Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Kravet på vaccinpass för evenemang kan slopas i Storbritannien

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 31 maj 2021
- NewsVoice redaktion
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass – Nej tack. Licens: Shutterstock.com

VACCINPASS. Storbritannien överväger att skippa vaccinpass som ett lagligt krav för deltagande på evenemang i samhället, rapporterar The Daily Telegraph på söndagen.

De brittiska tjänstemän som arbetar med granskningen av vaccinpassen tror att det inte finns någon chans att lagen kommer att ändras för att kräva folk på redovisning av vaccinationsstatus i Storbritannien, uppges i rapporten.

Storbritanniens konservativa politiker, oppositionslagstiftare och medborgerliga rättighetsgrupper är tveksamma till kravet på vaccinpass. I april signalerade premiärminister Boris Johnson de etiska problemen som COVID-19-vaccincertifieringen medför.

“More than 70 British lawmakers have signaled their opposition to the introduction of so-called vaccine passports that the government is considering bringing in to help to open the economy as it starts lifting COVID-19 lockdown restrictions.”

En talesman för den brittiska Regeringen meddelade i ett e-postmeddelande till Reuters att granskningen av COVID-19-vaccinering dock fortfarande är på gång och att inget beslut ännu har fattats.

Text: NewsVoice. Källa: Reuters

Källa

  • Reuters: Opposition grows against UK vaccine passports


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq