Polisen tillgrep övervåld för att upprätthålla Pandemilagen under 1:a majtåget

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 maj 2021
- Torbjörn Sassersson
Polisvåld mot frihetsdemonstranter 1 maj 2021. Foto: NewsVoice.se

SVERIGE. Överdrivet polisvåld sattes in mot manifestationen för frihet och sanning i Stockholm den 1 maj 2021, anser deltagare.

Den befälhavande polisen Peter Ågren hävdar att två privatpersoner blev bortförda på grund av våldsamt motstånd. Det rapporterade Adam Westin för Aftonbladet i ett videoreportage.

NewsVoice publicerar en annan bild än Aftonbladet. Redan i ett tidigt skede fördes marschens ledande person Samuel bort under våldsamma omständigheter, något som NewsVoice inte fick med på video. Samuel säger till NewsVoice att polisen dumpade honom vid Kaknästornet c:a 5 kilometer från Vasaparken där manifestationens tal hölls.

Polisen avlägsnade även den oberoende journalisten Ingemar Ljungqvist samt flera andra personer som demonstrerade för sin rätt till yttrandefrihet och samling på allmän plats, något som Regeringen beslutat är otillåtet med hänvisning till pandemilagen.

Video: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq