Advokat och tidigare israelisk IT-officer: 5G-strålning är farlig

publicerad 25 juli 2021
- Aga Wilson
Dafna Tachover - Pressfoto

ELEKTROSMOG. Advokaten Dafna Tachover är chef för projektet 5G och Wireless Harms som drivs av Children’s Health Defense (CHD), en ideell organisation med Robert F. Kennedys Jr som ordförande. CHF arbetar med att eliminera epidemisk och kronisk sjukdom hos barn. Tachover säger att själva pulsningen av strålningen förmodligen är det mest skadliga.

Intervju: Aga Wilson | Textbearbetning: Torbjörn Sassersson

Dafna Tachover är advokat i New York och Israel. Hon har en bakgrund som telekommunikations- och datorchef inom den israeliska försvarsmakten (IDF) med erfarenheter av insatser på federal och statlig nivå.

Tachover är grundare av We Are The Evidence, en organisation som skyddar rättigheterna för vuxna och barn som har skadats av strålning från trådlös teknik. Hon är en ledande expert och förespråkare i frågan om 5G och riskerna med trådlös teknik.

2012 upprättade hon och ledde ett särende i Israels högsta domstol med syftet att ersätta användningen av WiFi i skolor med säkrare trådbundna nätverk. Arbetet ledde till begränsningar för WiFi-användning i skolor i flera delar av världen.Under Dafnas ledning inlämnade Children’s Health Defense 2020 ett juridskt ärende riktat mot FCC vilket utmanade myndigheten gällande hälsoriktlinjer för trådlös strålning.

I februari 2021 inledde hon ett andra mål mot amerikanska Federal Communications Commission (FCC). Fallet gäller den så kallade OTARD-regeln som tillåter installation av basstationsantenner på bostäder utan tillstånd eller varsel.

Intervju: Aga Wilson | Textbearbetning: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq