Studieverktyg för gymnasiet – 3 tips för elever

publicerad 12 april 2021
- Extern skribent
Studieverktyg för gymnasiet
Studieverktyg för gymnasiet
Studieverktyg för gymnasiet

Studieverktyg för gymnasiet har visat sig underlätta studier för gymnasieelever. Om du, din son, dotter eller någon annan i din närhet kämpar med att klara sig igenom gymnasietiden är ni inte ensamma. Enligt studier klarar 25% av svenska gymnasieelever inte plugget under de tre år de har på sig. Så borde det så klart inte få vara. Lyckligtvis finns det hjälp att få.

Tack vare internets framfart finns det idag tusentals hemsidor och appar där ute tillägnade de som behöver hjälp att klara sig under gymnasietiden. Det kan vara verktyg utvecklade för att eleverna ska lära sig att hantera sin tid eller stress bättre, men det finns också en hel del värdefulla studieverktyg för gymnasiet som hjälper dem studera inför tentor och uppsatser. Här listar vi några av de bästa studieverktygen för gymnasietiden enligt oss.

Inspio.se, ett studieverktyg för gymnasiet

Något som hjälpt många gymnasieelever redan är Inspio.se. Inspio är ett studieverktyg för gymnasiet, en plattform som samlar analyser, labbraporter, uppsatser och en uppsjö av andra skolrelaterade uppgifter på ett och samma ställe. Genom att andra elever kan dela med sig av kunskap kan du som är i behov förbättra dina kunskaper. Det räcker med att du gör en sökning på valfritt ämne inne på sajten för att hitta en uppgift som berör det du ska skriva om.

Inspio kan du vända dig till oavsett om du är A-elev eller E-elev, oavsett om du pluggar inför en salstenta eller ska skriva en uppsats bestående av tusentals ord. Här kan du ta del av innehåll av hög kvalitet för att inspireras och bättre lyckas på dina prov och inlämningar. Läs mer om inspio här.

Evernote

Evernote är utan tvekan den bästa plattformen för alla som pluggar – oavsett om det är  på gymnasiell nivå eller under universitetstiden, ett alldeles utmärkt studieverktyg för gymnasiet. Evernote finns att ladda ner på PCs så väl som Macs, Androids så väl som iOS-enheter. Med Evernote samlar du dina idéer så fort du får en kreativ snilleblixt. Då kan du anteckna allt från vad läraren berättar till vad din polare har att lägga till efter ett seminarium. Ni kan även dela era anteckningar med varandra i klassen för att hjälpa varandra inför tentan.

Det kanske bästa med Evernote är att den synkroniseras med alla dina enheter. På så sätt kan du hantera dina anteckningar och även när du är på språng. Du kan således inte längre skylla på att du befunnit dig i sommarstugan under helgen och glömt anteckningsblocket hemma!

Appen Glosor

För dig som kämpar med att lära dig franska, spanska, tyska, engelska eller vilket annat språk som helst egentligen, så är appen glosor förmodligen det bästa studieverktyg för gymnasiet att plugga på. Men klassisk glosinlärning är en något väl old-school metod. Vi föreslår ett besök till appen “Glosor” från Spellic. Precis som utvecklarna beskriver appen är det “roligt glosförhör”. Eller visst är väl det aldrig roligt att plugga, men det blir markant mer underhållande med en app som hjälper en på vägen.

Det smartaste med denna app är att du som elev kan hämta övningar från din franska-, spanska-, tyska-, eller engelskalärares konto (om de själva har appen vill säga). Då slipper du själv lägga till alla glosor manuellt och sparar därför väldigt mycket tid.

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *