Polisen grep Max Winter inför 6:e juni – Filip Sjöström svarar med öppet brev till Polisen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Max Winter och Filip Sjöström, 2-3 juni 2021. Foton: selfies

CORONAKRISEN. En ny manifestation för frihet och sanning ska genomföras den 6 juni enligt de två initiativtagarna Max Winter och Filip Sjöström, men bara några dagar innan händelsen grep 7 poliser Max Winter i sin bostad. Sjöström kontrar med ett humoristiskt öppet brev till Polisen.

Max Winter greps för att han inte inställt sig på ett förhör, men Winter menar att han hade en dialog med polisen om ett möte, en dialog som Polisen valt att avsluta.

Max Winter och Filip Sjöström uppmanar alla att komma på söndag den 6 juni till Berzeli Park i Stockholm för att manifestera och efterlysa mer faktatransparens och mindre faktaresistens från Regeringens sida. Pandemin är inte baserad på fakta utan politik, menar de. Sjöström säger att coronarestriktionerna skadar mer än vad de gör nytta.

Som ett exempel på coronarestriktionernas ologiska tillämpningar tar Sjöström upp ett fotbolls-derby i Stockholm förra helgen när polisen lät 2000 fotbolls-supporters tåga genom Stockholm utan åtgärd från polisens sida. När Sjöström frågade polisen om hur de resonerade fick han svaret att fotbollssupportrarna bara tågade för att de hejar på sitt lag.

Därför uppger Max Winter och Filip Sjöström att manifestationen på söndag enbart är en sammankomst när vanligt folk ska heja på ”frihetslaget”. Om polisen angriper manifestation på söndag kan man anta att pandemin enbart är grundad på politiska beslut och att pandemin inte är speciellt verklig, anser Sjöström.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq