEDIA. Den grävande reportern Per Shapiro släpper nu en omfattande radiodokumentär som lyfter kritiska röster till myndigheternas och massmedias officiella narrativ om coronakrisen gällande pandemiöverdrifter, tilltagande censur och hur krisen används som förevändning för att införa ett drakoniskt kontroll- och övervakningssamhälle.

Per Shapiro är en grävande reporter och dokumentärmakare som tidigare arbetat för P1 Dokumentär, Kaliber, Ekot och Uppdrag granskning. I hans nya dokumentär som bär titeln ”Covid och oliktänkarna” har han pratat med ett analytiker och medborgare som är kritiska inte bara till överdrifterna kring den så kallade pandemin utan också hur denna används som förevändning för att inskränka medborgarnas fri- och rättigheter och göra världen mer totalitär och toppstyrd.

Materialet var ursprungligen tänkt att sändas i skattefinansierade Sveriges Radio, men efter alltför stora meningsskiljaktigheter kring hur dokumentären skulle utformas valde Shapiro att ta materialet vidare och sända det i sin egen nystartade podd “Folketr Radio ” istället.

Bland annat lyfts Jacob Nordangårds analys och kritik av den profilerade ultraglobalisten Klaus Schwabs och hans stora projekt The Great Reset som drivits på från World Economic Forum.

När Världsekonomiskt forums ordförande Klaus Schwab sommaren 2020 förkunnade behovet av ”The Great Reset”, en total omstart för världen och mänskligheten, var det många som hörde varningsklockorna ringa, bland annat författaren Jacob Nordangård, författare till boken Den globala statskuppen, som intervjuas i programmet. Han varnar för att ”den fjärde industriella revolutionen”, som Världsekonomiskt forum och FN vill genomföra, kan vara vägen mot en orwellsk mardröm, där varje steg vi tar och varje tanke vi tänker ska övervakas och där den levande jorden ska göras om till en artificiell planet, där allting – inklusive människan – kontrolleras av artificiell intelligens.”, skrivs bland annat i presentationen av dokumentären.

Shapiro betonar att hans radiodokumentär inte är ämnad att ge någon ”unison berättelse” och att de intervjuade har olika tankar och åsikter. Vissa ifrågasätter exempelvis att det överhuvudtaget pågår någon farlig pandemi medan andra har att den är skapad av människor i laboratorier och ytterligare andra menar att döds- och sjuksiffrorna med olika metoder manipuleras för att skapa skräck bland befolkningen.

Gemensamt är en skepsis mot det officiella Corona-narrativet som sprids av myndigheter och massmedier, samt uppfattningen av våra politiker har de ekonomiska eliternas – inte folkets – bästa för ögonen. Många känner även en oro över censuren och övervakningen på nätet och på så kallade sociala medier, något som vuxit lavinartat sedan starten på pandemin”, noteras vidare.

Per Shapiro menar att syftet och grundtanken med reportaget har varit att ”beskriva de olika strömningarna och låta oliktänkande röster ge sin bild av det som nu sker, utan att förse dem med nedvärderande epitet” – en praxis som annars varit standard i systemlojal massmedia.

”Det handlar ju liksom om att föra världen närmare ett totalitärt system, kanske liknande det som man har i Kina då och att om man uttrycker sig kring vissa frågor så kan man få problem med lån på banken eller man kan inte få vissa arbeten och så där”, förklarar Patrik från den mediekritiska podden Cui Bono som intervjuas i dokumentären.

Maneka Hellberg från World Freedom Alliance är också en röst av många som ges utrymme i dokumentären där hon frågar sig om vi verkligen har att göra med en pandemi eller om myndigheter, makthavare och massmedia aktivt ljuger om omfattningen för att manipulera befolkningen att köpa deras narrativ och underlätta kontroll av befolkningen.

”Jag har tittat och jag ser ingen pandemi. Jag ser ett falskt narrativ som spelas ut för att skrämma människor”, säger hon.

Andra intressanta aspekter som lyfts fram i dokumentären är hur PCR-testerna, som avgör huruvida någon är att betrakta som smittad av covid-19 eller inte, kritiserats och bedöms vara totalt olämpliga och opålitliga för ändamålet eller att säsongsinfluensan i praktiken har ”försvunnit” sedan covid-19 blev ett fenomen.

Du kan lyssna på hela radiodokumentären i spelaren nedan.

Text: Isac Boman, Nya Dagbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Per Shapiro