Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Vaccinpulver – Svenskt företag kan tillverka “dammigt” vaccin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Göran Conradson utvecklar vaccinpulver på företaget Ziccum. Foto: Aljazeera.com

VACCINPULVER. Det svenska företaget Ziccum med huvudkontor i Lund utvecklar  vacciner i formen av puder med potentialen att skeppas ut i hela världen utan behov att obrutna kylkedjor.

Göran Conradsson utvecklar vaccinpulver på företaget Ziccum. Foto: Aljazeera.com
Göran Conradson utvecklar vaccinpulver på företaget Ziccum. Foto: Aljazeera.com

Aljazeera har besökt företaget och där träffat Göran Conradson som beskriver teknikens fördelar. Genom att ta bort vattnet ur vaccinet har den mest riskabla faktorn eliminerats. Utan vatten krävs ingen kylning och vacciner som torkats kan därför nå ut i hela världen utan behov av obrutna kylkedjor. Istället tillsätts vattnet på plats strax innan injicering.

Företagets tre största majoritetsägare är Avanza Pension, Göran Conradson och Nordnet Pensionsförsäkring. Den sjätte största majoritetsägaren är Swedbank Försäkring.

Aljazeera besökte även företaget Werlabs lokaler i Kista (Stockholm) som har det största vaccinationscentret i Sverige. Werlabs kan vaccinera upp till 10,000 personer per dag.

Det framgår inte i reportaget om det finns risker med att vaccinet oavsiktligt sprids i pulverform eller om det finns garantier för att populationer inte vaccineras ofrivilligt via luftburet vaccinpulver.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: vaccinpulver