Ny trend – Nässkydd ett covidskydd endast för näsan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Nässkydd. Foto: CBS News Austin
Nässkydd. Foto: CBS News Austin
Nässkydd. Foto: CBS News Austin

CORONAKRISEN. Forskare i Mexiko har tagit fram ett covidskydd endast för näsan, ett nässkydd, som uppges minska risken för infektion av coronavirus under drickande, ätande och samtal. Tanken är att nässkyddet bärs under munskyddet.

Producenten säger att när användaren tar av sig munskyddet för att tala, äta eller dricka uppstår en utsatthet för viruset och att nässkyddet då ger ett fortlöpande skydd.

Den mexikanska immunologen Gustavo Acosta resonerar att alla kan smittas tex av de som ännu inte identifierats som smittbärare.

“If there is no physical barrier we can get infected through respiratory dropped expelled from (COVID) patients or infected individuals. And with these infected individuals who have not been identified as having the infection.”“Researchers in Mexico unveil nose-only COVID-19 mask for use while eating, drinking”, CBS Austin, Texas

Enligt Johns Hopkins University är de luktnerver som finns i näsan en potentiell ingångspunkt för coronavirus, vilket gör nässkydd meningsfulla, men Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att människor även bär munskydd som täcker näsan, munnen och haka.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Nässkydd
 • Off topic men ett viktigt meddelande från redaktionen:

  Igår införde NewsVoice i samarbete med Sajtverket.se ett nytt gränssnitt för hur kommentarer visas. Du kan nu göra mycket mer när du kommenterar.

  Vill du att din personliga bild visas vid sidan av din kommentar kontakta oss så ska vi skicka instruktioner. Vi rekommenderar att du visar en bild på dig själv så att diskussionerna blir lite mer personliga och trevliga.

  Redaktören

  • Absolut! Det vi framför får mycket mer kraft om vi vågar resa oss upp och visa vem vi är.

   Dessutom är det ju verkligen så att diskussionerna blir ännu trevligare och mer personliga om vi även kan få en vissuell bild av varandra.

   Genom att hörsamma denna uppmaning av redaktören och skaparen av, i mina ögon Sveriges i särklass bästa tidning, Torbjörn Sassersson, kan vi locka hit många fler ärliga människor och på så sätt stödja Newsvoice, som ju vägras ekonomiskt stöd av MPRT – den statliga myndigheten, som mer än väl, enligt mitt förmenande, borde förtjäna att förlänas bakronymen: MERGAPRUTTEN och som inte helt olikt en vilt skenande gödselspridare förefaller att heller spruta ut våra skattepengar till allsköns oseriös porr- och knorr-press än till denna seriösa, fantastiska nyhets- och debattidning, som har något så ovanligt som ett kommentarsfält för läsarna med möjlighet – för VAR OCH EN – att kommentera artiklar och kommentarer till dem.

 • När avslöjandet av politikernas covid-mask-agenda blir offentlig för allmänheten och deras ansiktsmasker åker av, då får man se vilka dom egentligen är bakom masken. Detta kommer att bli sanningens stora ögonblick, något som kommer att vända upp och ner på människors trygga världsbild och därmed skapa en Själens mörka natt för det sovande folket. Det är Påsk nu – kanske börjar avmaskeringen och Själens mörka natt redan nu på långfredagen och får sin upplösning på annandag påsk ! Det kanske är denna händelse som man kallar ”Tre dagar av mörker” ?

 • Problem att andas?

  Anmäl dig till följande avmaskningskur för hjärntvättade!

  Anmäl dig senast genast på:

  WWW. TV-TV-TV/TVI-TVI-TVI!

  Välkommen!

 • Det här är ju en psykologisk grej med en massa förnedrande moment för att få människor att lyda. Ungefär i stil med att topsa dem i arslet.

  • Att topsa befolkningen i arslet skulle tyvärr kunna medföra klimatförsämrande utsläpp av metan i atmosfären.

   Dubbla förstärkta nässkydd under femdubbla trefilter-munskydd ger däremot snabb effekt när det gäller minskade utsläpp av koldioxid!

   Hugget i sten:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

   Hoppas nu bara att ingen dåraktig lyssnar till detta!

   “Tala inte med en dåre om en sten, om du inte vill ha den i huvudet.”
   – Turkiskt ordspråk

   • Här kommer ett kinesiskt ordspråk som gäller eliten vilka vill döda oss genom att beordra oss bära ansiktsmask: ”Om du tänker döda en människa så gräv först två gravar. ”

    Ty det du gör mot en annan människa det ska du också själv få uppleva.
    – Ja, eliten kommer själva få ta emot vad de gör mot folket, för elitens tid på jorden är snart slut och då behöver ingen längre bekymra sig över elaka makthavare och deras tokiga påhitt.

    • Visst blir det frid på jorden så småningom! Det onda kan inte bestå.

     När det gäller nässkydd och munskydd så är det intressant att begrunda vad och vem dessa skydd egentligen är avsedda att skydda.

     Många kunniga och ärliga läkare har starkt kritiserat munskydden som nu människor över hela världen tvingas bära, dag ut och dag in. De framhåller att munskydd kan vara motiverade att använda i vissa fall, exempelvis vid operativa ingrepp för att förhindra att operationsteamets utandning sker i patientens riktning, men sällan i något annat fall.

     Försök med vattenånga som andas in och ut visar att munskydd inte på något sätt förhindrar spridning av utandningsluft )innehållande eventuellt smittsamma mikrober).
     Den enda effekten är att utandningsluften får en annan riktning.

     Tjocka mun- och eventuellt underliggande nässkydd fungerar ungefär som när man trycker tummen mot mynningen av en vattenslang, dvs strålen når mycket längre.

     Tillbaka nu till frågan vem dessa “skydd” egentligen skyddar.

     Den före detta polisen Conny Andersson, som mycket hårt kritiserat den svenska polisledningen, talar om spårning, väderkorn och skärpta sinnen för att komma brottslingar på spåren

     Uppskrämda människor med näsan i bandage och munnen tillstoppad är knappas kapabla till god spårning.

 • Varför inte täcka ögonen också, för ögonen kan också ta upp smittan.
  – Nä, det här måste vara ett första aprilskämt – en dag för tidigt !

   • Visst är det ett Aprilskämt , bara inte offentliggjort som just det eftersom det är ännu en av alla hejdlösa stolligheter som staplats ( in our face ) på hög under det senaste året. Man skulle kunna tro att Monty Python – gänget är inblandat i denna följetong av burleska drifter med mänskligheten. Det är väl här nånstans dom skulle ha hamnat om dom hade gett sig hän åt att fantisera fritt runt en framtida kommunistisk dystopi.

    Fast nu betraktar massorna det som verklighet !?!? Hur många varv kan en ironi drivas egentligen ?

    Som jag läste nånstans ; ” Det startade som ett virusutbrott – nu har det muterat till ett IQ-test”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *