Vita Huset och WHO: Vaccinpass inte nödvändigt

publicerad 8 april 2021
- av NewsVoice
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass – Nej tack. Licens: Shutterstock.com

VACCIN. Världshälsoorganisationen (WHO) tar avstånd från att använda vaccinpass eftersom hälsovårdsmyndigheterna runt om i världen inte är säkra på om vaccinerna förhindrar spridning av Covid-19. Det säger WHO:s taleskvinna Margaret Harris (se tidpunkt c:a 45 min) på en videokonferens i Genève i tisdags.

Vita husets pressekreterare sa på tisdagen att vaccinpass inte kommer att utvecklas eller stödjas av Biden-administrationen i nuläget, efter att flera delstatsguvernörer i USA utfärdat verkställande order som stoppar vaccinpassen.

Texasguvernören och republikanen Greg Abbott utfärdade en verkställande order i måndags som stoppar tillämpningen av vaccinpass. Medborgare har ingen skyldighet att avslöja privat hälsoinformation, sa Abbott i ett uttalande.

Delstaten i Florida befarar att det kan skapas ett klassystem för vaccinerade och icke-vaccinerade människor. Guvernören Ron DeSantis kallade vaccinpasset för en ”hemsk idé”.

American Civil Liberties Union (ACLU) kom med ett liknande argument för användningen av ett vaccinpassystem, med hänvisning till integritetshänsyn och oklarheten om hälsodata ska förvaras i en central databas eller inte.

Det ska inte finnas en federal vaccinationsdatabas och inget federalt mandat för att samla denna typ av hälsodata, meddelade Vita husets pressekreterare Jen Psaki till journalister under en presskonferens i tisdags i Vita huset, men Psaki sa i mars att den amerikanska administrationen samarbetar med privata företag för att skapa ett system för vaccinpass.

Staten New York under ledning av den kontroversiella borgmästaren Andrew Cuomo rullade däremot ut ett vaccinpass kallat “The Excelsior Pass”, som gör det möjligt för människor att visa att de har vaccinerats när de försöker komma in på vissa events och platser som tex Madison Square Garden i New York City.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: vaccinpass
  • Vilket Vita Hus och WHO? I det pågående projektet med informationsbryderi så bör ju individer med tankeförmågan i behåll fatta att det som händer inte har så mycket med verklighet att göra. Gå ner en trappa från reaktionsnivån till aktionsnivån. Allt är ju ett trolleri helt i hegeliansk anda.

  • Vilket Vita Hus och WHO? I det pågående projektet med informationsbryderi så bör ju individer med tankeförmågan i behåll fatta att det som händer inte har så mycket med verklighet att göra. Gå ner en trappa från reaktionsnivån till aktionsnivån. Allt är ju ett trolleri helt i hegeliansk anda.

  • Men Sverige och EU går säkert vidare med passet. Man kan också tänka sig att de som inte tagit någon av Moderna, Pfizer eller AZ vacciner får bära ett väl synligt och varnande märke, gärna gult, så att man lätt kan identifiera och undvika dessa svikare och samhällsförstörare.

  • Det är ju egentligen självklart att de s.k. vaccinpassen inte funkar. Det är ju inte ett vaccin man sprutar in utan något helt annat!

  • Men Sverige och EU går säkert vidare med passet. Man kan också tänka sig att de som inte tagit någon av Moderna, Pfizer eller AZ vacciner får bära ett väl synligt och varnande märke, gärna gult, så att man lätt kan identifiera och undvika dessa svikare och samhällsförstörare.

  • Det är ju egentligen självklart att de s.k. vaccinpassen inte funkar. Det är ju inte ett vaccin man sprutar in utan något helt annat!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *