Polisens 1:a majinsats i Stockholm kostade över 1,5 miljoner kr

-

SVERIGE. Den oberoende journalisten Ingemar Ljungqvist (i bild) som greps av polisen av oklar anledning under förstamajtåget i Stockholm kontaktade Polisen med frågor om den omfattande insatsen som sattes in mot manifestationen.

Text och foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Ljungqvist frågade:

“Vad kostade 1:a maj firandet, dvs uppslutningen av poliser vid Norra Bantorget – Vasaparken…”

“Ser  man det också som ett utmärkt övningstillfälle, inför kommande liknande uppgifter, dvs att en del av kostnader hamnar i polisens utvecklings/utbildnings budget?”

Mats Eriksson som är pressekreterare vid Mediecenter Polisregion Stockholm, besvarade frågorna:

“Personalkostnaderna (i resurstimmar) för insatsen kring 1 maj är cirka 1,500,000 kr. Av det är omkring 1,000,000 kr övertidskostnader och 500,000 kr i ordinarie personalkostnader, dvs personal som redan var inplanerade att arbeta, men blev ”omdisponerade” från tidigare planerat arbete till att arbeta med insatsen.

Till detta kommer det vi kallar för overhead-kostnader, alltså bränsle, slitage på fordon och annan utrustning, men det är svårt att beräkna för just denna insats.

Vi berättar inte hur många poliser som var arbetade med insatsen, inte heller vilken typ av utrustning vi använde oss av, (om det inte redan var synligt).

Allt arbete vi gör ser vi som möjligheter att öva och förbättra vårt arbetssätt, även denna insats. Men det är inget som belastar utbildningskontot.”

Text och foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

3 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Mattias RahmD
8 maj 2021 kl 08:36

Framtida rehabiliteringskostnader kommer att bli många gånger högre; poliser med dåligt samvete som inte kan sova, har ångest, får värk, etc.

Ingemar ljungqvist
Gäst
7 maj 2021 kl 16:14

Men de stora vinsterna med Första Maj var de mänskliga. Polisens ingripande mer av petitesskaraktär: Här utvecklar jag mina tankar runt den: Reflektioner runt Första Maj | AlmaNova

Kalle Hellberg
Gäst
7 maj 2021 kl 13:48

Polisen beskriver tydligt anledningen till att de tar i med hårdhandskar mot denna demonstration, “Allt arbete vi gör ser vi som möjligheter att öva och förbättra vårt arbetssätt, även denna insats.”
De är fullständigt medvetna om att denna demonstration är 100% fredlig, den kommer inte att skada någon polis eller slå sönder bilar och affärer, därför leker man med Gestapo-metoder mot pensionärer, gamla damer med rollator eller sittande i rullstol. Det är skillnad när “Black Lives Matter” eller AFA demonstrerar, då kan det bli våld som polisen är rädda för……

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV