Polis mördad i särskilt utsatt område i Göteborg

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juli 2021
- NewsVoice redaktion
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder
Polismord i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Foton: läsarbilder från video (Archive.is)

SVERIGE. En polisman som samtalade med ett par personer i det särskilt utsatta området Biskopsgården på Hisingen blev oprovocerat beskjuten. Vittnen uppger att tre skott avfyrades. Händelsen inträffade vid 22.30-tiden på onsdagskvällen. Polisen avled någon gång före kl 02:54 i natt.

Ett massivt antal patruller kom snabbt till platsen efter skjutningen. Polisen har gått upp till särskild händelse, skriver Aftonbladet. Polisen inledde omedelbart dörrknackning i området och vittnen har förhörts. Enligt vittnen flög polishelikoptrar över området efter nattens händelse.

De initiala uppgifterna om två skadade stämmer inte. Det är endast en polis förd till sjukhus, skriver Polisen på sina webbsida om aktuella händelser.

Det kommer att hållas en pressträff på polishuset vid Ernst Fontells i plats klockan 09:00.

Polismord är ovanliga i Sverige. Senast en polis mördades var när polismannen Fredrik Widén, 32 år, sköts ihjäl i Nyköping.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Resultatet av ett samhälle i förfall som skapats av sju partier som 80% av folket röstade på i senaste valet. Ett kollektivt självmord. Hur kan så många vara så dumma?

 • PK Polisen städar: Polischefen: Mordet på polisen kan ha varit ett misstag

  “Den 33-årige polismannen kan ha skjutits av misstag.
  Enligt polisområdeschefen Erik Nord liknar tillvägagångssättet det som brukar användas av kriminella nätverk – mot kriminella nätverk.
  – Jag skulle tro att det snarare är så än ett angrepp riktat mot polisen, säger han.”

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dloBkB/polischefen-mordet-pa-polisen-kan-ha-varit-ett-misstag

  Om någon rånar en bank, kan det också vara ett misstag? Rånaren kanske bara var kritisk till kontantlöshet.

  • Ja , i slumpteoretikernas värld är vad som helst möjligt. Om det så mördades en polis om dagen skulle det ju faktiskt finnas en liten , liten , liten chans att det egentligen var någon annan som var tilltänkt offer vid varje enskilt tillfälle.

 • Faktum är att den här tragiska händelsen kan missgynna Socialdemokraterna och deras anhang i den omröstning som ska ske på måndag i statsministeromröstningen. Förhoppningsvis får vi då se några vakna och ärliga S-överlöpare som röstar på Kristersson, och därmed kan Sverige äntligen bryta denna destruktiva utveckling som den S-ledda regeringen har fört. Alltså S vettlösa politik som har gjort att kriminaliteten i Sverige har kunnat fortsätta med oförminskad styrka.

  • Tyvärr känns det som pest eller kolera. Kristersson verkar förespråka hårdare coronarestriktioner och moderater har pratat om obligatorisk vaccination. En hemsk tanke.

   • -Ja, det skulle ju inte heller vara bra. Men jag tycker det är märkligt och fel att Kristersson nu verkar ge upp försöket att bilda regering. Jag undrar vad som ligger bakom detta beslut – kan det vara så illa att den dolda eliten har sagt till Kristersson att lägga ner sitt försök ?

   • Pest eller kolera brukar ju nämnas i de sammanhang där det inte finns något alternativ , men vi har ju faktiskt ett sådant. Att vägra rösta är det enda språk dessa psykopater lyssnar på när det gäller folket. Allt annat är bara teater.

   • Ja, Barbara och grupp som hon hör till, håller i dirigentpinne i anglosaxiska världen. Lägg märke till vilken täcke de visar med sitt finger. Att folket inte kollar världen själva och slutar fördummas av alla MSM och statliga myndigheter. Så länge folket vill bli dumma, kan politiker köra med oss som de vill. Kom 24 juli kl 13 till Kungsträdgården i Stockholm och visa med oss andra, att vi folket har fått nog!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *