Tucker Carlson på Fox News kan ha avlyssnats på uppdrag av Demokraterna

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson 30 juni 2021. Bild: Fox News

ÖVERVAKNING. Tucker Carlson som har en egen show på Fox News avslöjade i måndags att en visselblåsare från NSA kunde bevisa att hans mails plockats upp och lästs av NSA, USA:s motsvarighet till svenska FRA.

Carlson säger att visselblåsaren kunde identifiera innehållet i de meddelanden som endast Carlson själv och mottagaren kände till. Carlson hävdar att NSA-visslaren varnat att NSA planerat att läcka information från hans mail i ett kommande försök att ta ner hans politiska show från Fox.

Jennifer Psaki som är pressekreteraren i Vita huset för Biden-administrationen utfrågades av en reporter om Tucker Carlson avlyssnats. Hon svarar att alla vet att NSA:s uppgift är att tex fokusera på individer som försöker skada USA i utlandet. I övrigt vill hon varken bekräfta eller dementera om Carlons mail insamlats av NSA.

Tucker Carlson påpekar att alla vet att NSA spionerar på amerikaner av politiska skäl. Visselblåsaren Ed Snowden från NSA har tidigare avslöjat att NSA regelbundet säljer underrättelseinformation till amerikanska företag och organsiationer som beställer den (red anm).

Carlson berättar att Fox News försökt få tag på NSA director Paul Nakasome (D) utan att lyckas. De frågade även om Biden-administrationen var de som läste mailen. Inga svar.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källa

Fox News: Tucker on NSA surveillance claim: ’No denial’ from White House; agency response ’infuriatingly dishonest’


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq