Väggdekor för dina väggar hemma – 5 idéer

publicerad 9 juni 2021
- Extern skribent
Väggdekor för dina väggar hemma. Foto: Spacejoy Licens: Unsplash
Väggdekor för dina väggar hemma. Foto: Spacejoy Licens: Unsplash
Väggdekor för dina väggar hemma. Foto: Spacejoy Licens: Unsplash

Väggdekor kan om det görs rätt verkligen sätta tonen för resten av rummet. Har ditt vardagsrum och sovrum tomma, tråkiga väggar? Då är det dags att du gör något åt det. I den här artikeln går vi igenom 5 olika typer av väggdekor som kan inspirera dig när du är på jakt efter idéer för dina väggar.

Idé 1: Tapeter

Om du är ett fan av mönster är ett av de bästa sätten du kan dekorera dina väggar på med tapeter. Tapeter kan vara det enda du behöver för att väcka liv i väggarna även om det inte skadar att kombinera tapeter med annan matchande väggdekor. Du kan hitta allt från diskreta till riktigt djärva mönster, eller välja något som efterliknar natur om detta är din stil. Kolla in dessa tapeter för lite inspiration.

Idé 2: Storskalig konst

En statement piece passar inte bättre någon annanstans än i själva vardagsrummet. När du dekorerar dina vardagsrumsväggar kan du passa på att kolla in unik konst som talar till dig. En riktigt stor tavla som drar gästernas ögon till sig kan helt klart göra rummet intressantare och ge det en personlighet. Se till att välja något som talar för dig och din smak om du väljer att hänga upp storskalig konst i vardagsrummet.

Idé 3: Vägghyllor

Vägghyllor passar utmärkt i ett vardagsrum och kan verkligen få väggarna att kännas mindre kala. En vägghylla kan vara både dekorativ och praktisk. Inte bara finns det en mängd olika snygga vägghyllor att välja mellan, men det finns dessutom en hel del olika saker du kan välja att visa upp i hyllan. Allt från fotoramar och små keramikstatyer till böcker och filmer är lämpliga att fylla din vägghylla med.

Idé 4: Väggplantor

Någon form av plantor är nästan ett måste för vardagsrum. Om du inte redan har några plantor i ditt vardagsrum (eller skulle vilja ha mer!) är det dags att du gör någonting åt det. Att ha väggplantor är dessutom ett utmärkt val för dig med hund eller barn eftersom dina plantor troligen kommer lämnas ifred om de hänger högt upp nog.

ArcanumSkolan 2024

Idé 5: Häng upp foton på nära och kära

De flesta av oss träffar inte våra familjer och vänner så ofta som vi hade önskat. Även om ingenting kan ersätta kvalitetstid med dem man älskar kan foton påminna oss om våra nära och kära. Roliga foton på dig och dina vänner gör det dessutom enkelt för besökare att starta en konversation eftersom de säkerligen kommer ha frågor. Detta ger dig chansen att berätta några intressanta historier.

Du kan skapa ett galleri av foton på en vägg och arrangera dessa foton på unika, stilrena sätt. Det finns mängder av unika ramar att välja mellan, så du kan bli väldigt kreativ med foton och ramar också.

Väggdekor är en av de bästa sätten du kan dekorera ditt hem, med mängder av olika sätt du kan göra det på. Vare sig du väljer att täcka väggarna med en vacker tapet, visa upp unik konst eller föredrar något praktiskt som en planta eller en vägghylla kommer lite väggdekor bidra stort till att göra ditt vardagsrum stilrent. Ha kul med inredningen!

Extern skribent

Relaterat:

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *