AstraZenecas Covid-19-vaccin ger blodproppar – Äldre ska främst vaccineras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Äldreboende, patient. Foto: Gerd Altmann. Licens: Pixabay.com
Foto: Crestock

VACCIN. Den 16 mars 2021 hade 19 europeiska länder och Thailand avbrutit användningen av AstraZenecas Covid-19-vaccin, helt eller delvis, efter rapporter om dödliga blodproppar. Läkare vid Oslo universitetssjukhus säger att blodpropparna orsakats av vaccinet.

Tyska utredare tror att blodpropparna beror på att kroppen utlöser trombos (blodproppar). Effekten liknar heparininducerad trombocytopeni typ 2, där antikroppar mot ett proteinkomplex bildas i samband med heparin. Det är oklart (för NewsVoice) om det är spikproteinet som inducerats av vaccinerna som gör att kroppen reagerar med antikroppar mot proteinerna.

Professor Pål Andre Holme, överläkare vid Oslo universitetssjukhus, säger att ingenting annat än vaccinet kan vara orsaken till blodpropparna.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Astra Zenecas vaccin mot Covid-19 fortsätter att användas i Sverige för att skydda personer som är 65 år och äldre mot sjukdomen Covid-19, trots att de allvarliga fall av blodproppar som konstaterats drabbat äldre.

EU:s export av Astra Zenecas vaccin utanför unionens gränser har stoppats, enligt vaccinsamordnaren Richard Bergström. ”Utlovade doser ska först levereras till EU”, säger han.

Astra Zenecas vaccin byter namn till Vaxzevria, meddelade Astra Zeneca den 29 mars.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Vaxzevria
 • Fler inblandade i dödshärvan vacklar inför stundande folkmordsrättegångar.

  Mest kvinnor under 60 dör av Astra Zeneca-vaccinet Publicerad 7 april 2021 kl 19.24
  Inrikes. “Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA medger nu att Astra Zenecas vaccin “kan” leda till dödlig blodpropp.”
  https://www.friatider.se/mest-kvinnor-under-60-dor-av-astra-zeneca-vaccinet

  “Den här veckan uppstod ett fullständigt leveransfel hos AstraZeneca” https://www.oe24.at/video/oesterreich/diese-woche-kompletter-lieferausfall-bei-astrazeneca/472728268

 • Fler inblandade i dödshärvan vacklar inför stundande folkmordsrättegångar.

  Mest kvinnor under 60 dör av Astra Zeneca-vaccinet Publicerad 7 april 2021 kl 19.24
  Inrikes. “Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA medger nu att Astra Zenecas vaccin “kan” leda till dödlig blodpropp.”
  https://www.friatider.se/mest-kvinnor-under-60-dor-av-astra-zeneca-vaccinet

  “Den här veckan uppstod ett fullständigt leveransfel hos AstraZeneca” https://www.oe24.at/video/oesterreich/diese-woche-kompletter-lieferausfall-bei-astrazeneca/472728268

 • När man tittar i backspegeln hur vår Göran Persson skilde kyrkan från staten och sedan lät oss välja ifall vi ville betala kyrkskatt var detta knappast välmening utan en metod att splittra och söndra maktfaktor som kunde störa den onda agendan.
  Jag menar att vaccinmånglarnas lockrop nu liknar när djävulen bjöd Eva på äpple.

  Ur Betraktelser 1897

  “Då sade ormen till kvinnan: Ingalunda skolen I dö.” (1 Mos. 3:4)
  Märk här, huru djävulen börjar sina anfall. Han börjar med att sakta lossa på det band, som höll människan, nämligen tron på Guds ord. Han säger allraförst: Ja, skulle Gud hava sagt, I skolen icke äta av allehanda träd i lustgården? Han talar ännu försiktigt. Han säger ännu intet bestämt, han hemställer det till Evas egen eftertanke, vill att hon skall bruka sitt förnuft och eftersinna om ett sådant Guds bud kunde vara rimligt, eller om de icke tilläventyrs hade missförstått det. Så snart Eva inlät sig i samtal, steg genast hans dristighet, så att han sedan säger bestämt: Ingalunda skolen I dö.

  http://corosenius.blogspot.com/2013/09/da-sade-ormen-till-kvinnan-ingalunda.html

 • När man tittar i backspegeln hur vår Göran Persson skilde kyrkan från staten och sedan lät oss välja ifall vi ville betala kyrkskatt var detta knappast välmening utan en metod att splittra och söndra maktfaktor som kunde störa den onda agendan.
  Jag menar att vaccinmånglarnas lockrop nu liknar när djävulen bjöd Eva på äpple.

  Ur Betraktelser 1897

  “Då sade ormen till kvinnan: Ingalunda skolen I dö.” (1 Mos. 3:4)
  Märk här, huru djävulen börjar sina anfall. Han börjar med att sakta lossa på det band, som höll människan, nämligen tron på Guds ord. Han säger allraförst: Ja, skulle Gud hava sagt, I skolen icke äta av allehanda träd i lustgården? Han talar ännu försiktigt. Han säger ännu intet bestämt, han hemställer det till Evas egen eftertanke, vill att hon skall bruka sitt förnuft och eftersinna om ett sådant Guds bud kunde vara rimligt, eller om de icke tilläventyrs hade missförstått det. Så snart Eva inlät sig i samtal, steg genast hans dristighet, så att han sedan säger bestämt: Ingalunda skolen I dö.

  http://corosenius.blogspot.com/2013/09/da-sade-ormen-till-kvinnan-ingalunda.html

 • Citat ur WHO:s “Oxford / AstraZeneca COVID-19-vaccinet: vad du behöver veta”

  “Vem rekommenderas inte vaccinet?
  Människor med en historia av allvarlig allergisk reaktion mot någon del av vaccinet ska inte ta det.”

  “Är det säkert?
  Två versioner av vaccinet – producerat av AstraZeneca-SKBio (Republiken Korea) och Serum Institute of India – har listats för nödsituationer av WHO.”

  “Bör gravida kvinnor vaccineras?
  Gravida kvinnor kan få vaccinet om fördelen med att vaccinera en gravid kvinna uppväger de potentiella vaccineriskerna. ”

  “Förhindrar det infektion och överföring?
  Inga väsentliga data finns tillgängliga om AZD1222: s inverkan på överföring eller viral utstötning.”

  “Förhindrar det infektion och överföring?
  Inga väsentliga data finns tillgängliga om AZD1222: s inverkan på överföring eller viral utstötning.

  Under tiden måste vi upprätthålla och stärka folkhälsoåtgärder som fungerar: maskering, fysisk distansering, handtvätt, andnings- och hosthygien, undvikande av folkmassor och
  säkerställande av god ventilation.”

  https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-oxford-astrazeneca-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know?gclid=EAIaIQobChMI6sSdtYzY7wIVhQCiAx321gBPEAAYASAAEgLGmfD_BwE

 • Israelen Rabbi Chananya Weissman tänker inte ta vaccinet – han säger:

  “Israel’s Prime Minister has openly admitted that the Israeli people are the world’s laboratory for this experimental treatment. I am not interested in being a guinea pig or donating my body to science.“

  “The establishment has recruited doctors, rabbis, the media, and the masses to harangue people who don’t want to get injected with a new drug. We are being called the worst sort of names. We are being told that we believe in crazy conspiracies, that we are against science, that we are selfish, that we are murderers, that we don’t care about the elderly, that it’s our fault that the government continues to impose draconian restrictions on the public. It’s all because we don’t want to get injected with an experimental treatment, no questions asked. We are even being told that we have a religious obligation to do this, and that we are grave sinners if we do not. They say that if we do not agree to get injected, we should be forced to stay inside our homes forever and be ostracized from public life.”

  Varför har vi i Sverige inte fått höra något om de Israeliska makthavarnas hatkampanj mot vaccin-motståndare ?

  • För att “våra” egna makthavare kommer köra precis samma race med vaccinpass och restriktioner för ovaccinerade rättfärdigat med silkeslena PK-ord och ett ormlikt väsande.

 • Intressant att de över 65 ska få ”åka på en propp”…
  Lagom till pensionen ska börja betalas ut, i de flesta fall. Det skulle kunna resultera i färre utbetalningar.

  • Åkte på en propp 2011, drabbades av liten ichemisk attack vid pensionering, blev ”bara” halvsidigt ansiktsförlamad, fick också något sluddrigt tal, då tungan inte lydde, kunde inte längre vissla, äter sedan attacken en liten dos antiinflammatoriskt.
   Nu vid 74 ser jag verkligen fram mot sprutan, i pestens tid….skratt!

   Såg på Rapport för några veckor sedan en minister (S) förkunna att folk är bortskämda som tror de kan välja vaccin som från en meny, typ!

   PS
   Tog aldrig Pandemrix 2009.
   Vissa Ungdomar drabbades av Narkolepsi efter denna spruta.
   Kan då berätta att efter min ichemiska attack några år senare blev en av mina efterverkningar, jag sov bort dagarna året efter.
   Som de sade på lasarettet, man blir trött efter en stroke, även en mindre.

 • Det är enastående briljant! Först ska Astra Zeneca inte ges till äldre ovanför 65 för det har inte testats på äldre. Sen har flertalet länder förbjudit Astra Zeneca för man konstaterar att “vaccinet ” ger blodproppar speciellt på äldre. Då bestämmer man att det ska ges till dem som också är 65 och över och eftersom de står först i kön kommer de nu ta Astra Zeneca.
  Sen har vaccinet fått ett dåligt rykte så döper man om “vaccinet” och Sim Sala Bim har vi ett nytt “vaccin”. Det är samma vaccin men för att förvirra allmänheten hittar man på ett nytt namn men det är exaakt samma produkt.”The British-Swedish pharmaceutical has rebranded its jab, which previously went by the simple ‘AstraZeneca Covid-19 Vaccine’, to ‘Vaxzevria’. In a press release, the company said that the name change does not involve any alterations to the actual drug. Medical workers should be made aware of the rebrand though, the firm said, because the labeling and packaging can look different. ”
  EU kan inte stoppa export, för vad jag förstår görs “vaccinet” i Indien och de tänker inte släppa iväg “vaccinen” utanför sina egna gränser vilket vi kanske ska vara tacksamma för med tanke på att det vore skönt att slippa dö av trombosis.
  Kan någon förklara varför Sverige rekommenderar att först och främst äldre ska ta Astra Zeneca för att “skyddas”? Hur dumma tror de att vi är? Snälla rara allmänhet, vakna.

 • Citat ur WHO:s “Oxford / AstraZeneca COVID-19-vaccinet: vad du behöver veta”

  “Vem rekommenderas inte vaccinet?
  Människor med en historia av allvarlig allergisk reaktion mot någon del av vaccinet ska inte ta det.”

  “Är det säkert?
  Två versioner av vaccinet – producerat av AstraZeneca-SKBio (Republiken Korea) och Serum Institute of India – har listats för nödsituationer av WHO.”

  “Bör gravida kvinnor vaccineras?
  Gravida kvinnor kan få vaccinet om fördelen med att vaccinera en gravid kvinna uppväger de potentiella vaccineriskerna. ”

  “Förhindrar det infektion och överföring?
  Inga väsentliga data finns tillgängliga om AZD1222: s inverkan på överföring eller viral utstötning.”

  “Förhindrar det infektion och överföring?
  Inga väsentliga data finns tillgängliga om AZD1222: s inverkan på överföring eller viral utstötning.

  Under tiden måste vi upprätthålla och stärka folkhälsoåtgärder som fungerar: maskering, fysisk distansering, handtvätt, andnings- och hosthygien, undvikande av folkmassor och
  säkerställande av god ventilation.”

  https://www.who.int/news-room/feature-stories/detail/the-oxford-astrazeneca-covid-19-vaccine-what-you-need-to-know?gclid=EAIaIQobChMI6sSdtYzY7wIVhQCiAx321gBPEAAYASAAEgLGmfD_BwE

 • Israelen Rabbi Chananya Weissman tänker inte ta vaccinet – han säger:

  “Israel’s Prime Minister has openly admitted that the Israeli people are the world’s laboratory for this experimental treatment. I am not interested in being a guinea pig or donating my body to science.”

  “The establishment has recruited doctors, rabbis, the media, and the masses to harangue people who don’t want to get injected with a new drug. We are being called the worst sort of names. We are being told that we believe in crazy conspiracies, that we are against science, that we are selfish, that we are murderers, that we don’t care about the elderly, that it’s our fault that the government continues to impose draconian restrictions on the public. It’s all because we don’t want to get injected with an experimental treatment, no questions asked. We are even being told that we have a religious obligation to do this, and that we are grave sinners if we do not. They say that if we do not agree to get injected, we should be forced to stay inside our homes forever and be ostracized from public life.”

  Varför har vi i Sverige inte fått höra något om de Israeliska makthavarnas hatkampanj mot vaccin-motståndare ?

  • För att “våra” egna makthavare kommer köra precis samma race med vaccinpass och restriktioner för ovaccinerade rättfärdigat med silkeslena PK-ord och ett ormlikt väsande.

 • Astra Zeneca informerar: “Det var vårt gamla “vaccin” som eventuellt orsakade blodproppar och dödsfall men det här är ett nytt “vaccin” och det hör man ju på namnet”.

 • Intressant att de över 65 ska få “åka på en propp”…
  Lagom till pensionen ska börja betalas ut, i de flesta fall. Det skulle kunna resultera i färre utbetalningar.

  • Åkte på en propp 2011, drabbades av liten ichemisk attack vid pensionering, blev “bara” halvsidigt ansiktsförlamad, fick också något sluddrigt tal, då tungan inte lydde, kunde inte längre vissla, äter sedan attacken en liten dos antiinflammatoriskt.
   Nu vid 74 ser jag verkligen fram mot sprutan, i pestens tid….skratt!

   Såg på Rapport för några veckor sedan en minister (S) förkunna att folk är bortskämda som tror de kan välja vaccin som från en meny, typ!

   PS
   Tog aldrig Pandemrix 2009.
   Vissa Ungdomar drabbades av Narkolepsi efter denna spruta.
   Kan då berätta att efter min ichemiska attack några år senare blev en av mina efterverkningar, jag sov bort dagarna året efter.
   Som de sade på lasarettet, man blir trött efter en stroke, även en mindre.

 • Det är enastående briljant! Först ska Astra Zeneca inte ges till äldre ovanför 65 för det har inte testats på äldre. Sen har flertalet länder förbjudit Astra Zeneca för man konstaterar att “vaccinet ” ger blodproppar speciellt på äldre. Då bestämmer man att det ska ges till dem som också är 65 och över och eftersom de står först i kön kommer de nu ta Astra Zeneca.
  Sen har vaccinet fått ett dåligt rykte så döper man om “vaccinet” och Sim Sala Bim har vi ett nytt “vaccin”. Det är samma vaccin men för att förvirra allmänheten hittar man på ett nytt namn men det är exaakt samma produkt.”The British-Swedish pharmaceutical has rebranded its jab, which previously went by the simple ‘AstraZeneca Covid-19 Vaccine’, to ‘Vaxzevria’. In a press release, the company said that the name change does not involve any alterations to the actual drug. Medical workers should be made aware of the rebrand though, the firm said, because the labeling and packaging can look different. ”
  EU kan inte stoppa export, för vad jag förstår görs “vaccinet” i Indien och de tänker inte släppa iväg “vaccinen” utanför sina egna gränser vilket vi kanske ska vara tacksamma för med tanke på att det vore skönt att slippa dö av trombosis.
  Kan någon förklara varför Sverige rekommenderar att först och främst äldre ska ta Astra Zeneca för att “skyddas”? Hur dumma tror de att vi är? Snälla rara allmänhet, vakna.

 • Astra Zeneca informerar: “Det var vårt gamla “vaccin” som eventuellt orsakade blodproppar och dödsfall men det här är ett nytt “vaccin” och det hör man ju på namnet”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *