Marcus Oscarsson vill neka ovaccinerade tillträde till restauranger – Poll misslyckas

publicerad 19 juli 2021
- av Torbjörn Sassersson red.
Marcus Oscarsson. Foto: TEDx, US Embassy Stockholm. Licens: Public Domain
Marcus Oscarsson. Foto: TEDx, US Embassy Stockholm. Licens: Public Domain
Marcus Oscarsson. Foto: TEDx, US Embassy Stockholm. Licens: Public Domain

OPINION. Marcus Oscarsson som är politisk kommentator på TV4 skriver i sin artikel “Glada nyheter i kampen mot anti-vaxxarna” att vaccineringen i Sverige går riktigt bra. Oscarsson har sedan uppmanat sina egna besökare att svara på frågan om dessa anser att Sverige ska överväga att neka ovaccinerade tillträde till restauranger. Omröstningen går inte så bra för Oscarsson. Där tog vaccinationsviljan stopp även för Oscarssons följare. 

Marcus Oscarssons ambitioner att bli centralfigur började 2006 när han gick på Regeringskansliets aspirant- och diplomatprogram. Därefter gick Oscarsson Svensk-amerikanska handelskammarens traineeprogram i Denver i USA samt även Peter Wallenbergs internationella ledarskapsutbildning, enligt Wikipedia.

En del av arbetet för att lyckas i en politisk karriär handlar om att hårt förorda tvingande massvaccinationer och att arbeta för utanförskap för ovaccinerade. Oscarsson gör det genom att måla upp en mycket negativ bild av alla vanliga människor, men även sjukvårdspersonal, forskare och vaccinutvecklare som senaste året klivit fram runt om i världen för att varna för covidvaccinernas skadliga bieffekter.

Marcus Oscarsson skriver:

“Anti-vaxxarna jobbar heltid med att försöka lura i folk att vaccinet är en bluff som alla bör säga nej till. Men en jättestor majoritet av svenska folket har på tydligast möjliga sätt sänt signaler till anti-vaxxarnas bluffrörelse att man tror mer på världens främsta forskare och experter än på okända personer i sociala medier som har ”You Tube-bevis” för att vaccinen är till för att kontrollera mänskligheten.”

Marcus Oscarsson har en egen kristallkula

Under rubriken analys ställer Oscarsson en intressant prognos:

“De som blir sjuka är nu nästan helt och hållet de som är ovaccinerade visar statistisk runt om i världen. När hösten kommer och en jättestor andel av svenska folket vaccinerats lär det bli tydligt även för de ovaccinerade att nästan alla deras vänner som vaccinerats inte blir sjuka samtidigt som deras ovaccinerade vänner riskerar att bli sjuka.”

Oscarsson avslutar sin artikel med en enkätfråga: “Anser du att Sverige ska överväga att neka ovaccinerade utan medicinska skäl tillträde till restauranger?”. Det framgår att merparten av Oscarssons besökare svarar: “Nej, absolut inte”, relativt tätt följt av Oscarssons trognaste följare som svarar: “Ja absolut”.

Marcus Oscarsson, antivaxpollResultatet så här långt är nog inte vad han hade hoppats på. Marcus Oscarsson är känd för att kryssa bort alla följare på Facebook som inte håller med honom. Han har för närvarande över 500,000 personer som gillar hans Facebook-sida. Frågan är hur Oscarsson ska hantera situationen. Kommer han att försöka lista ut vilka det är som går emot hans åsikter så att han kan kryssa dem eller är alla 100% av de som röstade “Nej, absolut inte” egentligen bara otäcka antivaxare som hittat hans omröstning? Oscarsson kan inte säkert veta. Jag gissar att han tycker att det är viktigaste är att han har kvar 500,000 skenbara gillare. Polerad yta är ju allt för Oscarsson.

Text: Torbjörn Sassersson