Dr Mercola raderar 15,000 artiklar efter hot – Nya artiklar ligger online endast 48 timmar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
Dr Joseph Mercola. Pressfoto
Dr Joseph Mercola. Pressfoto
Dr Joseph Mercola. Pressfoto

YTTRANDEFRIHET & MEDICIN. Dr Joseph Mercola, en av Västvärldens mest erkända alternativläkare, meddelar att han avser att radera alla sina 15.000 artiklar. Nya artiklar som publiceras får endast ligga kvar online i 48 timmar. Anledningen är hot mot hans verksamhet och hans fria röst som alternativmedicinare.

Dr Joseph Mercola skriver att hans passion alltid varit att stödja och hjälpa dig att ta kontroll över din hälsa. Det finns tiotals miljoner människor som har gynnats av hans arbete, uppger Mercola.

“Jag fylls av glädje och tacksamhet varje gång jag reser och föreläser, eftersom många människor alltid berättar hur jag har förändrat deras liv genom att tillhandahålla viktig information som de inte kunde hitta någon annanstans och ännu bättre att det var helt gratis.”

Mercola skriver att tiderna förändrats till det sämre, att vi lever i en mörk tid: “Tystnaden i yttrandefriheten är nu öronbedövande. Inte bara tolereras uppenbar censur, den uppmuntras av just de människor som skulle anförtros att skydda vår yttrandefrihet.”

Mercola syftar på att Joe Bidens administration nyligen utropat 12 amerikaner i en McCarthyism-liknande attack mot alternativa röster i USA. “Som ni vet”, skriver Mercola, “var jag placerad högst upp på listan”. Listan på de 12 personerna publicerades nyligen i en artikel i New York Times. Efter artikeln blev Mercola hotad många gånger.

“Artikeln laddades med falska uttalanden om mig och min organisation”.

“It is easy to dismiss the media pawns, but the most powerful individual on the planet has targeted me as his [Joe Biden] primary obstacle that must be removed. Every three-letter agency is at his disposal, and the executive powers have grown beyond what an individual American’s rights can protect against.”

Dr Joseph Mercola menar i sin artikel att hoten är ytterst verkliga och de är personligt riktade mot honom. Konsekvensen är att Mercola väljer att radera 25 års arbete med 15.000 artiklar på hans sajt Blogs.mercola.com. Alla nya artiklar han avser att publicera kommer endast att ligga online 48 timmar innan de också tas ner.

“These will be removed to appease the individuals in power who have an arsenal of overwhelming tools at their disposal, and are actively engaged in using them. COVID-19 has activated and authorized emergency powers that have weakened our constitutional rights. Sadly, cyberwarfare and authoritarian forces are beyond our abilities to withstand, and this is now our only way forward.”

“Över 15 000 artiklar som har hjälpt tiotals miljoner över hela världen att ta kontroll över sin hälsa kommer att tas bort”, skriver Mercola. “Det fanns en tid då människor kunde debattera och respektera varandra fritt. Den tiden är nu borta.”

Det är fritt fram att återposta Mercolas artiklar online

“…men det är upp till dig att ladda ner, dela och posta om innehållet. Jag kommer inte att genomdriva min upphovsrätt på denna information så att du fritt kan dela den.”

“Jag vill tacka alla er som stöttat mig genom åren. Jag hoppas att du kan förstå varför jag har bestämt mig för att fatta detta dramatiska beslut och hoppas att de återstående flyktiga artiklarna kommer att vara användbara för dem som vill läsa dem.”

Text och översättning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq