E-sports vadslagning och E-sports – kräver välsignelse från Wall Street

publicerad 15 april 2021
- av Gästskribent
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash

E-sports vadslagning och E-sports har varit den stora vinnare inom sportspel under 2020-talet. Avsaknaden av möjligheten att beskåda sport eventen på plats bidrog till att de enda tillgängliga evenemangen som sportfans och spelentusiaster kunde åtnjuta utgjordes i form av E-sport. Under 2021 så förväntas e-sport träda in i den lukrativa värdepappershandeln, något som för övrigt kräver välsignelse från både Morgan Stanley och Wall Street-spekulanter.

Med uppgången och fallet av Gamestop-aktier i åtanke under februari månad så har investerare börjat upptäcka kraften hos den avkopplande atmosfären som ofta genomsyrar dagshandlare, vilka i sig tenderar att alltmer fokusera på handel med värdepapper inom spelvärlden och det är här e-sports vadslagning kommer in.

Den unika inverkan som sociala medier tenderar att ha på marknadsfluktuationer har nu återigen fokuserat uppmärksamheten mot olika former av e-sportaktier och e-sports vadslagning. Investerare har börjat aktivt följa de olika turneringsvärdar för just e-sport så som Esports Entertainment Group, liksom de bookmakers vilka erbjuder ett betydande utbud av e-sportalternativ hos deras respektive spelutbud.

Morgan Stanleys analytiker Thomas Allen har genom en offentlig deklarering ändrat sin ståndpunkt gällande investeringar inom e-sport och e-sports vadslagning, efter att de totala vadslagningsintäkterna för olika e-sportformer, endast i USA, under 2020, mynnade ut i en 50% högre resultat än vad som bedömdes vara realistisk initialt! Det hela slutade på 3 miljarder dollar, det vill säga 1,5 miljarder högre än förutspått! Med e-sport som anföraren för hela Q2 så satsar traditionella investeringsstrateger på mer konkurrenskraftiga spel inom ramen för stabil tillväxt.

Wall Street envishet gällande e-sports vadslagning

Vissa fruktar att Wall Street ligger ett steg efter när det gäller e-sports vadslagning. Även om E-sportpubliken växte exponentiellt under 2020, så bidrog det hela till att även utbudet av bookmakers vilka erbjuder vadslagning på e-sport ökade i samma takt. Rädsla för en mättnad av marknaden har redan diskuterats på chefsnivå av giganter i form av Pinnacle.

E-sportvinsterna efter E-sports vadslagning under 2020 har dock till stor del förblivit konstanta där framför allt Gamestop-fenomenet bidragit till att man börjat diskutera en ny demografi som florerar aktivt på marknaden i fråga. När fler fans flockas till det hela så kommer traditionella investeringar att få en betydande uppdatering gällande sättet som dessa utförs på.

Extern skribent

Relaterat