Ytterligare två döda i Norge av Astra Zenecas vaccin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Astra Zeneca i Mölndal
Astra Zeneca i Mölndal.

Under söndagskvällen rapporterades ytterligare två döda av Aztra Zenecas vaccin. Det europeiska läkemedelsverket tillåter återigen Astra Zenecas vaccin då man anser att fördelarna överväger nackdelarna.

Professor Pål Andre Holme vid Rikshospitalet har tidigare uttalat att det mest sannolika är att det var vaccinet som utlöste en stark immunreaktion, som gjorde mottagarna allvarligt sjuka.

I Storbritannien har än så länge 5 dött av Astra Zenecas vaccinbiverkningar

Läkemedelsverket i Storbritannien (MHRA) upplyste i torsdags om att de har fått in fem fall med allvarliga biverkningar av Astra Zenecas vaccin av samma typ som i Norge. Även här har 5 personer dött av vaccinbiverkningar.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq