Covidpass på väg att bli krav för restaurangbesök i Italien – Krävdes deltavariant

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 juli 2021
- Torbjörn Sassersson
De gröna vaccinpassen. Foto: Lukas. Licens: Unsplash.com
De gröna vaccinpassen. Foto: Lukas. Licens: Unsplash.com
De gröna vaccinpassen. Foto: Lukas. Licens: Unsplash.com

NOTERAT. Sveriges Radio skriver att regeringen i Italien följer Frankrikes linje och inför krav på vaccinationsbevis för få besöka restauranger, barer och andra offentliga inrättningar.

Argumentet är det som många analytiker redan förutsagt, att ett obligatoriskt covidpass ska “förhindra” att samhällen stängs ner. Det krävdes dock en “deltavariant” för att driva fram beslutet.  Ett grönt covidpass uppges stoppa deltavariantens spridning.

”Jag vill inte förstöra livet för miljontals italienare som inte har hunnit ta sin andra eller tredje dos vaccin”, säger högernationalistiska Legas ledare Matteo Salvini som är emot beslutet, enligt SR.

Det finns plats för många coronavarianter i det grekiska alfabetet: Alpha, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Eta, Theta, Iota, Kappa, Lambda, Mu, Nu, Xi, Omicron, Pi, Rho, Sigma, Tau, Upsilon, Phi, Chi, Psi och Omega.

Efter delta kommer alltså sannolikt en epsilonvariant. Räcker den för införandet av ett covidpass i Sverige? Hur covidanpassad är världen när vi kommit till omega?

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Covidpass