E-sports vadslagning och E-sports – kräver välsignelse från Wall Street

publicerad 15 april 2021
- Gästskribent
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash
E-sports vadslagning Foto: Rich Martello. Licens: Unsplash

E-sports vadslagning och E-sports har varit den stora vinnare inom sportspel under 2020-talet. Avsaknaden av möjligheten att beskåda sport eventen på plats bidrog till att de enda tillgängliga evenemangen som sportfans och spelentusiaster kunde åtnjuta utgjordes i form av E-sport. Under 2021 så förväntas e-sport träda in i den lukrativa värdepappershandeln, något som för övrigt kräver välsignelse från både Morgan Stanley och Wall Street-spekulanter.

Med uppgången och fallet av Gamestop-aktier i åtanke under februari månad så har investerare börjat upptäcka kraften hos den avkopplande atmosfären som ofta genomsyrar dagshandlare, vilka i sig tenderar att alltmer fokusera på handel med värdepapper inom spelvärlden och det är här e-sports vadslagning kommer in.

Den unika inverkan som sociala medier tenderar att ha på marknadsfluktuationer har nu återigen fokuserat uppmärksamheten mot olika former av e-sportaktier och e-sports vadslagning. Investerare har börjat aktivt följa de olika turneringsvärdar för just e-sport så som Esports Entertainment Group, liksom de bookmakers vilka erbjuder ett betydande utbud av e-sportalternativ hos deras respektive spelutbud.

Morgan Stanleys analytiker Thomas Allen har genom en offentlig deklarering ändrat sin ståndpunkt gällande investeringar inom e-sport och e-sports vadslagning, efter att de totala vadslagningsintäkterna för olika e-sportformer, endast i USA, under 2020, mynnade ut i en 50% högre resultat än vad som bedömdes vara realistisk initialt! Det hela slutade på 3 miljarder dollar, det vill säga 1,5 miljarder högre än förutspått! Med e-sport som anföraren för hela Q2 så satsar traditionella investeringsstrateger på mer konkurrenskraftiga spel inom ramen för stabil tillväxt.

Wall Street envishet gällande e-sports vadslagning

Vissa fruktar att Wall Street ligger ett steg efter när det gäller e-sports vadslagning. Även om E-sportpubliken växte exponentiellt under 2020, så bidrog det hela till att även utbudet av bookmakers vilka erbjuder vadslagning på e-sport ökade i samma takt. Rädsla för en mättnad av marknaden har redan diskuterats på chefsnivå av giganter i form av Pinnacle.

E-sportvinsterna efter E-sports vadslagning under 2020 har dock till stor del förblivit konstanta där framför allt Gamestop-fenomenet bidragit till att man börjat diskutera en ny demografi som florerar aktivt på marknaden i fråga. När fler fans flockas till det hela så kommer traditionella investeringar att få en betydande uppdatering gällande sättet som dessa utförs på.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *