Regeringen förbereder Sverige för vaccinskador

publicerad 5 mars 2021
- Redaktionen
Influensavaccin - Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons
Influensavaccin - Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons
Vaccin – Foto: LuAnn Hunt, CC0 Creative Commons

VACCINSKADOR. Regeringen remitterade den 4 mars ett utkast på en ny lag om statlig ersättning för skador som kan uppstå till följd av vaccin mot Covid-19.

Text: Elin Aarflot, pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren

“Ingen människa i Sverige ska behöva avstå från att vaccinera sig mot covid-19 på grund av rädsla för att skyddet vid eventuell läkemedelsskada är otillräckligt”, säger socialminister Lena Hallengren.

De vaccin mot covid-19 som används i Sverige är testade och godkända. Om en personskada ändå skulle uppstå till följd av ett vaccin finns möjlighet att söka ersättning från Läkemedelsförsäkringen. I dagsläget omfattas alla godkända vaccin som används i Sverige av försäkringen.

Regeringen föreslår att ersättning kan sökas från staten om Läkemedelsförsäkringens pengar inte räcker till. Den statliga ersättningen kommer att komplettera Läkemedelsförsäkringens ersättning, och bygga på samma principer som den. Ersättningen omfattar dels serieskador orsakade av vaccin mot covid-19 som ingår i försäkringen, dels skador orsakade av vaccin mot covid-19 som inte ingår i Läkemedelsförsäkringen.

Staten ska betala ersättning för personskada som med övervägande sannolikhet har orsakats av vaccin som tillhandahållits i Sverige mot covid-19. Den statliga ersättningen ska uppgå till de belopp som följer av skadeståndslagen, dock högst 10 miljoner kronor per person.

Den nya lagen föreslås träda i kraft 1 december 2021. Lagen ska gälla även för skada som inträffat före lagen trätt i kraft.

Text: Elin Aarflot, pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren | Pressmeddelandets ursprungliga rubrik: “Ersättning för personskada orsakad av covid-19-vaccin”

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: vaccinskador
 • Sloan Kettering Cancer Center is a cancer treatment and research institution in New York City, founded in 1884 as the New York Cancer Hospital.

  MEDICAL SHOCKER: Scientists at Sloan Kettering discover mRNA inactivates tumor-suppressing proteins, meaning it can promote cancer

  https://www.afinalwarning.com/500036.html

 • Sloan Kettering Cancer Center is a cancer treatment and research institution in New York City, founded in 1884 as the New York Cancer Hospital.

  MEDICAL SHOCKER: Scientists at Sloan Kettering discover mRNA inactivates tumor-suppressing proteins, meaning it can promote cancer

  https://www.afinalwarning.com/500036.html

 • Är det inte bättre att Hallengren med flera visar att vaccinet behövs.
  Dvs att smittan är ett allvarligt hot mot landets befolkning o samhälle.
  Rädsla, löfte om frihet och inte fakta är ju incitamentet för folk att gå till vaccbänkarna.
  LeifB

 • i Norge , som jag förstått det, ligger bevisbördan på motsatt part. Dvs man måste bevisa att det inte var vaccinet som orsakade skadan. Därför får betydligt fler ersättning från läkemedelsförsäkringen i Norge.

 • Är det inte bättre att Hallengren med flera visar att vaccinet behövs.
  Dvs att smittan är ett allvarligt hot mot landets befolkning o samhälle.
  Rädsla, löfte om frihet och inte fakta är ju incitamentet för folk att gå till vaccbänkarna.
  LeifB

 • Kan pengar verkligen ersätta fysiska åkommor eller död?

  Sedan är ju den uppenbara frågan hur man ska kunna bevisa att det är en vaccinskada som uppstått. Vad jag vet, rent historiskt, så är det mycket svårt att få ersättning för vaccinskada eftersom det ofta förklaras bort som något annat, dvs. man påstår att det inte har med vaccinet att göra.. och då sitter man ju där.. kanske skadad för livet och dessutom kallad för lögnare.

 • i Norge , som jag förstått det, ligger bevisbördan på motsatt part. Dvs man måste bevisa att det inte var vaccinet som orsakade skadan. Därför får betydligt fler ersättning från läkemedelsförsäkringen i Norge.

 • Kan pengar verkligen ersätta fysiska åkommor eller död?

  Sedan är ju den uppenbara frågan hur man ska kunna bevisa att det är en vaccinskada som uppstått. Vad jag vet, rent historiskt, så är det mycket svårt att få ersättning för vaccinskada eftersom det ofta förklaras bort som något annat, dvs. man påstår att det inte har med vaccinet att göra.. och då sitter man ju där.. kanske skadad för livet och dessutom kallad för lögnare.

 • De vaccin mot covid-19 som används i Sverige är otestade och nödgodkända. Det här vaccinvansinnet de just nu rullar ut är ju ett globalt fas-3 test där labbråttorna inte ens får en sanningsenlig information om att de deltar i ett experiment med okänd utgång.

  Den påstådda ersättningen för skador är precis lika bedräglig som resten av upplägget. Där du vid eventuell skada kan söka ersättning ur något sorts vaccinskadetombola. En tredjedel av de som blev skadade av svininfluensavaccinet blev nekade ersättning. Tio år senare så får de sätta sista hoppet för ersättning till Europadomstolen.

  Sen är påstådd ekonomisk ersättning inte lösningen på precis allting, då hälsa inte går att värdera i ekonomiska termer.

  • Helt rätt! Svenska “socialförsäkringar” är helt korruppt i synnerhet mot svenska kvinnor.

   I Sverige kan en kvinnlig ingengör med godkänd arbetsskada gå helt utan ersättning i decennier trots helt nedsatt arbetsförmåga enl behandlande läkare och FK:s utredningsteam.
   Det är dags för regeringen att ersätta alla försäkrade svenskar som väntar på gottgörelse..

   Kanske att FN u-lands plan nu kan ge alla sjuka “sgi-nollade” Svenska kvinnor ett litet hopp.
   “Det storskaliga basinkomstsystem som FN föreslår bygger på att u-länderna spenderar 0,07 procent av sin BNP på ekonomisk trygghet för 613 miljoner fattiga kvinnor i arbetsför ålder.”
   https://www.friatider.se/fn-krav-pa-basinkomst-bara-kvinnor

 • En billig kommentar av Hallengren, döda skickar inga räkningar. Om det nu är så att någon person som har bråttom och chansar och tar vaccinet, så borde Hallengren istället berätta hur enkelt det är att få ersättning, historiskt så är det en högoddsare.

 • De vaccin mot covid-19 som används i Sverige är otestade och nödgodkända. Det här vaccinvansinnet de just nu rullar ut är ju ett globalt fas-3 test där labbråttorna inte ens får en sanningsenlig information om att de deltar i ett experiment med okänd utgång.

  Den påstådda ersättningen för skador är precis lika bedräglig som resten av upplägget. Där du vid eventuell skada kan söka ersättning ur något sorts vaccinskadetombola. En tredjedel av de som blev skadade av svininfluensavaccinet blev nekade ersättning. Tio år senare så får de sätta sista hoppet för ersättning till Europadomstolen.

  Sen är påstådd ekonomisk ersättning inte lösningen på precis allting, då hälsa inte går att värdera i ekonomiska termer.

  • Helt rätt! Svenska “socialförsäkringar” är helt korruppt i synnerhet mot svenska kvinnor.

   I Sverige kan en kvinnlig ingengör med godkänd arbetsskada gå helt utan ersättning i decennier trots helt nedsatt arbetsförmåga enl behandlande läkare och FK:s utredningsteam.
   Det är dags för regeringen att ersätta alla försäkrade svenskar som väntar på gottgörelse..

   Kanske att FN u-lands plan nu kan ge alla sjuka “sgi-nollade” Svenska kvinnor ett litet hopp.
   “Det storskaliga basinkomstsystem som FN föreslår bygger på att u-länderna spenderar 0,07 procent av sin BNP på ekonomisk trygghet för 613 miljoner fattiga kvinnor i arbetsför ålder.”
   https://www.friatider.se/fn-krav-pa-basinkomst-bara-kvinnor

 • En billig kommentar av Hallengren, döda skickar inga räkningar. Om det nu är så att någon person som har bråttom och chansar och tar vaccinet, så borde Hallengren istället berätta hur enkelt det är att få ersättning, historiskt så är det en högoddsare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *