Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

ALCE – Latinamerikansk rymdorganisation lanseras

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 juli 2021
- NewsVoice redaktion
Sombrero. GFoto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com
Sombrero. GFoto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com
Sombrero. Foto: Joshua Freake. Licens: Unsplash.com

RYMDFART. Ett nytt latinamerikanskt rymdorgan vid namn ALCE lanserades i lördags av Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard. ALCE kommer inte bara att utforska rymden utan också främja delningen av satellitbilder mellan de deltagande länderna.

Ceremonin ägde rum på ett toppmötet för utrikesministrar inom CELAC-gemenskapen, där 32 länder från Latinamerika och Karibien ingår.

Argentina har varit en särskilt stark spelare i utvecklingen av ALCE. Flera argentinska startups arbetar på en internationell nivå. Det argentinska satellitföretaget Satellogic nyligen lanserade i september 2020 Global Consortium of Geospatial Imagery, vilket satte Latinamerika och Karibien på kartan som rymdutforskande region.

Text: NewsVoice

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: ALCE