Folkets Radio tittar närmare på fenomenet kontrollerad opposition

4
Tusenmannamarschen mars 2021. Foto: FolketsRadio
Tusenmannamarschen mars 2021. Aftonbladet intervjuar “konspirationsteoretikern”. Fotografen i blå jacka till höger i bild kommer från ETC. Foto: Folkets Radio

Hur lyckades fenomenet Qanon lura in miljontals desperata amerikaner i en sekteristisk massrörelse och föra dem mot den livsfarliga återvändsgränd de nu befinner sig i och finns det någon substans i påståendena om att Tusenmannamarschen i Stockholm den 6:e mars var en gillrad fälla?

Det här avsnittet undersöker maktens metoder för att kapa och vilseleda olika former av motstånd och revolt, och hur folk kontrolleras genom hat och polarisering.

Lyssna på inslaget där Per Shapiro intervjuar Jacob Nordangård.

Reporter och text (redigerad): Per Shapiro, Folkets Radio

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
17 mars 2021 kl 10:44

Fenomenet kontrollerad opposition är invävt i hela samhällsapparaten. Saker som t.ex. PRO, facket och Hyresgästföreningen är kontrollerad opposition. Likaså är domstolar en del av det här där din opposition gentemot något ska få illusionen av en rättvis prövning via subjektiva juridiska bedömningar som oftast dömer till fördel för systemet. Sen har de någon procentuell liten del av pensionärer, anställda, hyresgäster eller målsägare som “får rätt” med den enda funktionen att visa att systemet verkligen fungerar. Men i det stora hela är du helt körd redan från början.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
16 mars 2021 kl 21:14

Sun Tzu Art of War:

– Whoever is first in the field and awaits the coming of the enemy, will be fresh for the fight.

– To know your Enemy, you must become your Enemy.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 mars 2021 kl 20:27

Men om vi är lite seriösa, jag tycker Shapiros reportage är mycket intressant och jag tror han har rätt i sina observationer och att Nordangård har rätt i sin beskrivning av fenomenet.

Jag kan rekommendera boken Secret Manoevres in the Dark som bla beskriver hur Greenpeace ledning i London under en period hade fler infiltratörer än aktivister, enligt boken. Det påstås att infiltratörerna främst kom från stora industriföretag och att de inte ens själva visste vilka som var de riktiga aktivisterna.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
16 mars 2021 kl 19:55

Per du är nu misstänkt kontrollerad opposition som nästlat dig in på NewsVoice, vilket är uppenbart för vissa eftersom du kanske bara spelar rollen som “avhoppare” från Sverige Radio.

Sorry, kunde inte låta bli…. 😉 Och sedan är det andra som tror att NewsVoice är kontrollerad opposition.

Betyder det att kontrollerad kontrollerad opposition egentligen är opposition? Välkommen till underrättelsetjänstens magiska värld.