Massiva översvämningar i världen: Stora dammar i Kina kan kollapsa

publicerad 21 juli 2021
- av NewsVoice

VÄRLDEN. Efter att Tyskland upplevt de svåraste översvämningarna på 60 år har Kina drabbats av en än värre katastrof. Dammar i floden Yangtze kan kollapsa när som helst. Andra länder med regionala skyfall är Oman, Uganda, USA och Indien. Även Sverige har lokalt fått stora nederbördsmängder de senaste veckorna.

Det är särskilt provinsen Henan med en befolkning på 94 miljoner invånare som har fått enorma nederbördsmängder den senaste tiden. Reuters skriver att kinesiska meteorologer säger att handlar om de värsta regnen på tusen år.

Videor i sociala medier visar människor som står med vatten upp till brösthöjd och bilar som flyter omkring på gatorna i Kina. I en video står människor instängda i en översvämmad tunnelbana, packade tätt tillsammans.

Det rapporteras i Tyskland att medborgare är ursinniga på den tyska Regeringen som valt att varna jordbruksägare som då kunnat evakuera medan vanligt folk inte fick veta något alls. De säger att Regeringen visste vad som skulle hända.

Klimatalarmisterna är snabba med att framföra åsikten om att det handlar om klimatförändringar och man avser då koldioxiden.

Text: NewsVoice | Videoklippen är tagna av privatpersoner