Lars Hässler: Så byggde Socialdemokraterna den djupa staten i Sverige

4
Lars Hässler. Foto: Seglarsnack
Lars Hässler. Foto: Seglarsnack

OPINION. Jag har nyligen här på Det Goda Samhället skrivit om ”En stat i staten” och hur de politiskt korrekta nätverken Hilda och Ruben infiltrerat rättsapparaten i Sverige, men det finns även andra nätverk och organisationer som kidnappat Sverige och utgör, som engelskan uttrycker det, ”The Deep State”.

Text: Lars Hässler, artikeln har tidigare publicerats Det Goda Samhället | Foto: Seglarsnack

Dessa nätverk går in i varandra och dess medlemmar växlar mellan olika S-dominerade skattefinansierade organisationer, myndigheter, kyrkan och olika muslimska sammanslutningar. Johan Westerholm på www.ledarsidorna.se har skrivit mycket om detta här (bakom betalvägg).

Socialdemokraternas Tro och Solidaritet (f d Broderskapsrörelsen), är ett sådant nätverk. De är trots sin ringa storlek med c:a 3000 medlemmar, en av de mest inflytelserika delarna av arbetarrörelsen, mycket mer än LO med sina dryga 1,2 miljoner medlemmar. Inne i Tro och Solidaritet finns det en ”stat i staten”, nämligen föreningen Hjärta. Denna har sin formella partihemvist i Stockholms Arbetarekommun, men är samtidigt Tro och Solidaritets Stockholmsavdelning.

Hjärta är i sin tur intimt sammankopplad med kvinnonätverket Rebella i Stockholms Arbetarekommun. Rebella blev känt när föreningens dåvarande ordförande muslimen Omar Mustafa blev tvungen att välja mellan Socialdemokraterna och Islamiska Förbundet i Sverige.

En annan muslim som satt i Hjärtas styrelse fram till 2013 var Rashid Musa, tidigare ordförande för föreningen Sveriges Unga Muslimer, SUM. Såväl Mustafa som Musa satt i Hjärtas styrelse fram tills 2013 och Mustafa var dess ordförande. Denna organisation förlorade 2019 rätten till att uppbära statsbidrag från Myndigheten för Ungdoms- och Civilsamhällesfrågor.

Ytterligare en person involverad i dessa kluster är Sara Gunnerud. Hon sitter i föreningen Hjärtas styrelse och är författare till boken ”Ordets makt i politiken”. Gunnerud var kampanjledare för Lena Sommestad när denna utmanade Nalin Pekgul – känd för sin kritik av det Muslimska brödraskapet – om ordförandeposten i den socialdemokratiska sidoorganisationen S-kvinnor. Efter det att Pekgul förlorat mot Sommestad blev Gunnerud inledningsvis ombudsman på S-kvinnor, gick sedan över till studieförbundet Ibn Rushd för att 2020 gå över till ABF Stockholm.

Ordföranden för Tro och Solidaritet är sedan 2020 muslimen Sara Kukka-Salam och vice ordförande Jesper Eneroth, son till infrastrukturminister Tomas Eneroth. De efterträdde professor Ulf Bjereld respektive Egyptenfödda Mariam Osman Sherifay, den senare rektor för Kista folkhögskola som ingår i Muslimska brödraskapets svenska kluster.

Andra medlemmar är biståndsmyndigheten Sida:s generaldirektör Carin Jämtin samt näringsminister Ibrahim Baylan. Socialdemokraterna hade 2014 ett trettiotal riksdagsledamöter som var medlemmar i Tro och Solidaritet. Sidoorganisation har även varit representerad i regeringskansliet som opolitiska tjänstemän. Den tidigare ordföranden Peter Wejderud anställdes som kansliråd på UD:s enhet för konflikthantering av f d utrikesminister Margot Wallström.


Peter Wejderud gjorde sig känd 2011 när han menade att socialdemokraterna skulle ha överseende med muslimers hat mot homosexuella och att homofobi bland muslimska socialdemokrater kunde vara acceptabelt eftersom dessa inte hunnit lika långt i sin politiska utveckling som andra medlemmar.


 

Omar Mustafas kurskamrat från Bommersviksakademin är Equmeniakyrkans diakon Anna Ardin. Hon är känd/ökänd som en av Julian Assanges ”älskarinnor” (hon anmälde Assange för sexuella övergrepp) men även för Tro och Solidaritets och Föreningen Hjärtas bok ”Politisk och profetisk diakoni”. Ardin har ett brett stöd i Svenska kyrkan; bl a av f d ärkebiskop KG Hammar, för sin omdaning av diakonins roll i trossamfunden. Hon har vidare, tillsammans med Svenska kyrkans och Miljöpartiets Joakim Kroksson, velat profetförklara Greta Thunberg. Ardin sitter i såväl Hjärtas som Tro och Solidaritets styrelse.

Det finns ytterligare kända namn i de två organisationerna, t ex tidigare styrelseledamöter som Helle Klein – präst, debattör, chefredaktör för Dagens Arbete. Hon var den kristna kyrkans tankesmedja Segloras mest kritiska person mot initiativet “Mitt Kors”, startat av bl a prästerna Annika Borg och Helena Edlund. Seglora kom att anklaga de som var engagerade i kristnas rättigheter i Mellanöstern för rasism.

Bland medlemmarna i Seglora märks även bl a konvertiten Helena Hummasten Benaouda, tidigare ordförande för Sveriges Muslimska Råd och aktiv församlingsmedlem i Stockholms moské. Hon är svärmor till Munir Awad som dömdes för förberedelserna av ett terrorattentat riktat mot danska Jyllandsposten. Vidare finner man Mohammad Fazlhashemi, professor i islamisk teologi och Kristina Persdotter, tidigare statssekreterare åt statsminister Stefan Löfven, idag statssekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström.

Kristina Persdotter var ledande under det s.k. Hijab-uppropet 2013 som leddes av den muslimska aktivisten Fatima Doubakil, medlem i Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén, MMRK. Denna organisation är att anse som en av Muslimska brödraskapets nätverksorganisationer och Doubakil är en av dem två som stämt det tidigare s-kommunalrådet i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson för förtal när hon menade att Doubakil var politiskt extrem. Hermansson friades i tingsrätten, men Doubakil har överklagat domstolsbeslutet till hovrätten (ej avgjort ännu). Seglora smedja driver även frågan om att göra den muslimska högtiden Eid till svensk högtid och helgdag.

Den kanske viktigaste länkenmellan Hjärta och Tro och den socialdemokratiska partiledningen är statsministerns hustru Ulla Löfven. Hon var, fram tills Stefan Löfven blev vald till partiordförande, f d partisekreterare Carin Jämtins närmaste medarbetare som politisk sekreterare med ansvar för kontakten med de religiösa samfunden. Ulla Löfven sitter idag som förtroendevald i Kyrkomötet.

Sammanfattningsvis kan man säga att Tro och Solidaritet, Hjärta och Seglora nu manövrerat ut det avsevärt mycket större LO som maktbas i det socialdemokratiska partiet. Man ser även att det är kommunicerande kärl och personalunioner mellan Socialdemokraterna, sidoorganisationerna och Svenska kyrkan. De bildar den maktbas som alla i partiet måste förhålla sig till, en maktbas som dessutom har en lång historia med det Muslimska brödraskapet.

Sidoorganisationerna är de absolut viktigaste språngbrädorna för en vidare politisk karriär och de kommer att fylla funktionen som rekryteringsbas för nästa generations generaldirektörer, ambassadörer, kansliråd, statssekreterare och politiskt sakkunniga i regeringskansliet.  
 
Ovanstående visar på hur Socialdemokraterna skapat den djupa staten – en skrämmande utveckling som kommer att bli svår att förändra vid ett eventuellt maktskifte.

Text: Lars Hässler

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
15 maj 2021 kl 09:01

Tack för utmärkt sammanfattning!

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
14 maj 2021 kl 16:40

Artikeln borde ha nämnt att Sveriges muslimska råd (SMR) år 1994 tog initiativ till en delaktighet i Sverige och få muslimer mer aktiva i svensk politik.
Vid den tidpunkten kallades London för Londonistan av tolv länder som med fog anklagade britterna för att uppmuntra islamism och ökad muslimsk makt. Det muslimska brödraskapet bildades under brittisk överhöghet och inte bara liknade frimureriet utan medlemmar i europeiska frimureriet var med i MB från början.
. . .
MB är en mellanhand för det intrigerande brittiska imperiet.
. . .
Sossarna är som rön i vinden för såna erfarna intrigmakare som britterna och de nätverk dom stöder.
. . .
MB är det anglosaxiska imperiets ombud.
Avsikten från britternas stöd har hela tiden varit uttalat att använda muslimer i britternas önskade krig mot Ryssland.
. . .
Vad är britternas avsikt med att muslimerna tar över Sverige? Min gissning är att via muslimerna kunna underlätta för kommande krig mot Ryssland och antagligen på längre sikt Kina.
. . .
De ständigt upprepade lögnerna om Xinjang ingår i hjärntvätten.
. . .
För krigsändamål är hög barnproduktion av värde. Svenska skattebetalare passar britterna bra som medhjälpare i uppbyggnaden av jihad-kämpar mot det kristna Ryssland.
. . .
Britterna har givetvis räknat ut att med massor av muslimer i väst finns det större chans att splittra Rysslands kristna och muslimer.
. . .
Britterna agerar långsiktigt och vårt etablissemang misstänker aldrig nånting.
SEE NO EVIL

Ulf ClaréusD
13 maj 2021 kl 18:01

En mycket bra och lärorik artikel. Egentligen inget nytt som företeelse betraktat, men namnen på landsförrädarna och de invasiva muslimerna, är i de flesta fall nya för mig, som ju aldrig har haft någon direkt eller indirekt anknytning till politik, men som dock sedan mitten av 60-talet blev klart medveten om att ett paradigmskifte hade skett i Sverige. Vänstervåg, Vietnamkrig, 68:orna ja hela skiten har jag följt från ett parallellspår nu under mer än 55 år. Redan i början av 70-talet kunde jag tydligt förnimma att de Vänsterblivna skulle köra Sverige i sank vad det lider. Att sedan efter 9/11 även Moderater, m fl skulle ingå i förrädarskaran var oväntat, men blev mycket tydligt, om man som jag hade läst Svenska Dagbladet under alla år. Den blev nu, efter försäljningen till Wall Street storbanker 1998, ett organ för neocons, globalister och kulturmarxister. NATO-anslutning och NWO påstods vara framtiden. Fake News var det enda som gällde för MSM, men ytterst illavarslande var att de statliga medierna, SR och SVT mörkade och ljög hej vilt i sina försvar av Eliten, både här och där. Sverige satt nu rejält fast i den Anglo-amerikansk-sionistiska smeten. Som grädde på moset från 2006 fick vi Fredrik Reinfeldt som härförare av den svenska feministiska bolsjevikdiktaturen, stridshingsten kallad av några och av sossarna för Tvålen.
Men slutet på “denna stinkande soppa” är nära. Tro på Trump och Q!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
13 maj 2021 kl 01:44

Väldigt bra djupdyk i denna stinkande soppa Lars!
Som grädde på moset rapporter fulmedia nu om att tre stycken Bilderbergere ligger i topp i “väljarnas förtroende” där Kristersson och Lööf rusar i ny mätning.

“Ulf Kristersson (M) stärker sitt förtroende bland väljarna och är nu ikapp statsminister Stefan Löfven (S). Det visar en ny Sifo-mätning som gjorts på uppdrag av Expressen. Även Annie Lööf (C) klättrar i mätningen och tryggar sin tredjeplats bland partiledarna. 

https://www.expressen.se/nyheter/kristersson-och-loof-rusar-i-ny-matning/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren