SR: Allt fler covidvaccinerade hamnar på intensivvården

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 maj 2021
- NewsVoice redaktion
Äldre patient på sjukhus. Foto: Shutterstock.com
Äldre patient på sjukhus. Foto: Shutterstock.com
Temabild: Äldre patient på sjukhus. Foto: Shutterstock.com

NOTERAT. Majoriteten av patienter på intensivvården på Akademiska sjukhuset i Uppsala och som är över 65 år vårdas där efter att de fått den första vaccindosen. “Inte förvånande, efter första dosen har man inte fullt skydd”. Det säger avdelningsöverläkaren Magnus von Seth, skriver Sveriges Radio.

Sveriges Radio misslyckas med att få svar på en fråga de aldrig ställde: kan det finnas ett samband mellan covidvaccinet och inläggningen på IVA?

“De verkar vara samma bild i hela Sverige att det förekommer att delvis vaccinerade insjuknar och hamnar på intensiven” – Magnus von Seth

Text: NewsVoice | Källa: SR


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det här är inledningen till den kommande vaccinkatastrofen. Att inte tillåta verksamma mediciner och införa vaccinpass är ett uppenbart brott mot mänskligheten.

 • Det här är inledningen till den kommande vaccinkatastrofen. Att inte tillåta verksamma mediciner och införa vaccinpass är ett uppenbart brott mot mänskligheten.

   • Tydligen kan polyetylenglykol i “vaccinerna” vid mikrovågsbestrålning
    framställa “oximer” (wikipedia länkar oximer vidare till SSRI preparat).

    Abstract Polyetylenglykol (PEG-400 och PEG-600) är ett effektivt, billigt och återvinningsbart homogent medium och katalysator (dubbel natur) för ren syntes av oximer (och aldoximer) under mikrovågsbestrålning i frånvaro av syra- och baskatalysatorer. Både alifatiska och aromatiska aldehyder / ketoner ger tillfredsställande resultat under mikrovågsbestrålning inom kort tid. https://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=https://link.springer.com/article/10.1007/s00706-013-1101-9&prev=search&pto=aue

    Kategori: Oximer / Fluvoxamin se biverkningar i Fass nedan. https://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Oximer

    Stöd i lakartidningen för att polyetylenglykol finns i covidvaccin.

    Oklart om polyetylenglykol i covidvaccin orsakat anafylaxi https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/lakemedelsfragan/2021/02/oklart-om-polyetylenglykol-i-covidvaccin-orsakat-anafylaxi/

      • Tackar Erik! (och Fredrik)

       Om dessa videos är äkta och järnöverskotten sprider sig i kroppen bör “vaxarna” räkna med.

       “Hemokromatos”.

       “Kroppen kan inte göra sig av med överskottsjärnet och de onormalt stora och successivt ökande järndepåerna medför en förhöjd oxidativ stress. ”

       “Män insjuknar snabbare eftersom kvinnor kan utsöndra järn i stor omfattning med mensen.”

       https://sv.wikipedia.org/wiki/Hemokromatos

       • Bra där Magnus Lindgren med att kvinnor menstruerar; men säg mig hur blir det med bloddonationer? Ju fler som vaccinerar sig, ju större är risken att dessa metalliska nano partiklar spiders sig. 

        • Hallå Erik!

         Det klart att “vaccinrester” ger ytterliggare risk vid blodtansfusioner förutom vanliga blodsmittor.
         Blodet är ju tänkt att vara den renade vätskan för hjärnan och passerar både lever och njurar som filter före hjärnan för att förhindra skador här.
         Jag tycker att det är helt galet att mixtra med kroppsfrämmande “vacciner” i vår blodbana.

         “grov” transport sker via lymfan som motsvarar ca 36 liter hos en person med 4 liter blodmängd.
         (eftersom lymfan saknar egen pump behöver vi röra på oss för att detta system skall fungera).

         Kroppen prioriterar dock blodet när det gäller att upprätthålla kroppens jämvikt (homeostas).
         En försurad person kommer tex att in i det sista ha livsviktigt PH värde i blod men offra kalk i skelettet.

         Våra naturligt utvecklade filter saknar sannolikt erfarenhet av de nya läkemedelsmolekyler som man nu helt onaturligt försöker pumpa in i blodbanor.
         En bra illustration av hur känsligt blodet reagerar på inkräktare kan man se i denna video där man visar hur färskt blod reagerar på ett homeopati test.

         (videon tyvärr på tyska)

         Spenglersan Bluttest Demo
         https://www.youtube.com/watch?v=zOKZql-1ePQ

      • Den klumpande sörjan ser ju även för en lekman ut att vara en rätt så självförklarande bidragande orsak till blodproppar. Man måste väl vara “vetenskapsman” för att inte få de associationerna. Sen har den också en lika härligt giftsignalerande färg som kylarditot.

     • Då kanske man inte kan flyga, om metallen i vaccinet ger utslag, när man kontrolleras med metalldetektorn på flygplatserna.

    • Om det är tänkt att vi ska leva efter tesen “du ska inte äga något och vara lycklig” så är ju en depressionshämmande massmedicinering med SSRI inte en helt ologisk tanke.

     De vill bara föra ned oss alla i en global evig träldom men de vill inte att vi för den sakens skull ska vara olyckliga. Denna flödande människokärlek och empati gör mig alldeles varm i kroppen.

     • Ordvalet för ju tankarna till sagornas värld ; “Och så levde de lyckliga i alla sina dagar” och borde väl få även de frommaste fåren till att börja fundera på hur det egentligen står till.

     • Visst är det spännande Anders!

      Som tur är har forskare från det berömda Johns Hopkins University School of Medicine funnit ett sätt att underlätta för hugade försökskaniner att få in nanopartiklar i hjärnan.
      Naturligtvis ingår Polyetylenglykol i den slutgiltiga lösningen.

      “En grupp doktorer och forskare från den berömda Johns Hopkins University School of Medicine har funnit ett sätt att underlätta diffusionen av vissa nanopartiklar i hjärnan. Täckt med polymer kan dessa nanopartiklar leverera mer aktiva substanser till celler och hjälpa till att bekämpa cancer.

      Blodhjärnbarriären, vars roll är att skydda hjärnan, är ett hinder när man vill använda nanopartiklar för att ge behandling direkt till sjuka nervceller. Även när denna barriär är korsad kvarstår det svårt att effektivt diffundera dessa nanopartiklar i hjärnan. Genom att täcka dem med polyetylenglykol kan detta problem kringgås. © Sebastian Kaulitzki / shutterstock.com”

      https://swe.how10.com/1570827-nanomedicine-and-brain-a-lock-for-nanoparticles-jumped

      • Jag har även läst att coronavirus gör blodhjärnbarriären mer genomsläpplig och att det är bl.a. detta som kan ge neurologiska problem post covid. Vad det syntetiska spikproteinet kommer få för funktion på de “vaccinerade” lär man få se framöver. Som tur är tillhör jag kontrollgruppen i experimentet.

       • På tal om blodhjärnbarriären visste svensk forskning redan 2006 att mobilens strålning öppnar upp.
        https://vagbrytaren.org/Bertil-Persson.htm

        På tal om coronavirus 

        *** Läkare talar om det nya Covid-19-vaccinet * **

        Dr. Andrew Kaufman | Läkare & rättspsykiater från USA: Jag heter Andrew Kaufman. Jag är läkare och kriminalteknisk rättspsykiater. Denna pandemi är inte en riktig medicinsk pandemi. COVID-19-vaccinet är inte bevisat säkert eller effektivt eftersom det inte har varit tillräckligt med tid. Dessutom finns det ingen tydlig definition av någon ny sjukdom som den kan testas mot. Det har inte förekommit ett virus som har renats eller visats orsaka en sjukdom. Således finns det inget mål för ett vaccin. Slutsatsen är dock att eftersom inga ytterligare dödsfall har inträffat i samband med en ny sjukdom, finns det helt enkelt inget behov av ett nytt vaccin.”

        https://worlddoctorsalliance.com/blog/ask-the-experts-covid19-vaccines/

        • Här tycks många vägar bära förbi denna viktigt hjärnskyddande blodhjärnbarriär i samband med en i princip illa dold tvångsvaccinering mot en sjukdom där ca 99.9 % överlever som ovaccinerade.

         Skulle man inte vara så övertygad om det goda samhällets intentioner hade man kunnat bli lite misstänksam.

 • Rädda liv, skriv på mot obligatorisk injektion via covidpasset.
  https://dejavu.legal (texten finns på ett otal språk)
  Det behövs många fler namn för att nå fram till EUs krav på antal.
  Första steget (50 000) uppnåddes så juristerna fortsätter, men ikväll finns bara 85 000 av nödvändiga 250 000 till nästa procedursteg, enligt EUs regelverk.

 • Rädda liv, skriv på mot obligatorisk injektion via covidpasset.
  https://dejavu.legal (texten finns på ett otal språk)
  Det behövs många fler namn för att nå fram till EUs krav på antal.
  Första steget (50 000) uppnåddes så juristerna fortsätter, men ikväll finns bara 85 000 av nödvändiga 250 000 till nästa procedursteg, enligt EUs regelverk.

 • Tack så jättemycket Emigrant och Tintov för era mycket bra svar. Nu får man detta till sig också:

  “Skäms du för ditt beslut att inte vaccinera dig, eller är det andras beslut? Du bör ju tala om för dina gamla kamrater att du inte vaccinerat dig så att dom också kan ta ställning ifall dom vill träffas 

  Du bör väl tänka dig för innan du planerar något över huvudtaget innan restriktionerna är över”

  Oerhört tragiskt. Kanske ni har rätt och lika bra att relationen med familjemedlemmen få rinna ut i sanden. Suck… 

  • Hemskt vad dom går på, sorgligt.

   Jag tror det bästa är att ignorera och inte svara, för oavsett vad du svarar så fortsätter de att skuldbelägga dej.

   Alternativt, säg till dom att du inte vill diskutera corona och vaccinet. Då har du gjort klart för dom och fortsätter dom kan du ignorera, för du har då varit rak och tydlig och förstår dom inte det och inte respekterar det så är det tragiskt.

  • Var och följer sin egen övertygelse. Sen får man själv ta konsekvenserna av det man valt. Det gäller både den tänkande människan som hennes motsats.

   Själv orkar jag inte ens diskutera med vissa människor eftersom det oftast bara framkallar en deprimerat ångestfylld undergångskänsla.

   Tror jag ska fixa T-shirts och/eller keps med trycket “OVACCINERAD” så att de genmodifierade håller säkert avstånd mot mig tills dess att experimentet är över.

   • Det är så sant Anders och det är så trist att det blivit så.

    Det var riktigt bra förslag med T-shirt så de vaccinerade håller sej på behörigt avstånd :-).

    • Jag tänkte mer på att sy på en gul stjärna på ytterplagget med en diskret inskription som t.ex. “ovaccinerad” eller varför inte “parias”.

    • Eftersom det är ett experiment så är det ju ingen som vet vad som händer över tid, utan den som lever eller överlever får se. Men de säger ju att normala människor i kontakt med “vaccinerade” får känningar av någonting. Ett fenomen som tydligen även Pfizer var intresserade av under nån preliminär studie.

    • Om det kan vi bara gissa, men idag är det få saker som förvånar mej. För egen del tar jag det säkra före det osäkra och håller behörigt avstånd från de vaccinerade. Dock kommer man säkerligen att bli idiotförklarad av de som tagit vaccinet.

     Visst är det hemskt så som det blivit och så uppdelade folket är i denna frågan, det är värre än i politiken. Vi ska ju vara enade mot makten, det är vår enda chans att vinna, så vi lär alltså förlora, hur stort återstår att se……..

    • Vi ska inte vara rädda för varandra!

     Det finns enkla, effektiva, förebyggande metoder och behandlingar att ta till.

     Ett av flera syften med denna agenda är Divide et impera – härska genom att söndra.

     Vi ska svara med enighet och sammanhållning.

     Här är en text som jag googlade fram från någon som tillhör något samfund jag inte känner till. Men orden är tänkvärda!
     https://www.andreaskyrkan.se/aktuellt/taenkvaert/654-var-inte-raedda

  • Erik, jag citerar några väl valda ord (minns ej vem som stod för dem):”You and everyone else are welcome to do whatever they want with your own bodies but, do not waive your jabbed status at me like a badge of honour. Every single person who uses their freedom of choice to do so is another nail in the coffin of my right to chose not to. I view every instance only as a badge of naivety and stupidity and another step towards vax passports, social crediting and abject totalitarianism that we move closer towards globally every day while the masses sit glued to their TV’s believing every single (proven) lie they are told by a media that is owned by the same people who are running this oft rehearsed pantomime”.

   Vi lever i en tid där mängder med människor kommer ställas inför dylika utmaningar. Det är viktigt att bejaka sin egen sanning och inte vika ned sig pga. rädsla. Personligen förundras jag över hur enormt känsloladdad diskussionen är rörande denna injektion. En del av befolkningen laddas via MSM och det verkar som tankegångar stänger av för kritiskt tänkande och det leder till omedvetenhet. Det senare är väl exakt vad allt handlar i ett högre existentiellt perspektiv – det vi möter kommer egentligen från oss själva.

   • Tack Åsa, men vad betyder: “but, do not waive your jabbed status at me like a badge of honour” på svenska?

    • Ordagrant typ “men, vifta inte din vaccinstatus mot mig som nån sort hedersmedalj (eller -betygelse)”. Du kan skänka tolkningsavgiften till Torbjörn. 🙂

     • Ok, något sådan anade jag också av sammanhanget att döma, men ville veta ordagrant; för inte betyder “jabbed status” vaccinstatus? Men tack.
       
      Översättningar är en värld för sig och här finns två olika synsätt: en där man slaviskt översätter ord för ord och om man översätter tillbaka så ska originaltexten poppa upp igen och ett annat synsätt som lägger mer betoning på målspråket: alltså från engelska till svenska ska översättningsversion 1, när den översätts tillbaka, vara exakt på ordet samma som engelska original texten och version 2 bygger på stor kunskap i svenska språket där översättningen betonar svenska utryck och satsdelar som ligger rätt i munnen hos en svensk. Hoppas jag uttrycket mig någorlunda tydligt.     

      • Jag fattar vad du menar och att du redan förstod vad du ville ha översatt. Men sen är ju amerikanska inte direkt ren engelska utan mer en slangversion av det. Men vaccinstatus är väl inte heller en ordagrann översättning av det slanguttrycket.

  • “den samlade vetenskapen i världen vädjar till”

   Lite oklart när den nya Guden kom till jorden? Men den “samlade vetenskapen” brukar allt som oftast få agera allsmäktig Gud för människor som vägrar ta ansvar för sig själva, och istället vill att alla andra skall vara ansvarsfulla. För det är ju naturligtvis ansvarsfullt att göra som alla andra, se bara på alla trevliga krig vi haft…….

   Känner igen det där. Vacciner, strålning, GMO, osv. Alltid har den “samlade vetenskapen” sagt sitt. Och liksom Gud inte skall ifrågasättas, så skall “vetenskapen” aldrig ifrågasättas.

   Själv brukar jag bara ställa en enda fråga tillbaks, sen brukar det bli tyst.

   “Hur många studier har du själv läst, vi kan väl diskutera den du tycker är bäst”.

   Och då brukar diskussionen vara över. De vetenskapstroende har nämligen aldrig själva haft en uppenbarelse av vetenskapen. Det dagliga andliga livet med studier, rannsakning, kritisk granskning osv sysslar de inte med. Men dogmer älskar man.

   Så när det kryper fram att de inte läst en enda studie så är diskussionen över.

   Var finns den “samlade vetenskapen” om att myndigheter och regeringar någonsin har haft sina medborgares (med-borgenärer) bästa i åtanke. När jag tänker efter, när i världshistorien har den styrande eliten haft det allmännas bästa i åtanke?

   Finns det något exempel? Varför skulle det vara annorlunda nu?

   • Den stora massan har guldfiskminne. Sen finns det en kategori människor som när man säger att man kan bevisa något får till svar att “de tänker inte titta, eftersom de inget vill veta”. Människan är den enda art som har förmåga att kunna rationalisera bort verkligheten. Inte ens insekter är så korkade. Själv måste jag veta oavsett hur den kunskapen än ser ut.

  • Vidare kan man ju nämna att ingen lovar att man inte kan bli sjuk eller inte kan smitta andra efter att blivit vaccinerad. Utan det man säger är att man blir ‘mindre’ sjuk och har mindre risk att hamna på IVA. Så det spelar inte så stor roll för spridningen kan man tycka om man fortfarande kan smitta folk och dessutom kanske asymptotiskt eftersom man kanske inte idet fallet märker att man är sjuk och tror det är pollen. Så i princip så är det ju värre att vara vaccinerad och träffa ovaccinerade. Man kan ju fråga sig om man litar så på vaccinet varför man ser ett problem att träffa någon ovaccinerad när man ändå är vaccinerad, skulle man inte vara skyddad då? Vad är man egentligen rädd för?? Argumenterar man för personen kan vara smittad av en mutation som kan smitta den vaccinerade så är det ju ändå lika stor risk att en annan vaccinerad smittar dig med den mutationen.

 • Hej alla! Behöver hjälp; fick detta mail från en familjemedlem, hur skulle ni svara på detta:

  Hej
  
  Vi har inga planer för sommaren ännu. Först måste vi ju vara färdig vaccinerande, svårt att planera något innan. Dom har ju inte släppt på några restriktioner ännu 
   
  Sedan att du inte vill berätta varför du inte tänker vaccinera dig är märkligt. Kan väl inte vara en hemlighet. dels skriver du att det är medicinska skäl, dels att det är upp dig. Så kan man kanske tänka, men det kan väl inte vara upp till dig att riskera att bli smittad, bli allvarligt sjuk, kanske inte klara av det eller ve och fasa gå runt och smitta människor och ha deras smitta på sitt samvete.

  Har en läkare sagt att du kan inte vaccinera dig pga sjukdom så skulle jag be att få en annans läkares åsikt om det .
  Att vi inte kan vill eller vågar umgås med människor som väljer bort ett vaccin som den samlade vetenskapen i världen vädjar till att man skall ta är ju inte så svårt att förstå.
   
  Hoppas verkligen att jag får ett svar på det här mailet”

  Hjälp. Vad ska man säga???

  • Det kvittar nog vad du svarar, eftersom dom redan bestämt sej för sin åsikt. Den får dom ha, precis som du och jag får ha vår åsikt. Att ge sej in i diskussion med de som svalt propagandan med hull och hår är troligtvis helt meningslöst och slutar mest troligt med osämjan. Kanske bäst att bara ignorera och se tiden an.

  • Det går inte att prata med sådana som är så rädda för smittan. Det spelar ingen roll vad du säger. Jag skulle bara sitt helt lugnt och vänta. Snart faller det här i glömska och prata så lite som möjligt om vaccinet.

   Det där känns ju inte som vänner som skriver sådär.

  • Skulle aldrig falla mig in att klandra bekanta som avstår sprutorna.
   Upplever också bredsidan argument du redovisar.

   Det är eg. ogörligt ge svar, det blir i så fall till att länka mängder tunga referenser som ändå kommer att avfärdas med motiveringen, SVT Rapport inte behandlat något i dina länkar, således FejkNews.

  • Jag tycker nog man kan framföra och motivera sin ståndpunkt att välja bort “vaccinet”.

   Själv skulle jag svara något i stil med:
   1. 99,95 procent av alla under 70 år överlever covid.
   2. Läkemedelsverkets redovisar ett antal dödsfall och allvarliga biverkningar.
   3. Vaccinet är experimentellt och manipulerar egna immunförsvaret, vilket man inte bör utsätta sig för.
   4.mRNA “vaccinet” får immunförsvaret att producera spikprotein och är inte ett vaccin.
   5. Det finns andra och säkrare behandlingar mot Covid-19.
   6 etcetera

  • “..det kan väl inte vara upp till dig att riskera att bli smittad” säger dom. Dvs om du tar vaccinet (fast eg. inte ett vaccin enl def.) så är de uppenbarligen övertygade om att du inte kan bli smittad. Men sen säger dom att du är ansvarig för att smitta andra också. Men du är ju den avvikande, de andra har ju tagit vaccinet! Om de kan bli smittade så faller ju argumentet att man ska ta det?

 • Om någonting inträffar under ett experiment så måste man beakta alla experimentparametrar. Speciellt då det preparat med okänd verkan som man experimenterar med eftersom det är själva syftet med hela experimentet.

 • Om lögn är lögn och inget annat finns som är värre, så vad är medvetna vantolkningar ämnat att mörka om inte sju resor värre. Naturligtvis beror ökningen på IVA på genocinerna. Vaccinet ÄR viruset.  

 • Tack så jättemycket Emigrant och Tintov för era mycket bra svar. Nu får man detta till sig också:

  “Skäms du för ditt beslut att inte vaccinera dig, eller är det andras beslut? Du bör ju tala om för dina gamla kamrater att du inte vaccinerat dig så att dom också kan ta ställning ifall dom vill träffas 

  Du bör väl tänka dig för innan du planerar något över huvudtaget innan restriktionerna är över”

  Oerhört tragiskt. Kanske ni har rätt och lika bra att relationen med familjemedlemmen få rinna ut i sanden. Suck… 

  • Hemskt vad dom går på, sorgligt.

   Jag tror det bästa är att ignorera och inte svara, för oavsett vad du svarar så fortsätter de att skuldbelägga dej.

   Alternativt, säg till dom att du inte vill diskutera corona och vaccinet. Då har du gjort klart för dom och fortsätter dom kan du ignorera, för du har då varit rak och tydlig och förstår dom inte det och inte respekterar det så är det tragiskt.

  • Var och följer sin egen övertygelse. Sen får man själv ta konsekvenserna av det man valt. Det gäller både den tänkande människan som hennes motsats.

   Själv orkar jag inte ens diskutera med vissa människor eftersom det oftast bara framkallar en deprimerat ångestfylld undergångskänsla.

   Tror jag ska fixa T-shirts och/eller keps med trycket “OVACCINERAD” så att de genmodifierade håller säkert avstånd mot mig tills dess att experimentet är över.

   • Det är så sant Anders och det är så trist att det blivit så.

    Det var riktigt bra förslag med T-shirt så de vaccinerade håller sej på behörigt avstånd :-).

    • Jag tänkte mer på att sy på en gul stjärna på ytterplagget med en diskret inskription som t.ex. “ovaccinerad” eller varför inte “parias”.

    • Eftersom det är ett experiment så är det ju ingen som vet vad som händer över tid, utan den som lever eller överlever får se. Men de säger ju att normala människor i kontakt med “vaccinerade” får känningar av någonting. Ett fenomen som tydligen även Pfizer var intresserade av under nån preliminär studie.

    • Om det kan vi bara gissa, men idag är det få saker som förvånar mej. För egen del tar jag det säkra före det osäkra och håller behörigt avstånd från de vaccinerade. Dock kommer man säkerligen att bli idiotförklarad av de som tagit vaccinet.

     Visst är det hemskt så som det blivit och så uppdelade folket är i denna frågan, det är värre än i politiken. Vi ska ju vara enade mot makten, det är vår enda chans att vinna, så vi lär alltså förlora, hur stort återstår att se……..

    • Vi ska inte vara rädda för varandra!

     Det finns enkla, effektiva, förebyggande metoder och behandlingar att ta till.

     Ett av flera syften med denna agenda är Divide et impera – härska genom att söndra.

     Vi ska svara med enighet och sammanhållning.

     Här är en text som jag googlade fram från någon som tillhör något samfund jag inte känner till. Men orden är tänkvärda!
     https://www.andreaskyrkan.se/aktuellt/taenkvaert/654-var-inte-raedda

  • Erik, jag citerar några väl valda ord (minns ej vem som stod för dem):”You and everyone else are welcome to do whatever they want with your own bodies but, do not waive your jabbed status at me like a badge of honour. Every single person who uses their freedom of choice to do so is another nail in the coffin of my right to chose not to. I view every instance only as a badge of naivety and stupidity and another step towards vax passports, social crediting and abject totalitarianism that we move closer towards globally every day while the masses sit glued to their TV’s believing every single (proven) lie they are told by a media that is owned by the same people who are running this oft rehearsed pantomime”.

   Vi lever i en tid där mängder med människor kommer ställas inför dylika utmaningar. Det är viktigt att bejaka sin egen sanning och inte vika ned sig pga. rädsla. Personligen förundras jag över hur enormt känsloladdad diskussionen är rörande denna injektion. En del av befolkningen laddas via MSM och det verkar som tankegångar stänger av för kritiskt tänkande och det leder till omedvetenhet. Det senare är väl exakt vad allt handlar i ett högre existentiellt perspektiv – det vi möter kommer egentligen från oss själva.

   • Tack Åsa, men vad betyder: “but, do not waive your jabbed status at me like a badge of honour” på svenska?

    • Ordagrant typ “men, vifta inte din vaccinstatus mot mig som nån sort hedersmedalj (eller -betygelse)”. Du kan skänka tolkningsavgiften till Torbjörn. 🙂

     • Ok, något sådan anade jag också av sammanhanget att döma, men ville veta ordagrant; för inte betyder “jabbed status” vaccinstatus? Men tack.
       
      Översättningar är en värld för sig och här finns två olika synsätt: en där man slaviskt översätter ord för ord och om man översätter tillbaka så ska originaltexten poppa upp igen och ett annat synsätt som lägger mer betoning på målspråket: alltså från engelska till svenska ska översättningsversion 1, när den översätts tillbaka, vara exakt på ordet samma som engelska original texten och version 2 bygger på stor kunskap i svenska språket där översättningen betonar svenska utryck och satsdelar som ligger rätt i munnen hos en svensk. Hoppas jag uttrycket mig någorlunda tydligt.     

      • Jag fattar vad du menar och att du redan förstod vad du ville ha översatt. Men sen är ju amerikanska inte direkt ren engelska utan mer en slangversion av det. Men vaccinstatus är väl inte heller en ordagrann översättning av det slanguttrycket.

  • “den samlade vetenskapen i världen vädjar till”

   Lite oklart när den nya Guden kom till jorden? Men den “samlade vetenskapen” brukar allt som oftast få agera allsmäktig Gud för människor som vägrar ta ansvar för sig själva, och istället vill att alla andra skall vara ansvarsfulla. För det är ju naturligtvis ansvarsfullt att göra som alla andra, se bara på alla trevliga krig vi haft…….

   Känner igen det där. Vacciner, strålning, GMO, osv. Alltid har den “samlade vetenskapen” sagt sitt. Och liksom Gud inte skall ifrågasättas, så skall “vetenskapen” aldrig ifrågasättas.

   Själv brukar jag bara ställa en enda fråga tillbaks, sen brukar det bli tyst.

   “Hur många studier har du själv läst, vi kan väl diskutera den du tycker är bäst”.

   Och då brukar diskussionen vara över. De vetenskapstroende har nämligen aldrig själva haft en uppenbarelse av vetenskapen. Det dagliga andliga livet med studier, rannsakning, kritisk granskning osv sysslar de inte med. Men dogmer älskar man.

   Så när det kryper fram att de inte läst en enda studie så är diskussionen över.

   Var finns den “samlade vetenskapen” om att myndigheter och regeringar någonsin har haft sina medborgares (med-borgenärer) bästa i åtanke. När jag tänker efter, när i världshistorien har den styrande eliten haft det allmännas bästa i åtanke?

   Finns det något exempel? Varför skulle det vara annorlunda nu?

   • Den stora massan har guldfiskminne. Sen finns det en kategori människor som när man säger att man kan bevisa något får till svar att “de tänker inte titta, eftersom de inget vill veta”. Människan är den enda art som har förmåga att kunna rationalisera bort verkligheten. Inte ens insekter är så korkade. Själv måste jag veta oavsett hur den kunskapen än ser ut.

  • Vidare kan man ju nämna att ingen lovar att man inte kan bli sjuk eller inte kan smitta andra efter att blivit vaccinerad. Utan det man säger är att man blir ‘mindre’ sjuk och har mindre risk att hamna på IVA. Så det spelar inte så stor roll för spridningen kan man tycka om man fortfarande kan smitta folk och dessutom kanske asymptotiskt eftersom man kanske inte idet fallet märker att man är sjuk och tror det är pollen. Så i princip så är det ju värre att vara vaccinerad och träffa ovaccinerade. Man kan ju fråga sig om man litar så på vaccinet varför man ser ett problem att träffa någon ovaccinerad när man ändå är vaccinerad, skulle man inte vara skyddad då? Vad är man egentligen rädd för?? Argumenterar man för personen kan vara smittad av en mutation som kan smitta den vaccinerade så är det ju ändå lika stor risk att en annan vaccinerad smittar dig med den mutationen.

 • Hej alla! Behöver hjälp; fick detta mail från en familjemedlem, hur skulle ni svara på detta:

  Hej

  Vi har inga planer för sommaren ännu. Först måste vi ju vara färdig vaccinerande, svårt att planera något innan. Dom har ju inte släppt på några restriktioner ännu 
   
  Sedan att du inte vill berätta varför du inte tänker vaccinera dig är märkligt. Kan väl inte vara en hemlighet. dels skriver du att det är medicinska skäl, dels att det är upp dig. Så kan man kanske tänka, men det kan väl inte vara upp till dig att riskera att bli smittad, bli allvarligt sjuk, kanske inte klara av det eller ve och fasa gå runt och smitta människor och ha deras smitta på sitt samvete.

  Har en läkare sagt att du kan inte vaccinera dig pga sjukdom så skulle jag be att få en annans läkares åsikt om det .
  Att vi inte kan vill eller vågar umgås med människor som väljer bort ett vaccin som den samlade vetenskapen i världen vädjar till att man skall ta är ju inte så svårt att förstå.
   
  Hoppas verkligen att jag får ett svar på det här mailet”

  Hjälp. Vad ska man säga???

  • Det kvittar nog vad du svarar, eftersom dom redan bestämt sej för sin åsikt. Den får dom ha, precis som du och jag får ha vår åsikt. Att ge sej in i diskussion med de som svalt propagandan med hull och hår är troligtvis helt meningslöst och slutar mest troligt med osämjan. Kanske bäst att bara ignorera och se tiden an.

  • Det går inte att prata med sådana som är så rädda för smittan. Det spelar ingen roll vad du säger. Jag skulle bara sitt helt lugnt och vänta. Snart faller det här i glömska och prata så lite som möjligt om vaccinet.

   Det där känns ju inte som vänner som skriver sådär.

  • Skulle aldrig falla mig in att klandra bekanta som avstår sprutorna.
   Upplever också bredsidan argument du redovisar.

   Det är eg. ogörligt ge svar, det blir i så fall till att länka mängder tunga referenser som ändå kommer att avfärdas med motiveringen, SVT Rapport inte behandlat något i dina länkar, således FejkNews.

  • Jag tycker nog man kan framföra och motivera sin ståndpunkt att välja bort “vaccinet”.

   Själv skulle jag svara något i stil med:
   1. 99,95 procent av alla under 70 år överlever covid.
   2. Läkemedelsverkets redovisar ett antal dödsfall och allvarliga biverkningar.
   3. Vaccinet är experimentellt och manipulerar egna immunförsvaret, vilket man inte bör utsätta sig för.
   4.mRNA “vaccinet” får immunförsvaret att producera spikprotein och är inte ett vaccin.
   5. Det finns andra och säkrare behandlingar mot Covid-19.
   6 etcetera

  • “..det kan väl inte vara upp till dig att riskera att bli smittad” säger dom. Dvs om du tar vaccinet (fast eg. inte ett vaccin enl def.) så är de uppenbarligen övertygade om att du inte kan bli smittad. Men sen säger dom att du är ansvarig för att smitta andra också. Men du är ju den avvikande, de andra har ju tagit vaccinet! Om de kan bli smittade så faller ju argumentet att man ska ta det?

 • Om någonting inträffar under ett experiment så måste man beakta alla experimentparametrar. Speciellt då det preparat med okänd verkan som man experimenterar med eftersom det är själva syftet med hela experimentet.

 • Om lögn är lögn och inget annat finns som är värre, så vad är medvetna vantolkningar ämnat att mörka om inte sju resor värre. Naturligtvis beror ökningen på IVA på genocinerna. Vaccinet ÄR viruset.  

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *