Medicinsk apartheid, vaccinpass och mänskliga rättigheter – Aga Wilson intervjuar Curtis Cost

publicerad 4 juni 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Curtis Cost. Foto: Medicalracism.childrenshealthdefense.org

Youtube tog ner intervjun kl 06:00 idag, men vi publicerade den även på Odysee.

GEOPOLITIK. NewsVoice presenterar Aga Wilsons första intervju i intervjuserien Free Voice exklusivt för NewsVoice. Wilson ställer frågor till amerikanen Curtis Cost som samarbetar med Robert F. Kennedy Jr och Childrens Health Defense. Cost är författare och en av producenterna bakom filmen Medical Rasism.

Wilsons intervjuer finansieras med donationer. Genom att du donerar till intevjuserien Free Voice hjälper du till att bygga upp en engelskspråkig sektion och därmed en internationell expansion av NewsVoice. Du kan tex bidra till hennes arbete genom att donera en valfri summa direkt till henne via Swish: 164 63 79 76 84

Videointervju: Aga Wilson | Text och videoredigering: Torbjörn Sassersson

Intervjun tar upp medicinska övergrepp på minoriteter, något som pågått sedan slaveriet, säger Curtis Cost. Denna mörka historia sträcker sig ända fram till våra dagar och till myndigheter som Centers for Disease Control (CDC) som idag tillsammans med WHO styr policyn under covidkrisen.

Cost säger att The Black Community generellt är medveten om denna historia och därför är många avvaktande till vaccinering mot Covid-19, men många ledare väljer ändå att uppmana sina grupper att ta covidvaccinet. Oprah Winfrey gjorde tex en en nationell insats för Pfizer för att promota vaccinet.

Curtis Cost. Foto: Medicalracism.childrenshealthdefense.org
Curtis Cost. Foto: Medicalracism.childrenshealthdefense.org

Cost nämner CDC-skandalen. CDC hade kännedom om att svarta pojkar som fick mässlingsvaccin löpte större risk att drabbas av autism. NewsVoice har tidigare skrivit om hur en insider vid namn William Thompson valde att gå ut med denna information.

Curtis Cost arbete med att spåra underlag om medicinska övergrepp, som kan anses vara rasistiska, ledde till boken Vaccines Are Dangerous och filmen Medical Racism: The New Apartheid.

Text: Torbjörn Sassersson | Video: Aga Wilson

Agnieszka “Aga” Wilson is a humanitarian, human rights advocate, and social entrepreneur. Her experience involves working as a global consultant on human rights, policy development, and international training, for non-profits, NGOs, and the United Nations, in New York. Wilson holds a Master’s of Political Science. She also worked as an adjunct professor at St. John’s University teaching on media, communication, and international relations.Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *