Englands läkemedelschef: Lockdown eliminerar inte viruset – Samhället måste återgå till ett mer normalt läge

3
Professor Chris Whitty, Chief Scientific Advisor. Licens: Open Government Licence
Professor Chris Whitty, Chief Scientific Advisor. Licens: Open Government Licence

Englands läkemedelschef Chris Whitty säger att nedstängningar (lockdown) i landet inte kommer att eliminera viruset SARS CoV-2. Samhället måste gå tillbaka till ett mer normalt tillstånd. 

Detta är nu en sjukdom som för resten av vår karriärer kommer att finnas kvar. Så det är tydligt att vi någon gång kommer att behöva hantera det, som vi hanterar influensa”, sa Whitty under en webinar på Royal Society of Medicine i torsdags.

Whitty har påpekat att uppemot 25,000 människor i Storbritannien dör av influensa varje år. Något som knappast skapar några rubriker menar han, då samhället redan har nått en acceptabel risknivå och begränsningar som människor är redo att tolerera.

Detta är inte influensa, utan en helt annan sjukdom, men trots detta är den ändå en säsongsbetingad sjukdom, mycket farlig som dödar tusentals människor. Samhället har därför valt ett särskilt sätt att kringgå det, men samhället måste gå till ett mer normalt tillstånd ändå, menar Whitty.

Vi måste räkna ut en balans som faktiskt håller den på en låg nivå, minimerar dödsfall så bra vi kan, men på ett sätt som befolkningen tolererar, genom medicinska motåtgärder som vacciner och med tiden även läkemedel, vilket innebär att du kan minimera dödlighet samtidigt som de ekonomiska och sociala effekterna på våra medborgare inte maximeras, säger Whitty.

Enligt premiärministern Boris Johnson kommer Storbritanniens Covid-19-restriktioner att upphöra för gott den 21 juni en vecka efter att EU introducerat de digitala vaccinpassen.

Text: NewsVoice

Relaterat och källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
2 april 2021 kl 15:35

“Detta är inte influensa, utan en helt annan sjukdom” Har influensan bytit namn?
https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/influensa-veckorapporter/arkiv-20202021/influensarapport-vecka-11-12/

“Enligt premiärministern Boris Johnson kommer Storbritanniens Covid-19-restriktioner att upphöra för gott den 21 juni en vecka efter att EU introducerat de digitala vaccinpassen.”

Under flera års tid har en “allians” för projektet ID2020 bestående av bland annat Microsoft, Rockefeller Foundation och vaccinlobbyorganisationen Gavi haft som målsättning att alla världens människor ska kunna identifiera sig digitalt, med en identitetshandling som är giltig hela livet. Kritiker menar dock att den typ av ID-handlingar man efterlyser kommer att missbrukas för att kontrollera och övervaka människor.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
2 april 2021 kl 16:23

Vad är en immunförsvarsförnekare och vad står bakom vaccin-krängandet?

Varför används inte ivermectin, hydroxiklorokin. 
och andra effektiva mediciner?

Varför används inte intravenöst C-vitamin?

Varje dag sedan corona bröt ut skriver systemmedia om ALLA döda i denna hemska sjukdom, orsakad av klimatet. Public service kör kväll efter kväll samma race.

Men trots palliativ “vård” och myndigt beordrad “avhållsamhet” från att använda ivermectin och hydroxiklorokin, så visar statistiken att det inte rör sig om någon överdödlighet:
https://newsvoice.se/2020/11/statistikexpert-coronakrisen/

RÄDSLA skapar panik. Panik kan få hela hjordar att rusa ner i avgrunder.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Hans Dahl
2 april 2021 kl 17:24

Helt rätt Hans!

19 kap. Om brott mot Sveriges säkerhet

3 §   Om den, som fått i uppdrag att för riket förhandla med främmande makt eller annars bevaka rikets angelägenheter hos någon som företräder främmande makts intresse, missbrukar behörighet att företräda riket eller annars sin förtroendeställning och därigenom orsakar riket avsevärt men, döms för trolöshet vid förhandling med främmande makt till fängelse på viss tid, lägst två och högst arton år, eller på livstid. Lag (2009:396).
https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/brottsbalk-1962700_sfs-1962-700

Rubriceringen ovan är faktiskt användbar i sverige se exempel.
https://www.domstol.se/nyheter/2020/05/huvudforhandling-i-mal-om-egenmaktighet-vid-forhandling-med-frammande-makt/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren