Justin Trudeau extremt glad åt att bli vaccinerad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Justin Trudeau: Foto: 2017 Canada Summer Games

VACCIN. Kanadas premiärminister Justin Trudeau var mycket exalterad efter att han blev vaccinerad i april med AstaZenekas mRNA-vaccin. Trudeau meddelade under fredagen att Pfizer ska skicka två miljoner doser av sitt Covid-19-vaccin per vecka till Kanada, fram till slutet av augusti 2021.

Premiärministern sa också att regeringen har förhandlat fram ett alternativ för ytterligare tre miljoner vacciner i september. Trudeau säger att 65% av berättigade kanadensare har fått minst en dos av ett Covid-19-vaccin.

I torsdags fick Kanada sin största enskilda sändning av Pfizer-vaccinet. Landet fick då  24 miljoner doser, enligt brigadgeneral Krista Brodie, som övervakar distribution och leveranser till Kanada.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq