ALCE – Latinamerikansk rymdorganisation lanseras

publicerad 26 juli 2021
- av NewsVoice
Sombrero. GFoto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com
Sombrero. GFoto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com
Sombrero. Foto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com

RYMDFART. Ett nytt latinamerikanskt rymdorgan vid namn ALCE lanserades i lördags av Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard. ALCE kommer inte bara att utforska rymden utan också främja delningen av satellitbilder mellan de deltagande länderna.

Ceremonin ägde rum på ett toppmötet för utrikesministrar inom CELAC-gemenskapen, där 32 länder från Latinamerika och Karibien ingår.

Argentina har varit en särskilt stark spelare i utvecklingen av ALCE. Flera argentinska startups arbetar på en internationell nivå. Det argentinska satellitföretaget Satellogic nyligen lanserade i september 2020 Global Consortium of Geospatial Imagery, vilket satte Latinamerika och Karibien på kartan som rymdutforskande region.

Text: NewsVoice

Källor