Coronaprotesternas märkliga självmål – 1:a maj 2021

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 maj 2021
- NewsVoice redaktion
Per Shapiro och Markus Andersson, 1 maj 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice

Den första maj hölls ännu en manifestation för sanning och frihet i Stockholm, mot de inskränkningar i mänskliga fri- och rättigheter som sker i coronans namn. Demonstrationståget utgick ifrån arbetarrörelsens symboliska plats, Norra Bantorget och LO-borgen.

Folkets Radio rapporterar. Medverkande är Maneka Helleberg, ordförande World Freedom Alliance, Jacob Nordangård, forskare och författare, Filip Sjöström, ledare för den svenska Frihetsrörelsen samt Markus Andersson, chefredaktör på Nya Dagbladet.

”Protesterna äger rum i ett kritiskt skede, när Sverige är på väg att införa vaccinpass, vilket kan bli en milstolpe på vägen mot ett medicinskt apartheidsystem”.

”Det är nånting som inte verkar stämma. Ledarna för den svenska Frihetsrörelsen bjuder sina massmediala belackare på ett helt smörgåsbord av komprometterande budskap, och låter en grupp av ”starka män” i militanta T-shirts gå i täten för protesttåget”, säger reportern Per Shapiro.

  • Vem är det egentligen som drar i trådarna?
  • Hur kommer vi i framtiden att se tillbaka på den här ödestimman för svensk demokrati?

Programmet är en uppföljare till avsnittet om kontrollerad opposition.

Reporter: Per Shapiro. Slutmix: Fredrik Nilsson | Foto: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq