M. Adams: Hyperinflation och kollaps väntar USA

2
M. Adams. Foto: Eget verk
M. Adams. Foto: Eget verk

EKONOMI & OPINION. M. Adams skriver i ett nyhetsbrev, om hans senaste podcast, sedelpressandet i USA, hyperinflation och stängning av amerikanska raffinaderier och hackningen av ett datasystemen som styr en stor amerikansk pipeline. Konsekvensen blir samhällskaos och depression.

“Vi går nu genom de första stadierna av hyperinflation och kollapsen av den skuldbaserade dollarn, eftersom priserna på nästan allt fortsätter att skjuta i höjden dag för dag. Federal Reserves massiva tryckning av biljoner dollar som skjuts in i ekonomin via “stimulansåtgärder” överhettar efterfrågan på varor som trä, koppar, aluminium och järn.

Så vi har nu en regering som förstör penningtillförseln och den produktiva ekonomin genom ett oändligt pengatryckande. Slutresultatet blir bortom alla tvivel: fri hyperinflation, brist på mat, bränsle och andra varor samt en snabb kollaps av de småföretag som driver nationen (USA).

I slutändan betyder detta också kollapsen av stora amerikanska städer som hamnar i kaos och laglöshet allt medan de sista kvarvarande resterna av det civiliserade samhället försvinner.”

BBC skriver att USA utfärdade nödläge i söndags efter att Colonial Pipeline drabbats av en så kallad ransomware-cyberattack. Rörledningen transporterar 2,5 miljoner tunnor om dagen vilket utgör 45% av östkustens leverans av diesel, bensin och flygbränsle.

M. Adams är en stark dissident röst i USA som senaste 20 åren kommenterar frågor om hälsa, vård, ekonomi och självförsörjning. Han är utkastad från YouTube. Google raderade vid en tidpunkt alla sökträffar till hans sajter. Han flyttade sina videos till videoplattformen Br*ght*n som Facebook kan förbjuda länkar till om de postas på Facebook.

Länk till Podcast (byt ut * till o):
Brighte*n.c*m/2d4f8741-3e49-4a3d-a5d0-f6609cc49068

Text: NewsVoice

NewsVoice beskyddar det fria ordet genom att ge utrymme för det fria ordet i formen av fria opinionsbildande debattartiklar och som i detta fall, en granskande podcast.


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelNya Riks avslöjar: Talman Andreas Norlén i härva med mediestöd
Nästa artikelLars Hässler: Så byggde Socialdemokraterna den djupa staten i Sverige
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
12 maj 2021 kl 16:49

Detta har förutspåtts (dollarns kollaps) i många, många år av flera eminenta förståsigpåare och trots detta har inget hänt. Orsaken är att ingen vill att det skall ske; ska de som måste ske, ska de ske mjukt. Är själv ingen ekonom, vilket kanske bara är en fördel i sammanhangen? I den takt som FED trycker upp nya dollars så förstår ju var och en att värdet för eller senare eroderas och ingen vill förlora. Det betyder att när de sker som måste ske kommer det att gå oerhört fort.   

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
12 maj 2021 kl 18:39