Facebook raderade Lara Trumps intervju med Donald Trump

publicerad 5 april 2021
- av NewsVoice
Lara Trump. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Lara Trump. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Lara Trump. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0

Reuters skriver Facebook har tagit bort en video av en intervju med Donald Trump, som är förbjuden på plattformen även från sin svärdotter Lara Trumps Facebook-sida, meddelade en företags taleskvinna i onsdags.

Lara Trump, som är gift med den tidigare presidentens son Eric Trump och nyligen anslöt sig till Fox News som en bidragsgivare, hade i förra veckan marknadsfört en intervju med Trump för sin egen online-show “The Right View” i ett Instagram-inlägg innan Facebook tog bort Lara Trumps inlägg.

Senare publicerade Lara Trump en skärmdump av ett e-postmeddelande från Facebook som avhandlade anledningen till att hennes video med Trump tagits bort.

Donald Trump stängdes av från Facebook och Facebook-ägda Instagram på obestämd tid efter påståendet att Trump uppmanat till våld strax efter den 6 januari då demonstranter bestående av en mix Trump-anhängare och antagonister tillfälligt belägrade Washington.

“In line with the block we placed on Donald Trump’s Facebook and Instagram accounts, further content posted in the voice of Donald Trump will be removed and result in additional limitations on the accounts.”

Taleskvinnan från Facebook uttalade sig under förutsättning att hennes namn inte nämns, bekräftar att e-postmeddelandet var riktigt, men vägrade i övrigt att kommentera.

I ett annat mail som Lara Trump delade på sin Facebook-sida meddelar Facebook att beslutet även ska tillämpas på alla andra kampanjkonton etc på Facebook.

“I praktiken innebär detta att Donald Trump inte bara själv är för evigt bannlyst från Facebook, det är också förbjudet för andra att intervjua eller prata med den tidigare presidenten och sedan publicera innehållet på plattformen”, kommenterar Isac Boman på Nya Dagbladet.

Trump utestängdes av flera sociala medieplattformar efter händelserna i Washington, inklusive på Twitter, som meddelat att förbudet är permanent. YouTube uppger att plattformen kommer att återinföra Trumps konto när risken för våld minskar, ett våld i Washington som utfördes av både Trumpanhängare och hans kontrahenter.

Text: NewsVoice | Källa: Reuters