Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Regeringen deltar på toppmöte – Ska bidra till målen i Agenda 2030

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 2 mars 2021
- NewsVoice redaktionen
Foto: Crestock.com

VÄRLDEN. I september 2021 bjuder FN in till ett toppmöte om livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelssystem till att bli mer hållbara. Den svenska regeringen ser det som mycket viktigt att delta i detta arbete, för att bidra till målen i Agenda 2030.

Livsmedelssystem spelar en avgörande roll för miljö, klimat och hälsa samt möjligheterna att nå Agenda 2030. FN:s generalsekreterare António Guterres har därför tagit initiativ till ett toppmöte om hållbara livsmedelssystem, Food Systems Summit 2021 (FSS), i syfte att förändra våra livsmedelssystem till att bli hållbara i alla tre dimensioner av hållbarhet:

  • ekonomisk,
  • miljömässigt
  • socialt.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson har ansvar för livsmedelsfrågorna i regeringen och just nu pågår ett intensivt arbete i Näringsdepartementet och övriga Regeringskansliet inför toppmötet.

“Livsmedelssystemen globalt behöver förändras för att bidra till att uppnå målen i Agenda 2030. Toppmötet är ett steg på vägen och vi hoppas att det ska mynna ut i konkreta åtgärder för verklig förändring”, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson. “Vi vill se att processen och mötet anammar ett brett och livscykelbaserat synsätt på livsmedelssystemen där de tre dimensionerna av hållbarhet är centrala och där ingen ska lämnas utanför.”

Temasida: Globala målen och Agenda 2030

Text: Jennie Nilsson, Näringsdepartementet, pressmeddelande


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Agenda 2030