Öppet brev från bötfälld tankebrottsling – Denny Abrahamsson

publicerad 26 maj 2021
- Gästskribent
Denny Abrahmsson (eget verk) och Tingsrätt (Wikimedia commons)
Denny Abrahamsson

Två gånger har jag blivit anmäld av Näthatsgranskaren, Tomas Åberg, som får bidrag från Regeringen för att ange pensionärer. Han anmälde mig också under fingerat namn, Johan Eriksson.

Första anmälan var för att jag i gruppen “Stå upp för Peter Springare” kallat islam en fascistisk ideologi.

Jag skrev också att Islam sanktionerat pedofili. När jag blev frikänd i tingsrätten överklagade åklagaren till hovrätten där jag åter blev friad. Tomas Åberg gav sig inte utan rotade vidare på Facebook. En turkisk kvinna förhörde mig, men vägrade uppge sin religion.

Då tingsrätten valde ett olämpligt datum i slutet av januari 2020 ville jag skjuta fram rättegången då jag medicinerades mot blodproppar i ben och lungor. Mitt läkarintyg som visade att det var olämpligt att flyga avfärdades. Tingsrätten anlitade 4 experter från Socialstyrelsen som ansåg att jag kunde genomföra ett långflyg.

Då jag vägrade infinna mig fick jag 4000 kr i böter som min advokat skulle överklaga till hovrätten. Det skulle göras inom två månader, men utan att jag visste om det blev min advokat inlagd för hjärtproblem så det blev för sent. Ett nytt datum spikades till september, men jag kunde inte komma p.g.a. covid så min advokat fick föra min talan och denna gång blev jag fälld. 20 000 kr i böter och lika mycket i advokatkostnader.

Eftersom jag var för senad med min överklagan till hovrätten bollade dom ärendet vidare till Högsta Domstolen som förra veckan fastställde Tingsrättens dom. Trots att jag skickade utdrag från min patientjournal att jag fick diagnosen bipolär för 16 år sedan och att jag var medicinerad när jag skrev på Facebook.

När man är bipolär kan man i maniska perioder gå upp i varv och vräka ur sig saker som man i normala fall inte gör. I sak ångrar jag inget som jag skrivit, men det kanske var lite obetänkt att kalla invandrarna som gruppvåldtog en 12-årig flicka på en kyrkogård för bruna och svarta odjur.

Dessutom skrev jag allting när jag var i Thailand, men det tog de ingen hänsyn till. Eva på Education4Future har intervjuat mig och även startat ett konto i Blågula Korsets namn för de som har möjlighet att hjälpa mig ekonomiskt då jag bara har 12 000 i pension (märk insättningen med orden: Denny-Böter till Swish-nummer:123-118 54 95).

Allt överskott kommer gå vidare till hemlösa och fattigpensionärer.

Denny Abrahamsson

Relaterat

Här följer ytterligare några artiklar från Samnytt, skrivna av Egor och Simon som jag står i djup tacksamhetsskuld till:

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq