Bästa nybörjartips för online poker

publicerad 27 april 2021
- Underhållning @NewsVoice
Bästa nybörjartips för online poker Foto: Chris Lieverani
Bästa nybörjartips för online poker Foto: Chris Lieverani
Bästa nybörjartips för online poker Foto: Chris Lieverani Licens: Unsplash

Bästa nybörjartips för online poker är något som alla nybörjare frågar efter. Intresset för poker online har fullkomligen exploderat senaste året i spåren av pandemin. Den har lett till att många fått mycket mer tid i hemmet, och därmed tid till att exempelvis spela spel som online poker. Det är något som gynnat pokerproffsen på PokerCash.se. I detta inlägg delar de med sig av sina bästa tips för att bli en vinnare på poker.

Bästa nybörjartips för online poker enligt proffs

Vi har intervjuat proffset Johan Strid, som livnärt sig på pokerspel på nätet i snart ett decennium. Han har även flera topp-placering i turneringar både live och online, exempelvis Poker SM på Cosmopol där han placerat sig på en fjärdeplats i main event. Här är några av hans bästa nybörjartips för online poker.

Hej Johan! Vad är de viktigaste egenskaperna för en vinnande pokerspelare?

“Det är framför allt viktigt att ha ett bra tålamod och att kunna hantera motgångar. För att vinna på poker behöver du vara väldigt selektiv med vilka starthänder du väljer. Det är ett vanligt nybörjarmisstag att man spelar alldeles för många starthänder. Då blir det i stort sett omöjligt att vinna, oavsett hur bra du spelar efter floppen (exempel från det vanligaste pokerspelet Texas Holdem).”

“En annan egenskap är att du behöver välja rätt insatser och kunna hantera motgångar på de nivåer du spelar på. Spelar du för mer än du har råd att förlora blir det väldigt svårt att spela på det sätt som är bäst i längden. Det kräver att man tar en de risker och då ska man inte spela för mer än vad ”bankrullen” tål.”

Vi passade även att fråga honom om ytterligare bästa nybörjartips för online poker.

Intressant. Har du några fler tips?

“Ja, det är att du ska spela mycket mer händer när du sitter i position. Det vill säga agerar sist i handen. Genom att agera sist får du ett informationsövertag och får se hur dina motståndare agerat innan det är dags för dig att ta ett beslut. Då blir det lättare att spela bra poker och ta rätt beslut.”

“Sedan är det också väldigt viktigt att man spelar aggressivt. Genom att vara den som satsar har man två chanser att vinna potten på. Antingen genom att du blir synad och visar upp bäst hand, men du vinner även om motståndaren väljer att lägga sin hand. Det gäller oavsett styrkan på din hand. Om du spelar passivt och bara synar med så låter du dels motståndaren bestämma vilka potter som blir stora eller små. Dessutom har du bara en chans att vinna potten, och det är att visa bäst hand.”

Ok intressant. Och vilka pokersajter är bäst att spela på nuförtiden?

“De bästa pokersidorna är såklart Pokerstars och Partypoker. Men även Unibet poker och 888poker växer snabbt och erbjuder en bra spelupplevelse. Framför allt kan motståndet vara lite lättare på Unibet och 888 då det är fler sport och casinospelare som spelar där.”

“Avslutningsvis är det det också viktigt att hitta den spelform som passar dig bäst. Är det Texas Holdem, Omaha eller 7 card stud? Gillar du turneringar eller cashgames? Genom att fokusera på färre spel och spelformer kommer du få en snabbare inlärningskurva.”

Tack för pratstunden Johan!

Vi hoppas att du har uppskattat bästa nybörjartips för online poker i vår artikel.

Du som vill lära dig mer om poker besök Pokercash.se där vi har Sveriges mest heltäckande guider kring online poker, recensioner och guider för hur du blir en bättre pokerspelare.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq