Kravet på vaccinpass för evenemang kan slopas i Storbritannien

1
Vaccinpass - Nej tack. Licens: Shutterstock.com
Vaccinpass – Nej tack. Licens: Shutterstock.com

VACCINPASS. Storbritannien överväger att skippa vaccinpass som ett lagligt krav för deltagande på evenemang i samhället, rapporterar The Daily Telegraph på söndagen.

De brittiska tjänstemän som arbetar med granskningen av vaccinpassen tror att det inte finns någon chans att lagen kommer att ändras för att kräva folk på redovisning av vaccinationsstatus i Storbritannien, uppges i rapporten.

Storbritanniens konservativa politiker, oppositionslagstiftare och medborgerliga rättighetsgrupper är tveksamma till kravet på vaccinpass. I april signalerade premiärminister Boris Johnson de etiska problemen som COVID-19-vaccincertifieringen medför.

“More than 70 British lawmakers have signaled their opposition to the introduction of so-called vaccine passports that the government is considering bringing in to help to open the economy as it starts lifting COVID-19 lockdown restrictions.”

En talesman för den brittiska Regeringen meddelade i ett e-postmeddelande till Reuters att granskningen av COVID-19-vaccinering dock fortfarande är på gång och att inget beslut ännu har fattats.

Text: NewsVoice. Källa: Reuters

Källa

  • Reuters: Opposition grows against UK vaccine passports

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

1 Kommentar
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Roland Pettersson
Roland Pettersson
Gäst
2 juni 2021 kl 12:31

Vaccinpass är verkligen att dela upp folk i vi och dom.