Köpa aktier på ett enkelt sätt – 5 tips, strategier och fördelar

publicerad 13 augusti 2021
- Underhållning @NewsVoice
Köpa aktier. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash
Köpa aktier. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash
Köpa aktier. Foto: Adam Nowakowski. Licens: Unsplash

Köpa aktier behöver inte vara krångligt. Många investerare föredrar att koncentrera sig på billiga aktier. Utöver det nominella aktiekursen bör investerarna troligen titta på den totala kapitaliseringen av marknaden för att överväga ett eventuellt förvärv. Men många handlare föredrar billiga aktier så de bästa valen är värda att betona.

I många fall beror det på att företaget hamnade i en svår situation om aktierna i slutändan sålde för mindre än 5 dollar. Många företag i alla sektorer, från små till stora företag, har lidit under hela ökningen av covid-19. En aktiehandel på 5-dollar eller mindre verkar vara billigare än konkurrenter med högre priser.

Hur man köper billiga aktier

Företagsplaner för att köpa aktier

Om du söker efter en billig och enkel metod för att köpa aktier, ta hänsyn till inköpsstrategier (DSP). Dessa program gör det möjligt för dig att köpa aktier direkt från verksamheten utan mäklare. Det största är att de ofta kommer med billiga kostnader och även minska dina inköp. Här är något enkelt steg att köpa den billiga aktien.

Steg 1: Bestäm hur mycket pengar du måste investera om du vill köpa aktier. Investeringar på aktiemarknaden innebär en viss risk, oavsett hur gammal, stor eller pålitlig den verksamhet du investerar i kan vara. Investeringspengar ska inte förväxlas med sparpengar. Skapa en budget, betala dina kreditkort och se till att du har tillräckligt med pengar i besparingar innan du ens överväga att investera i billiga aktier.

ArcanumSkolan 2024

Steg 2: Undersöka och välja många målföretag att investera i. De flesta företag som erbjuder börsnoterade aktier kommer att inkludera en avdelning för investerarrelationer. Betydande information lämnas dock, t.ex. försäljning, kontantbehållning, skuld, aktiekurs och utdelningar. Den visar också om företaget erbjuder ett direkt inköpsprogram.

Steg 3: Registrera dig i programmet. De flesta företag som erbjuder direktinvesteringsprogram kommer att behöva fylla i registreringsdokument, och många av dem kan göra det online. Du måste ange information som namn, adress och socialförsäkrings- eller skattekod.

Steg 4: Gör din investering i första hand. Detta görs vanligtvis med hjälp av checkar eller överföringar av elektroniska pengar. En fördel med många direktinvesteringsprogram, som kan kosta 50-dollar eller mindre, är deras billiga ursprungliga åtagande. Vissa system gör det möjligt för dig att sätta upp ett automatiserat månatligt investeringsprogram för att upprätta ditt bankkonto för det belopp du väljer. Detta bidrar till att utveckla en regelbunden investeringsvana. Vissa program kan också ta ut en inledande engångskostnad.

Steg 5: Var försiktig med dina investeringar. Aktiemarknadsinvesteringar bör göras med hjälp av “långsiktiga” pengar, som är tillgångar som du förväntas hålla investerade i minst tre till fem år. Detta innebär dock inte att du parkerar dina pengar i en aktie och aldrig titta på dem igen.

Köpa aktier – hitta bästa billiga aktier

Det är viktigt att undersöka värdet av aktien för att tjäna pengar som investerar i billiga aktier, företagets ekonomiska hälsa, affärsmodellen och dess långsiktiga tillväxtpotential. Några av de billigaste aktierna är Zynga (ZNGA), Franks International (FI), Petrobras (PBR), Bränslen för ren energi (CLNE), Trivago (TRVG), Ambev (ABEV), LiveXLive Media (LIVX).

Fördel med att köpa aktier billigt

Den första fördelen med att investera i billiga aktier är att investerare kan börja med en mindre initialinvestering. Många individer har inte mycket pengar att sätta omedelbart på marknaderna. Investerare kan avsevärt minska den mängd pengar som behövs för att starta på marknaden genom att engagera sig i billiga aktier.

En annan betydande fördel med denna typ av investering är att möjligheten till avkastning är betydligt högre. Investerare kommer att kunna köpa fler aktier än de kan ha med ett dyrare företag via investering i billiga aktier. Fler aktier gör det möjligt för investerare att öka sina vinster med till och med blygsamma monetära vinster på företagets aktiekurs.

Om en investerare till exempel har 1 000 USD (USD) skulle det vara möjligt att köpa 2000 aktier i ett företag för 0,50 USD per aktie. Om aktien bara steg med 50 USD per aktie skulle investeraren fördubbla sina pengar. Däremot hade en investerare köpt 10 aktier i ett företag värderat till 100 USD per aktie med samma 1 000 USD, skulle det inte bli samma resultat. När aktiekursen ökar med $ 50, betalar investeraren bara $5.

Utdelningar är en annan form av investeringsavkastning. Genom att etablera en stor portfölj med billiga utdelningsaktier kan en investerare generera en betydande, långsiktig återstående intäktsström. Mängden utdelningar som kan erhållas är en annan fördel med att investera pengar i billiga aktier. Många företag gör utdelningar som ett sätt att dela inkomsterna som genereras av affärer.

Extern skribent

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *