Justin Trudeau extremt glad åt att bli vaccinerad

publicerad 5 juni 2021
- av NewsVoice
Justin Trudeau: Foto: 2017 Canada Summer Games

VACCIN. Kanadas premiärminister Justin Trudeau var mycket exalterad efter att han blev vaccinerad i april med AstaZenekas mRNA-vaccin. Trudeau meddelade under fredagen att Pfizer ska skicka två miljoner doser av sitt Covid-19-vaccin per vecka till Kanada, fram till slutet av augusti 2021.

Premiärministern sa också att regeringen har förhandlat fram ett alternativ för ytterligare tre miljoner vacciner i september. Trudeau säger att 65% av berättigade kanadensare har fått minst en dos av ett Covid-19-vaccin.

I torsdags fick Kanada sin största enskilda sändning av Pfizer-vaccinet. Landet fick då  24 miljoner doser, enligt brigadgeneral Krista Brodie, som övervakar distribution och leveranser till Kanada.

Text: NewsVoice

Relaterat