Vita Huset och WHO: Vaccinpass inte nödvändigt

12
3916
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass – Nej tack. Licens: Shutterstock.com

VACCIN. Världshälsoorganisationen (WHO) tar avstånd från att använda vaccinpass eftersom hälsovårdsmyndigheterna runt om i världen inte är säkra på om vaccinerna förhindrar spridning av Covid-19. Det säger WHO:s taleskvinna Margaret Harris (se tidpunkt c:a 45 min) på en videokonferens i Genève i tisdags.

Vita husets pressekreterare sa på tisdagen att vaccinpass inte kommer att utvecklas eller stödjas av Biden-administrationen i nuläget, efter att flera delstatsguvernörer i USA utfärdat verkställande order som stoppar vaccinpassen.

Texasguvernören och republikanen Greg Abbott utfärdade en verkställande order i måndags som stoppar tillämpningen av vaccinpass. Medborgare har ingen skyldighet att avslöja privat hälsoinformation, sa Abbott i ett uttalande.

Delstaten i Florida befarar att det kan skapas ett klassystem för vaccinerade och icke-vaccinerade människor. Guvernören Ron DeSantis kallade vaccinpasset för en ”hemsk idé”.

American Civil Liberties Union (ACLU) kom med ett liknande argument för användningen av ett vaccinpassystem, med hänvisning till integritetshänsyn och oklarheten om hälsodata ska förvaras i en central databas eller inte.

Det ska inte finnas en federal vaccinationsdatabas och inget federalt mandat för att samla denna typ av hälsodata, meddelade Vita husets pressekreterare Jen Psaki till journalister under en presskonferens i tisdags i Vita huset, men Psaki sa i mars att den amerikanska administrationen samarbetar med privata företag för att skapa ett system för vaccinpass.

Staten New York under ledning av den kontroversiella borgmästaren Andrew Cuomo rullade däremot ut ett vaccinpass kallat “The Excelsior Pass”, som gör det möjligt för människor att visa att de har vaccinerats när de försöker komma in på vissa events och platser som tex Madison Square Garden i New York City.

Text: NewsVoice

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
5 3 röster
Artikelbetyg
Prenumerera
Notify of
guest
12 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
samuelafugglasD
samuelafugglas
6 dagar sedan

För Socialister med snuskig fantasi är det väl inga problem?

Kit Larsen Hughes
Kit Larsen Hughes
Gäst
6 dagar sedan

Det är ju egentligen självklart att de s.k. vaccinpassen inte funkar. Det är ju inte ett vaccin man sprutar in utan något helt annat!

Harald Lilja
Harald Lilja
Gäst
6 dagar sedan

Men Sverige och EU går säkert vidare med passet. Man kan också tänka sig att de som inte tagit någon av Moderna, Pfizer eller AZ vacciner får bära ett väl synligt och varnande märke, gärna gult, så att man lätt kan identifiera och undvika dessa svikare och samhällsförstörare.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Harald Lilja
6 dagar sedan

comment image

Last edited 6 dagar sedan by Torbjörn Sassersson red.
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
6 dagar sedan

Här är den praktiska proceduren för uppvisande.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
6 dagar sedan

Det är lite kul att den vänstra bilden skulle kunna ses som de ovaccinerade med pass.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
6 dagar sedan

Klassiker
Hitler lackar ur på skidåkarna från Stockholm, “kedja fast täbypapporna”
https://www.akaskidor.se/artiklar/artiklar/20200323/lite-humor-mitt-i-coronakrisen-lackar-ur-pa-skidakarna-fran-stockholm/

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
6 dagar sedan

Vilket Vita Hus och WHO? I det pågående projektet med informationsbryderi så bör ju individer med tankeförmågan i behåll fatta att det som händer inte har så mycket med verklighet att göra. Gå ner en trappa från reaktionsnivån till aktionsnivån. Allt är ju ett trolleri helt i hegeliansk anda.

per
per
Gäst
5 dagar sedan

“Ett fåtal personer som fått vaccinet har senare drabbats av en ovanlig åkomma där de minsta blodkärlen springer läck.”

Flaggar för ny farhåga om Astravaccin Publicerad: i dag 15.53 TT https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Ln7J54/flaggar-for-ny-farhaga-om-astravaccin