M. Adams: Hyperinflation och kollaps väntar USA

publicerad 12 maj 2021
- av NewsVoice
M. Adams. Foto: Eget verk
M. Adams. Foto: Eget verk
M. Adams. Foto: Eget verk

EKONOMI & OPINION. M. Adams skriver i ett nyhetsbrev, om hans senaste podcast, sedelpressandet i USA, hyperinflation och stängning av amerikanska raffinaderier och hackningen av ett datasystemen som styr en stor amerikansk pipeline. Konsekvensen blir samhällskaos och depression.

“Vi går nu genom de första stadierna av hyperinflation och kollapsen av den skuldbaserade dollarn, eftersom priserna på nästan allt fortsätter att skjuta i höjden dag för dag. Federal Reserves massiva tryckning av biljoner dollar som skjuts in i ekonomin via “stimulansåtgärder” överhettar efterfrågan på varor som trä, koppar, aluminium och järn.

Så vi har nu en regering som förstör penningtillförseln och den produktiva ekonomin genom ett oändligt pengatryckande. Slutresultatet blir bortom alla tvivel: fri hyperinflation, brist på mat, bränsle och andra varor samt en snabb kollaps av de småföretag som driver nationen (USA).

I slutändan betyder detta också kollapsen av stora amerikanska städer som hamnar i kaos och laglöshet allt medan de sista kvarvarande resterna av det civiliserade samhället försvinner.”

BBC skriver att USA utfärdade nödläge i söndags efter att Colonial Pipeline drabbats av en så kallad ransomware-cyberattack. Rörledningen transporterar 2,5 miljoner tunnor om dagen vilket utgör 45% av östkustens leverans av diesel, bensin och flygbränsle.

M. Adams är en stark dissident röst i USA som senaste 20 åren kommenterar frågor om hälsa, vård, ekonomi och självförsörjning. Han är utkastad från YouTube. Google raderade vid en tidpunkt alla sökträffar till hans sajter. Han flyttade sina videos till videoplattformen Br*ght*n som Facebook kan förbjuda länkar till om de postas på Facebook.

Länk till Podcast (byt ut * till o):
Brighte*n.c*m/2d4f8741-3e49-4a3d-a5d0-f6609cc49068

Text: NewsVoice

NewsVoice beskyddar det fria ordet genom att ge utrymme för det fria ordet i formen av fria opinionsbildande debattartiklar och som i detta fall, en granskande podcast.


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Är långt ifrån Ekonomi och dess Ekonomer, men i många skeende startas Krig, även om sanktioner också är ekonomiskt krig. Så tänker jag på Väpnat krig, och, kan ett Krig vara lönsamt ekonomiskt för landet. Profeter har det väl Funnits, David Wilkersson, Kan ansågs se framtid. Som järnmuren med Sovjet, det var ju nästan otänkbart att Evangelisera där, samt talar han Profetiskt om Pride rörelsens, som växer, i Samhället och i Kyrkorummen, ” Boken Synen”, det är en förkunnare som talar om detta, och läser och har vart vid Järndörren Sovjet tiden och fick in Biblar.
    https://www.himlentv7.se/vod/player/9019/

    finns Svensk Text.

  • Detta har förutspåtts (dollarns kollaps) i många, många år av flera eminenta förståsigpåare och trots detta har inget hänt. Orsaken är att ingen vill att det skall ske; ska de som måste ske, ska de ske mjukt. Är själv ingen ekonom, vilket kanske bara är en fördel i sammanhangen? I den takt som FED trycker upp nya dollars så förstår ju var och en att värdet för eller senare eroderas och ingen vill förlora. Det betyder att när de sker som måste ske kommer det att gå oerhört fort.   

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *