Tysk sjuksköterska bytte ut Pfizer-vaccin mot saltlösning

5
Tysk sjuksköterska bytte ut Pfizer-vaccin mot saltlösning. Foto: Mat Napo. Licens: Unsplash.com
Temabild på Vaccinering. Foto: Mat Napo. Licens: Unsplash.com

VACCIN. En sjuksköterska har av misstag injicerat 6 personer i norra Tyskland med saltlösning istället för Pfizer-vaccin, skriver RT. Nu har 200 personer uppmanats att ta Covid-19-antikroppstester i regionen.

En anställd vid ett vaccinationscenter i Niedersachsen har erkänt att denne bytte ut vaccinet från Pfizer-BioNTech för 6 personer, enligt lokala myndigheter. Det ska ha skett den 21 april. Den kvinnliga sjuksköterskan nämnde misstaget för minst en kollega som angav henne varpå en polisanmälan och en juridisk process inleddes.

Kvinnan, vars jobb var att fylla sprutor med vaccinet, sa att hon hade tappat en ampull med Pfizer-BioNTech-jabben under sitt skift på onsdag och inte ville rapportera sitt misstag. För att dölja det fyllde sjuksköterskan sex sprutor med vanlig saltlösning och gav dem sedan till en läkare som injicerade, skriver den tyska kommunen Friesland på sin hemsida.

Normal saltlösning är en ofarlig blandning av koksalt löst i vatten. Det kan injiceras för att behandla uttorkning eller användas externt för att rengöra sår och fukta ögon.

Friesland distriktsadministratör Sven Ambrosy säger att att det nu krävs två personer för administrera vaccinsprutorna. Han säger:

”Detta fall är djupt chockerande och min högsta prioritet är nu att kontakta de berörda medborgarna och förhindra att en sådan händelse inträffar igen.”

Polisen har inlett en utredning om sjuksköterskans agerande och lokala medier rapporterar att hon sannolikt kommer att få sparken.

Text: NewsVoice

Relaterat

  • Läs mer om vaccin i NewsVoice
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
26 april 2021 kl 19:38

Med all respekt för människor som demonstrerar på gatorna mot diktaturen, så tror jag att det finns betydligt effektivare och mer verksamma metoder att försöka få bort ONDSKANS hantlangare från maktpositioner.

Det gäller att följa sitt samvete – att inte själv vara en kugge i ett ont maskineri!

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Hans Dahl
26 april 2021 kl 19:50

Låter väldigt vagt. Hur menar du ?
Postade precis innan en förfrågan om deltagande på Norra Bantorget på lördag , men det låter som du inte kommer delta ?

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
26 april 2021 kl 16:59

Vågar vi verkligen tänka tanken att detta kan vara sant?
Då faller hela det socialistiska korthusbygget ihop.

Erik Forsman
26 april 2021 kl 12:41

Sjuksköterskan är en hjälte i mina ögon. Fler inom sjukvården borde göra samma sak så slapp vi överdödligheten och andra vaccinskador.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
26 april 2021 kl 17:48

I mina ögon också! Hon följde sitt samvete.