UAP-fenomenen populariseras i USA – En HBTQ-fråga?

publicerad 29 maj 2021
- Torbjörn Sassersson red.
Tic Tac UAP. Image: zztopfila

KULTURKRÖNIKA. Något har hänt med synen på UFO-fenomenen i USA. Etablerade medier har slutat att behandla säkerhetsfrågan, som funnits på den amerikanska försvarsmaktens agenda sedan 1940-talet, som larv. Attitydsförändringen är ett stort steg framåt för de forskare som studerat ämnet, men kanske allra mest för världssamhället.

Text: Torbjörn Sassersson, updaterad kl 22:17

Konsekvenserna är omfattande av flera skäl. USA har inte längre högsta rang i världen som den mest tekniskt utvecklade nationen, om fenomenen handlar om teknologiska fenomen. Pentagon medger att de inte ens känner till fenomenens ursprung (idag kallade Unidentified Aerial Phenomena, UAP), men de vet ändå att objekten, som kan detekteras som fysiska fenomen, samtidigt inte heller lyder naturlagarna när de transporterar sig ner i hav och sjöar, upp ur desamma för att i nästa ögonblick fara ut i rymden eller bara försvinna i intet.

På senare tid har flera etablerade amerikanska medier, inklusive den tidigare presidenten Barack Obama, medgivit att man inte vet mycket om dessa fenomen och deras syften på jorden.

Therese Larsson Hultin på SvD skriver idag i en analys:

Therese Larsson Hultin- Pressfoto: SvD.se
Therese Larsson Hultin- Pressfoto: SvD.se

“Det som tidigare var något av en karriärdödare att prata om, får nu en topplacering i nyhetsflödet. Och alla de stora mediehusen är på bollen.

Till och med det ansedda TV-programmet 60 Minutes, som sänts sedan 1968, hade ett inslag häromveckan om alla de bevis som finns på att flygande föremål siktats – även om de först nästan bad om ursäkt för reportaget.

”Vi har tagit upp många underliga historier i 60 Minutes, men kanske ingen så underlig som denna. Det är historien om hur USA:s regering motvilligt erkänner UAP:er. Mer kända som ufon”, inleddes inslaget.”

En av tre amerikaner tror idag på att UAP:s styrs av aliens

Den oberoende journalisten Sharyl Attkisson redovisar en enkätundersökning som visar att var tredje amerikan tror att UAP:s styrs av utomjordingar, men den senaste utvecklingen, kan rendera nya resultat eftersom intelligenta fenomen alltid leder till möjligheten med en bakomliggande styrande intelligens. Vi vet alla att även de som framstår som “seriösa” i ämnet har exakt den tanken också.

HBTQ?

Frågan är hur etablissemanget ska placera piloterna i händelse av att det visar sig att UFO-fenomenen är förenade med en eller flera främmande civilisationers besök på jorden. BLir det rent utav en HBTQ-fråga eftersom främmande intelligenta arter kan uppfattas som queer?

“Queer är ett brett normkritiskt begrepp vars betydelse inte är helt definierad. Detta hänger samman med att tvetydighet, gränsöverskridande och brott mot “det normala” är en central poäng med queer-begreppet” – Wikipedia

Vi kan bara gissa huruvida främmande intelligent arter, som kan tillverka superfarkoster, är en-, två- eller trekönade. Vi vet inget om hudfärg eller värdegrund. Har de en hyperbol supremacy-uppfattning om sig själva? Röker de hasch? Använder de naturmedicin? Är de socialdemokrater? Är de vaccinerade? Obehaget sprider sig hos de som har behov av kontroll.

Alla regeringar bör tillsätta haverikommissioner i det fall världen fått en ny typ av immigranter. Världshistorien visar att när en tekniskt överlägsen civilisation möter en teknologiskt underlägsen får den senare kliva av tronen. Det kanske är lika bra att USA och Kina att kliver ner redan nu. Queer is here, men låt oss sluta skämta och hålla tillbaka hästarna ett tag till. Tänk om objekten trots allt är kinesiska?

Former official Luis Elizondo on UFOs – Source: CNN

En statlig UAP-rapport presenteras i juni

Trump signerade i slutet av 2020 ett beslut som kräver att Senatens underrättelseutskott ska få en ej hemligstämplad rapport från Pentagon som ska handla om UAP:s.

Luis Elizondo, som NewsVoice tidigare skrivit om (To The Stars Academy), var chef för Pentagons topphemliga avdelning ”Advanced Aerospace Threat Identification Program” (ATTIP). Han hoppas att rapporten är ett första steg mot disclosure.

“Jag hoppas att det här blir en interimsrapport, som följs upp av en mycket mer långtgående rapport. Kongressen och det amerikanska folket förtjänar att höra sanningen.”

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice