E-hälsomyndigheten får i uppdrag att förbereda för digitala vaccinationsbevis

E-hälsomyndigheten ska genomföra en förstudie om gröna digitala bevis

2
Vaccinpass. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass. Licens: Shutterstock.com

Regeringen ger E-hälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en förstudie som syftar till att komplettera den digitala infrastrukturen för vaccinationsbevis till att även omfatta gröna digitala bevis.

Inom ramen för uppdraget ska E-hälsomyndigheten bland annat utreda hur bevis om att en person har tillfrisknat från covid-19 eller har fått ett negativt testresultat ska kunna upprättas för invånare som har testat sig för covid-19 i Sverige.

Myndigheten ska också presentera en genomförandeplan om hur bevis om tillfrisknande och negativa testresultat på ett enkelt sätt kan skapas samt vilka informationsmängder som kan ligga till grund för det. Dessutom ingår det i uppdraget att analysera behovet av regeländringar och personuppgiftsbehandling samt uppskatta kostnaderna för infrastrukturen på 1-2 års sikt.

Uppdraget ska utföras i nära samverkan med Myndigheten för digital förvaltning (Digg), som är projektledare för arbetet med den digitala infrastrukturen för vaccinationsbevis, samt med Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen, som utifrån sina respektive verksamhetsområden ska stödja E-hälsomyndigheten i genomförandet av uppdraget.

Uppdraget ska redovisas till Socialdepartementet senast den 14 maj 2021.

Text (pressmeddelande): Elin Aarflot, pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

2 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Pia Hopkins
Pia Hopkins
Gäst
8 maj 2021 kl 12:33

Så bra. Då kan de ta med alla andra sjukdomar oxå, allt ifrån psykiska sjukdomar till tuberkolos, hepatit och genetiska förändringar.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
6 maj 2021 kl 04:50

Är det inte psykopaten som kämpar för att isolera sina offer?

Pensionärer rasar över vaccinpass

» Anders Ygemans hårt kritiserade svenska ”vaccinpass” ska lanseras den första juni – men bara åt människor som har e-legitimation. I praktiken innebär detta att 640 000 svenskar idag blir utan även om de underkastar sig injicera sig med exeprimentella genförändrande coronavaccinen…
https://nyadagbladet.se/inrikes/pensionarer-rasar-over-vaccinationspass/?utm_source=rss

Texas lagstadgar mot vaccinpasshttps://www.nyatider.nu/texas-lagstadgar-mot-vaccinpass/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren